Karom Tohumu İçin En İyi Alternatifler

by baharatdiyari
Carom Seed Substitute

Karom için diğer isimler arasında Ajwain Tohumları ve Piskopos Otu bulunur. Kullanımı, çoğunlukla Hindistan ve özellikle Gujarat eyaleti ile sınırlıdır. Vejetaryen yemeklerin yanı sıra Roti ve Paratha gibi ekmek ve hamur işlerini tatlandırmak için kullanılır. Ayrıca kızarmış patateslerde lezzet için popülerdir ve bazı köri tozu karışımlarına dahildir. En otantik lezzet için, bu baharatları çevrimiçi veya Hintli bir bakkalda aramalısınız. Bu bir seçenek değilse, bir karom tohumu ikamesi düşünebilirsiniz.

En İyi Seçenek: Kurutulmuş Kekik

Karom tohumlarının ana özelliklerinden biri, kekik ile çarpıcı bir lezzet benzerliğine sahip olmalarıdır, ancak biraz küflü bir alt tonla. Bu benzerlik, kurutulmuş kekiği ideal bir alternatif yapar. Kekik, nane ailesinin bir üyesidir ve birçok farklı çeşidi vardır. Karom tohumlarına alternatif olarak en iyi çalışan, standart kekik olarak bilinen çeşittir.

Hem kekik hem de karom tohumları, her ikisi de uçucu yağ timolü açısından zengin olduğu için aynı odunsu ve nane notalarına sahiptir. Kurutulmuş kekiği karom tohumu yerine kullanırsanız, tarifinizin karom tohumları için belirttiği miktarı kullanın.

İyi Bir İkinci Seçim: Akdeniz veya Meksika Kekiği

Kekik gibi, en yaygın tür kekik Akdeniz kökenlidir ve nane ailesinin bir üyesidir. Güçlü, topraksı notaları ve keskinliği, karom tohumları için iyi bir iş çıkarır. Aromalar özellikle benzerdir; sonuç olarak, kekik karom tohumu gerektiren çoğu yemekte iyi çalışmalıdır.

Akdeniz kekiği, daha uzun pişirme sürelerine dayanabilir ve hatta ekmeklerde ve hamur işlerinde iyi çalışabilir. Akdeniz kekiğinin karakteristik keskinliği nedeniyle, tarifinizde karom tohumu için belirtilen miktardan daha az kullanmak isteyebilirsiniz.

Meksika Kekiği ise Limon Verbena ile aynı aileye aittir ve Akdeniz kekiğiyle çok benzer bir keskin lezzete sahiptir. Karom tohumu gerektiren bir tarifte ortaya çıkacak baharatların çoğuyla iyi eşleşir. Ayrıca taze veya kurutulmuş olarak da kullanılabilir.

Bir Tutam: Mercanköşk

Mercanköşk, hem kekik hem de nane için benzer bir lezzete sahiptir, bu da onu karom tohumlarının yerine mükemmel bir alternatif yapar. Aynı zamanda nane ailesindendir ve Akdeniz mutfağında kullanım için popülerdir, bu da yukarıdaki ikamelere benzer iki yol daha sunar.

Mercanköşk’ü yerine kullanmaya karar verirseniz, daha uzun bir pişirme süresine dayanamayabilecek nispeten hafif bir tada sahip olduğunu unutmayın. Köri ve benzeri yemeklerdeki diğer lezzetler de baskın gelebilir, bu da bu uygulamalar için en iyi seçenek olmayabilir.

Tarifinizin karom tohumu için gerektirdiği aynı miktarda mercanköşk kullanmayı ve gerekirse miktarı artırmayı düşünebilirsiniz. Pişmiş ürünlerde, bir deneme partisi yaparak doğru miktarda mercanköşkü belirlemek iyi bir fikir olabilir.

Diğer Alternatifler

Kurutulmuş Tarhun, kekik için iyi bir yedek olarak kabul edilir, dolayısıyla karom tohumu için de etkili bir alternatif olabilir. Tam olarak karom tohumu gibi kullanılabilir. Ancak bazı yemeklerde iyi çalışmayabilecek meyan kökü notalarına sahip olduğunu unutmayın.

Kimyon, bazı uygulamalarda karom tohumlarının yerine kullanılabilir. Karom tohumlarında kimyon notaları bulunur, bu da bu ikame ile lezzetin makul bir yaklaşımını elde etmenizi sağlar.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın