Köri yapmak için sabit bir kural yoktur; Çok fazla olan köri tozu Bir kişi için başka biri için doğru miktar olabilir. Curry'de yeniyseniz ve çok fazla köri tozu eklediğinizi düşünüyorsanız, aynı anda birden fazla tanıdık lezzet yaşama şokuyla uğraşabileceğinizi düşünün. Tadı ayarlamak için kendinize biraz zaman verin. Bununla birlikte, denize girdiğiniz ve yemeğin sadece hoş olmayan olduğu açıksa bir çözüm aramanız gerekecektir. Vazgeçmeden ve dışarı atmadan önce aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun.
Biraz daha yap
Köri kurtarmak için en iyi ve en etkili seçenekler seyreltmeyi içerir. İlk seçenek, köri tozu hariç tüm malzemelerin daha fazlasını ekleyerek seyreltmektir. Bu, köri aromasını diğer tatlara göre dengelenecek şekilde seyreltebilir. Evet, daha fazla artıklara sahip olabilirsiniz, ancak yemeği atmak zorunda kalmanızı engelliyor.
Hindistan cevizi sütü ekleyin
Hindistan cevizi sütü, çoğu köri için mükemmel bir tamamlayıcıdır. İstediğiniz köri aroması ile yemeğiniz için doğru doku arasında iyi bir denge kurmaya çalışın. Tabii ki, yemeğinizdeki diğer lezzetli unsurları seyreltmek istemezsiniz. İstenen lezzet profilini koruduğunuzdan emin olmak için soğan ve biber gibi daha fazla malzeme eklemeniz gerekebilir.
Stok ekle
Sığır eti, tavuk ve sebze stokları, istenmeyen notlar eklemeden güçlü lezzetleri seyreltmek için eşit derecede etkilidir. Çok fazla ince stok eklerseniz, yemeğinizi sulu ve yumuşak yapma potansiyeli olduğunu unutmayın. Tat için ayarlayın ve gerekirse mısır nişastası veya başka bir kıvamlaştırıcı kullanın.
Biraz mercimek ekleyin
Bu, ondan uzaklaşmadan aşırı lezzetli bir köri seyreltmek için başka bir taktiktir. Mercimeklerin nispeten hafif bir tadı vardır, yani köri herhangi bir lezzet çatışmasına neden olmadan dengeleyebilirler. Kullanmadan önce onları ıslatmak zorunda kalmamak için kırmızı çeşidi kullanın.
Kızarmış soğan ekleyin
Soğanlar tarafından sağlanan ekstra toplu, fazla köri aromasının seyreltilmesine yardımcı olabilir, ancak lezzetleri en önemli şeydir. Soğanları kızarttığınızda, içlerindeki şeker karamelize edilir. Karamelize şeker onları daha tatlı hale getirebilir. Tatlılıkları, köri tozundan herhangi bir acıyı dengeleyebilir.
Palmiye şekeri ekle
Palmiye şekeri, çok fazla köri tozu kullanarak gelen aşırı güçlü lezzetleri yenmek için tatlılık kullanabilmenin başka bir yoludur. Buna ek olarak, palmiye şekeri birçok Güneydoğu Asya körisinde popüler bir bileşendir.
Patates ekle
Patates içindeki nişasta, ekstra köri tozundan kaynaklanan müstehcenliğin çoğunu ıslatmak için mükemmel bir araç haline getirir. Yüzey alanını arttırmak için patatesleri zar olun. Curry'nin yoğunluğunu azaltmanın yanı sıra, doğranmış patatesler de kıvamlaştırıcı görevi görebilir.
Soyulmuş domates ekleyin
Bir kutu soyulmuş domates, aşırı konsantre bir köri seyreltebilir, aynı zamanda tatlılık ve asitlik sağlar. Bu lezzetlerin her ikisi de aşırı baharatın acısını nötralize etmek için etkilidir.
Asit ekle
Tatlılık olmasa bile, asitler aşırı köri baharatlarının acısını silmek için mükemmeldir. En iyi seçenekleriniz arasında sirke ve limon veya limon suyu bulunmaktadır. Asitler, çanaktaki diğer lezzetlerle çatışmadan istenmeyen keskinliği ortadan kaldırabilir.