Hurma yağı, Afrika'daki çeşitli ülkelerin yanı sıra Brezilya'nın Bahia eyaleti de dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde popüler bir yemeklik yağdır. Güçlü aromalı bir yağdır ve sıklıkla kullanılır. dünyevi ve cevizli lezzet çeşitli yiyeceklere verebileceğini. Parlak kırmızı olan palm yağı, kendine özgü tadının yanı sıra gıdalara sarımsı-turuncu bir renk verir. Birçok kişi rengi iştah açıcı buluyor. Aşağıda palmiye yağını kullanmanın en iyi yollarından bazıları verilmiştir.
Acaraje, Brezilya'nın Bahia eyaletinde sıklıkla sokak yemeği olarak satılan geleneksel bir börektir. Muhtemelen en popüler Bahia sokak yemeğidir. Acaraje'nin kökleri, Bahia mutfağının çoğu gibi Afrika'ya kadar uzanıyor. Börek, un haline getirilen, hamur haline getirilen ve hurma yağında derin yağda kızartılan börülcelerden yapılır. Hurma yağından aldığı gevrek dış yüzeyi ile hafif, havadar bir topuz halinde şişer.
Pişirildikten sonra acaraje bölünür ve karides, sebze ve diğer çeşitli malzemelerle doldurulur. Hurma yağı, akarajenin fındıksı lezzet profilinin önemli bir parçası olarak kabul edilir ve aynı zamanda böreğe kendine özgü turuncu-sarı rengini de verir.
Moqueca'da
Moqueca popüler bir yemektir ve Brezilya'nın Bahia eyaletinden gelen ve ülkenin başka yerlerinde kullanılan zeytinyağı yerine palmiye yağı kullanan çeşitli çeşitleri de dahil olmak üzere çeşitli versiyonları vardır. Moqueca, karides ve ıstakoz da dahil olmak üzere farklı balık ve kabuklu deniz ürünleri çeşitleriyle yapılabilen bir deniz ürünleri güvecidir. Bahia'da bu kombinasyon, çeşitli baharatlarla birlikte hindistan cevizi sütü ve palmiye yağında pişirilir.
Hurma yağı, moqueca'nın umami özelliklerini geliştirir, ona dünyevi bir hava verir ve sarı-turuncu renginin kaynağıdır.
Vegan tereyağı yerine
Palmiye yağı oda sıcaklığında tıpkı tereyağı gibi yarı katıdır. Bazen palmiye yağı olarak da anılır. Tutarlılığı onu birçok fırınlanmış üründe etkili bir vegan tereyağı ikamesi haline getirir. Ayrıca başka bir vegan tereyağı yerine kullanılan hindistancevizi yağı yerine de kullanabilirsiniz. Tereyağı veya hindistancevizi yağı için kullanacağınız miktarlarda kullanın.
Muamba öpücüğünde
Hurma yağı, yer fıstığı ve domates salçası içeren baharatlı tavuk güveci (bazen çorba olarak da adlandırılır) olan Kongo yemeği muamba nsusu'nun önemli bir bileşenidir. Hurma yağı ve domates salçası ona parlak kırmızı bir renk verir ve derin, lezzetli tat profilini geliştirir.
Thieboudienne'de
Senegal'in ulusal yemeği olan thieboudienne'in 19. yüzyılda icat edilen nispeten yeni bir yemek olduğuna inanılıyor. Çeşitli sebzelerin yanı sıra pirinç ve balıktan oluşur. Palmiye yağı, umami lezzetini arttırmak ve ona çekici kırmızımsı bir renk vermek için daha özgün versiyonunda kullanılır.
Patlıcan çorbası
En çok Nijerya mutfağıyla ilişkilendirilen bir çorba olan egusi çorbası, koyulaştırıcı olarak kavrulmuş ve öğütülmüş kavun tohumlarının kullanılmasıyla dikkat çekiyor. Varyasyonlar inek işkembesini, keçi etini ve hatta balığı içerebilir. Ayrıca bazı çeşitler bitirme yağı olarak hurma yağı kullansa da, aromatiklerin hazırlanmasının başlangıcında hurma yağında kızartılması gerekir. Hurma yağı, egusi çorbasına zengin, cevizli umami tadı ve kırmızı bir renk verir.