Çok fazla zerdeçal mı? Lezzeti dengelemek için ipuçları

by baharatdiyari
too much turmeric

Zerdeçal tam olarak dünyanın en keskin baharat değildir, bu da bir yemeğe çok fazla eklemenin kolay olmadığı anlamına gelir. Zerdeçal bir baharattan çok bir gıda boyasıdır; Lezzeti hafif. Bununla birlikte, önerilen miktardan çok daha fazlasını eklerseniz, tabakta bazı acı tespit edebilirsiniz. Bu olursa, birkaç seçeneğiniz var.

Tarifin malzemelerinden daha fazla seyreltin

Çoğu profesyonel şef, bir baharatın aşırı kullanımına karşı koymanın en iyi yolunun onu seyreltmek olduğunu söyleyecektir. Yukarıda belirtilen hafif lezzet göz önüne alındığında, bu görevi zerdeçalla başarmak daha keskin baharatlardan daha kolaydır.

Zerdeçayı etkili bir şekilde seyreltmek için, zerdeçaldan başka her şeyi daha fazla eklemek isteyeceksiniz. Tarife iki kat daha fazla baharat eklediyseniz, yemeği tarifinizin lezzet dengesi ile aynı hizaya getirmek için her şeyin iki katını ekleyin.

Bir tariften çalışmıyorsanız, test etmeniz gerekecektir. Az miktarda diğer malzemeler ve tadı ekleyin. Zerdeçal aroması hala çok güçlüyse, malzemelerin biraz daha ekleyin. Tarif tercih ettiğiniz bakiyeyi elde edene kadar artışlara devam edin.

Hindistan cevizi sütü ile seyreltin

Zerdeçal genellikle köri yemeklerinde veya Güney Asya etkisi olan diğer preparatlarda kullanılır. Hindistan cevizi sütü, bu yemek tarzında başka bir yaygın bileşendir. Yemeğiniz dünyanın bu bölgesinden ise, hindistancevizi sütü, tarifin çağrılması ister istemese de makul bir ek olabilir.

Baharatın seyreltilmesine ek olarak, hindistancevizi sütü, zerdeçalın aşırı kullanımından kaynaklanabilecek acı da dahil olmak üzere belirli lezzetleri susturma etkisine sahiptir.

Baharatların bir kısmını fiziksel olarak kaldırın

Zerdeçal genellikle bir yemeğe eklendiğinde toz haline getirilir. Bir kızartma sıvısına eklenirse, sıvının bir kısmını çıkararak konsantrasyonunu azaltabilirsiniz. Daha fazla su, stok veya diğer sıvılarla değiştirebilirsiniz. Zerdeçayı ızgara için kuru bir sürtünmede kullandıysanız, ovanın bir kısmını çanaktaki etin yüzeyinden yıkayabilirsiniz.

Asidik bir bileşen ekleyin

Yaptığınız yemek Hint veya başka bir Güney Asya tarzındaysa, o bölgenin geleneksel tart malzemelerinden birini yemeğe ekleyebilirsiniz. Seçenekler içerir mango tozu (Amla Powder olarak da bilinir), demirhindi macunveya demirhindi tozu. Batı'da yaygın olan ancak Hint mutfağında da kullanılan diğer malzemeler arasında domates sosu bulunur. Bu bileşenlerin artan asitliği, çok fazla zerdeçaldan gelebilecek acıyı nötralize etmeye veya rahatsız etmeye yardımcı olabilir.

Tatlılık ekle

Acı bir lezzete karşı koymaya çalıştığınızda, sık sık sıkılan çözümlerden biri bir tatlandırıcı eklemektir. Bu, zerdeçallı her yemek için işe yaramasa da, bazılarıyla çalışabilir. Ayrıca, tipik olarak tatlı bir bileşeni olmayacak herhangi bir yemeği tatlandırırken dikkatlice basmak isteyeceksiniz.

Algılanabilir olmalarını istemediğiniz için tatlandırıcılar çok küçük miktarlarda eklenmelidir. Zerdeçalın acılarını dengeleyecek kadar istiyorsunuz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın