Cayenne biber tozu, kurutulmuş ve öğütülmüş cayenne biberlerinden oluşur. Parlak kırmızı bir renk verir ve orta derecede acıdır (30.000 ila 50.000 Scoville ısı birimi). Baharat rafındaki diğer baharatlar arasında, cayenne biberi kolayca bulabileceğiniz en acı baharatlardan biridir. Isısı birçok kişiyi korkutsa da, acı biber mutfakta çok yönlü kullanılabilir. Aşağıda, dolabınızdaki bu kavanozdan en iyi şekilde yararlanmak için beş hızlı ve etkili cayenne biberi kullanımı öneriyoruz.
Cayenne tozunu satın almak kolay olduğu için, birçok kişi bunu biberlerin sağlık yararlarından yararlanmanın en hızlı yolu olarak kullanır. Kapsaisin cayenne biberinde, tüm biberlerde olduğu gibi, doğal bir ağrı kesici olarak işlev görebilir ve kilo verme çözümü gibi diğer faydalar sunabilir. Çayınıza biraz acı biber eklemek, bu ateşli baharatı almanın harika bir yoludur. Cayenne’in nötr bir lezzet profili vardır, bu yüzden çayınızın tadını bozmaz. Daha fazla bilgi için Pepperscale’in Cayenne Çay Tarifine bakabilirsiniz.
Kırmızı Biber İkamesi Olarak
Cayenne biber tozu, kırmızı biber için tam bir eşleşme değildir görünüş açısından. Cayenne biberi, tipik kırmızı biberden daha soluk ve turuncu bir renge sahiptir. Yine de, her iki toz da çarpıcı bir şekilde kırmızıdır. Benzer renklere sahip oldukları için, rengi için kırmızı biber gerektiren herhangi bir tarifte cayenne biber tozu kullanabilirsiniz. Tüm kırmızı biberi değiştirmek zorunda değilsiniz; yemeğe istediğiniz ısı seviyesini vermek için yeterince ekleyebilirsiniz. Bu iki biber tozunu birleştirmek yeni bir şey değil; cayenne biberi, daha sıcak İspanyol ve Macar kırmızı biberlerinin çoğunda ısının kaynağıdır.
Ateşli lezzetlerin hayranıysanız, cayenne biberi, şeytan yumurtalarına iyi bir alternatif olarak kullanılabilir. Şeytan yumurtalarında geleneksel olarak kırmızı biber kullanılır. Standart versiyonda, yumurtalar hafif bir kırmızı biber tozu ile geleneksel görünümlerini ve lezzetlerini kazanır. Sorun şu ki, kırmızı biber lezzetli olsa da genellikle acı değildir. Yumurtalarınıza biraz kıvılcım katmak için kırmızı biberlerin tamamını veya bir kısmını acı biberle değiştirebilirsiniz.
Kızarmış Tavukta
Bazı insanlar kızarmış tavuklarını baharatlı sever. Bazıları için kızarmış tavuğun ısı seviyesini artırmanın en iyi yolu, masaya biraz sıcak sos eklemektir. Bu işe yarasa da, aynı zamanda kuru ve çıtır bir kabuğa sahip olması gereken bir yemeğe sıvı eklemek anlamına gelir. Sıcak sos, kızarmış tavuğun kabuğunu ıslak ve hantal yapabilir. Ayrıca, herkesin ideal lezzet profili olmayabilecek sirke tadını da ekler.
Bunun yerine, kızarmış tavuğun kaplamasında acı biber kullanmak, ıslak yapmadan biraz ısı verebilir ve aynı zamanda rengi artırabilir. Bu tekniği kullanan Jalapeño Kızarmış Tavuk Tarifine bir göz atın.
Makarna ve Peynirde
Klasik bir garnitürde baharatlı bir dokunuş için, makarna ve peynirinizin sosuna bir parça acı biber ekleyin. Bunu siyah veya beyaz biber yerine kullanabilirsiniz. Bu sadece baharatlı yiyecek sevenler için lezzeti artırmakla kalmaz, aynı zamanda yemeğin rengini de daha çekici hale getirir.
Biber Yağı Yapmak İçin
Baharatlı ve parlak renkli bir biber yağı oluşturmak için biraz acı biber tozunu veya pullarını yağda hafifçe ısıtın. Masada bir çeşni olarak biber yağı servis edin.