Biftek İçin Mükemmel Baharat Seçenekleri

by baharatdiyari
best spices for steak

Pek çok kişi, biftek için ne kadar az baharat kullanırsanız o kadar lezzetli olacağını söyler. Gerçek şu ki, aldığınız zevki ve besin faydasını en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, iyi kesilmiş bir etin bile biraz baharata ihtiyacı vardır. Etin lezzetini gizlemek yerine artırmak için basit baharatlar istiyorsunuz. Gerçekten lezzetli bir biftek elde etmek için onu aşağıdaki baharatlarla tatlandırmayı düşünün.

Tuz

Tuz, lezzetli yemeklerin vazgeçilmez baharatıdır. Biftek için daha büyük kristalli tuz kullanmak isteyeceksiniz. Bunun nedeni, bu kristallerin daha yavaş çözünmesi ve et tarafından emilmesinin daha fazla zaman almasıdır. Koşer tuzu veya pişirildikten sonra etin üzerine serpilecek bitirme tuzu olarak başka herhangi bir büyük kristal tuz kullanabilirsiniz. Bu tuzların görünür kalmasını isteyeceksiniz, çünkü amaçları lezzeti ve dokuyu geliştirmek olduğu kadar sunumu da geliştirmektir.

Karabiber

Bazen “baharatların kralı” olarak anılan karabiber, pek çok yemeğe yakışan bir baharattır ama özellikle biftekle mükemmel uyum sağlar. En iyi sonucu elde etmek için kullandığınız karabiberin taze çekilmiş olması gerektiğini unutmayın. İdeal olarak, biberi ızgaraya veya dökme demir tavaya koymadan hemen önce bifteğin üzerine öğütmelisiniz. Pek çok baharat gibi karabiber de öğütüldükten sonra lezzetini çabuk kaybeder. Karabiberin hafif ısısı, çam aroması notalarıyla birleştiğinde, düzgün pişirilmiş bir bifteğin lezzetli umami niteliklerine mükemmel bir tamamlayıcıdır.

Yüksek kaliteli biftekler için çoğu saflık yanlısı, yalnızca tuz ve karabiberle tatlandırmayı önerir. Hatta bazıları sadece tuza ihtiyacınız olduğunu bile söyleyebilir.

Kimyon

Temel tuz ve biber kombinasyonunun ötesine geçmeye karar verirseniz kimyonla tatlandırmayı denemelisiniz. Kimyon, dünyevi, cevizli bir tat ve hafif bir acılık ile özellikle sığır eti ve biftek için mükemmel bir tamamlayıcıdır. Ayrıca biber, tuz ve bifteğinizde kullanmak isteyebileceğiniz diğer geleneksel baharatların çoğuyla da mükemmel bir şekilde karışır. Karabiberle birlikte kullanıldığında kimyon, ızgara bifteğin mükemmel kabuğunu sağlamaya yardımcı olabilir.

Sarımsak

Sarımsağın güçlü aroması, bir diş sarımsak doğrandığında açığa çıkan allisin adı verilen bir kimyasalın ürünüdür. Hafif sülfürik kalitesiyle bu lezzet, etli tatlar için mükemmeldir. Çok keskin olduğu için etin lezzetini bastırabileceğinizden sarımsağı biftekle birlikte dikkatli kullanmak isteyeceksiniz. Biftekte kullanılacak sarımsağın ideal şekli sarımsak tozudur. Taze sarımsaktan daha hafiftir ve toz halinde ete eşit şekilde yapışır.

Acı Biber

Öğütülmüş biberler sığır etiyle iyi gider ve etek ve askı bifteklerine geleneksel bir katkıdır. Daha koyu, daha dumanlı kurutulmuş biberleri kullanmayı deneyin, örneğin çapa ve koridor. Bu biberler, sizi çok fazla baharatlılığa boğmadan etli lezzetleri artıracak hafif bir ısıya sahiptirler.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın