Zencefil Fazlalığını Gidermek İçin Etkili Yöntemler

by baharatdiyari
Too Much Ginger

Zencefil, birçok Asya yemeğinde kullanılan popüler bir baharattır ve bir dizi tatlı tarifine de dahildir. Onun hoş lezzet aroması diğer baharatları tamamlayabilir veya bir tabaktaki ana lezzet olarak kendi başına durabilir. Ancak, sadece doğru kullanırsanız avantajlarını elde edersiniz. Çok fazla zencefil yemeğinizi çok fazla biberle aynı şekilde sıcak ve acı yapabilir. Bu nedenle zencefil tonlama stratejileriniz, aşırı biber ısısına karşı koymak için önerilenlere benzer.

Fiziksel Çıkarma

Yemeğinize büyük bir taze zencefil eklediyseniz, fiziksel çıkarma yöntemi en iyi şekilde çalışır. Taze zencefilin yoğunluğu büyük ölçüde değişebileceğinden, kazara çok fazla eklemek kolaydır. Zencefil parçalarını, hatanızı fark ettiğiniz anda oluklu bir kaşık veya çatalla yemekten çıkarın.

[lasso ref=”amzn-farberware-slotted-spoon-13-5-inch-classic” id=”19639″ link_id=”6302″]

Zencefil yemeğinizi zaten çok baharatlı hale getirmişse, bu listedeki diğer stratejilerden birini de kullanmanız gerekebilir, ancak yine de önce kaldırmayı denemelisiniz. İçinde bırakmak yemeğinizi daha da yoğun hale getirecektir. Kalın bir çorbaya veya sosa toz zencefil veya öğütülmüş zencefil eklediyseniz ve henüz karıştırmadıysanız, fazlalığı yüzeyden almayı deneyin.

Malzemeleri İkiye Katlayın

Tüm malzemeleri zencefilden iki katına çıkarmak, lezzetini seyreltmenizi sağlar. Zencefil aroması daha fazla malzeme arasında dağılacaktır, bu da onu zayıflatır. Elbette, bu durum, artıklarla dolu olabileceğiniz anlamına gelir, ancak bu, yemeğinizi çöpe atıp baştan başlamaktan daha iyidir.

Tatlılık Ekleyin

Chili biberlerinden çok fazla ısıya karşı koymanın yollarından biri şeker eklemektir. Bu yöntem ayrıca zencefil dahil diğer sıcak baharatlarla da çalışabilir. Tatlılık ısıyı dengeleyebilir ve yemeği daha lezzetli hale getirebilir.

Tatlılık eklemek, bu listedeki diğerlerinden daha etkili bir çözüm olabilir, çünkü zencefil gerektiren birçok yemek de şeker veya bal gerektirir. Sadece tarifin gerektirdiğinden biraz daha fazlasını ekleyin. Biraz fazla zencefil eklediyseniz bunun en iyi çalıştığını unutmayın. Daha yoğun bir baharat seviyesine karşı koymanız gereken şeker miktarı, yemeği çok tatlı hale getirebilir.

Diğer Baharatları İkiye Katlayın

Bazı lezzetli tariflerde, diğer baharatları iki katına çıkarmak, ekstra zencefili maskelerken yemeğinizi daha lezzetli hale getirebilir. Tabii ki, sadece bir yerine çok fazla baharat ekleyerek hatanızı büyütme riski taşırsınız. Doğru dengeyi bulmak için her eklemeden sonra dikkatli olun ve tadına bakarak devam edin.

Kremalı Malzemeler

Zencefildeki gingerol, süt ürünleri ilavesiyle daha hafif hale getirilebilir. Bu her yemek için uygun olmasa da, bazıları için işe yarayabilir. Örneğin, bazı körilere yoğurt eklenebilir. Diğer durumlarda, hindistancevizi sütü kullanabilirsiniz. Çok fazla zencefil olan bir pasta yaptıysanız, dondurma ile servis etmeyi düşünebilirsiniz.

Asit Ekleyin

Bazı çorbalarda ve soslarda, artan asitlik, çok fazla zencefilin tatsızlığını gizlemenin etkili bir yolu olabilir. Bunu limon veya limon suyu ile yapabilirsiniz; sirke de bazı durumlarda uygun olabilir. Yemeğinizin fazla ekşi olmaması için asidik bileşeni küçük miktarlarda ekleyin ve her eklemeden sonra tadını kontrol edin.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın