Çok fazla kekik mi? Bu düzeltmeleri düşünün

by baharatdiyari
Too Much Thyme

Kekik getirebilecek keyifli bir bitkidir Hem derinlik hem de parlaklık bir yemeğe, ancak sadece doğru kullandığınızda. Keskinliği, aşırı kullanırsanız, yiyecekleri hızlı bir şekilde hoşlanmaz hale getirebilir. Diğer birçok baharatta olduğu gibi, emrinizde aşırı kullanımı düzeltmek için kullanabileceğiniz birkaç hile var.

Kekiği Çıkarın

Kekik, uzun pişirme sürelerine dayanabilen bitkilerden biridir, bu nedenle lezzetlerini yemeğin dışında pişirmeniz muhtemel değildir. Yemeğinizde çok fazla varsa, daha uzun yemeklerin işleri daha da kötüleştirmesi muhtemeldir.

Yemeğinizdeki kekik kendi başına frig formdaysa veya bir buket garni'nin bir parçasıysa, çıkarma basittir; Kekik yaprakları kullandıysanız, daha zor olabilir. Bir çorba ile, yaprakları yüzeyden yağlamak için bir süzgeç kullanmayı deneyebilirsiniz. Yemeğin diğer bileşenleri büyük parçalar halinde ise, onları tencereden çıkarmayı ve bitkiyi yüzeylerinden yıkamayı düşünün. Çok fazla eklediğinizi anladıktan sonra bitkiden mümkün olduğunca çantandan çıkarmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Seyreltik

Herhangi bir lezzet bir tabağa çok yoğunlaştığında denenecek ilk düzeltmelerden biri, onu seyreltmektir. Diğer malzemelerin daha fazlasını ekleyerek kekik veya başka bir bitki lezzetini sulandırabilirsiniz. Bu yöntemle, kekik aroması acılarını ve keskinliğini kaybettiği yere incelir.

Çorbalarda ve güveçlerde, sadece stok veya su ekleyerek aşırı kekik lezzetlerini seyreltebilirsiniz; Bununla birlikte, çok fazla eklerseniz diğer lezzetleri seyreltme riskini de uyguladığınızı unutmayın. Bunu düzeltmek için, yemeği tekrar pişirmeniz gerekir ve bu sadece kekik aromasını yeniden konsantre eder.

Çok fazla stok veya su, bazı yemeklerin kıvamını ince ve işsiz hale getirebilir. Bazı durumlarda bunu önlemek için süt, krema veya hindistancevizi sütü gibi kremsi sıvılar kullanılabilir.

Umami lezzetleri ekleyin

Güçlü etli lezzetler kekik tamamlayabilir ve ayrıca çok fazla kullanmaktan kaynaklanan hoş olmayan notaların dikkatini dağıtmaya yardımcı olabilir. Umami notları için seçenekleriniz arasında Worcestershire sosu, soya sosu ve balık sosu bulunmaktadır.

Sarımsak ekle

Yemeğinizde zaten sarımsak varsa, daha fazlasını ekleyin. Sarımsağın güçlü lezzeti, kekiklerin maskesini maskelemeye yardımcı olabilir. Yemeğinizi çok sarkık yapma riskiyle karşı karşıya kalıyorsunuz, ancak lezzeti genellikle fazla kullanıldığında kekiklerden daha lezzetlidir.

Asitlik ekle

Asidik notalar aşırı güçlü bitkisel notaları dengelemeye yardımcı olabilir. Limon veya limon suyu bazı yemeklerde çalışabilir. Diğerlerinde, bir yoğurt veya ekşi krema toplama gerekli olanı sağlayabilir.

Kök sebzeler ekleyin

Patates özellikle istenmeyen lezzetleri ıslatmada iyidir, ancak diğer kök sebzeleri de kullanabilirsiniz. Your havuçları ve havuçlar istenmeyen lezzetleri ortadan kaldırmada iyidir.

Tatlılık ekle

Fazla kekik acısı bazı yemeklerde tatlılıkla karşı karşıya kalabilir. Bu tatlılık, özellikle doyurucu güveçlerde etkili olan şarap şeklinde gelebilir. Havuç ve karamelize soğanların tatlılığı, kekiklerin keskinliğini iptal etmek için de iyi olabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın