Çok fazla defne yaprağı mı? İşte ne yapmalı

by baharatdiyari
too much bay leaf

Körfez yaprakları tipik olarak uzun süre yemeklerde kızarır ve lezzetlerini yavaşça bulaşıklara aşılar. Aşçı, tabağı servis etmeden önce veya doğru miktarda lezzeti aşıladıklarında yaprakları çıkaracaktır. Körfez yaprakları, etli lezzetleri geliştirmek için nihai arka plan baharat olarak kullanılır ve Tadı yeterince ince Eksik olana veya çok fazla olana kadar bile tespit edemeyebilirsiniz. Eğer denize giderseniz, defne yaprakları yemekleri acı ve büzücü yapacaktır. İşte çok fazla defne yaprağı lezzetini nasıl düzelteceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Sorunu çözmenin ilk adımı olarak defne yapraklarını kaldırın. Hemen lezzet infüzyonunu durdurmanız gerekir. Aşırı lezzetle başa çıkmak için diğer adımlardan önce onları tencereden çıkarın.

Yağ eklemek

Yağ, acı bir tadı seyreltmek için harika bir araçtır. Çok fazla defne yaprağı olan bir tabakta, daha fazla yağ ekleyerek acıların çoğunu silebilirsiniz. Tabii ki, bunu ölçülü olarak yapmalısınız, ancak lezzet profilini dengeden çok fazla atmadan yemeğin daha az acı olmasına yardımcı olabilir.

Seyreltik

Bir tabaktaki aşırı güçlü lezzeti evcilleştirmenin en iyi yolu, yemeği seyreltmektir. Seyreltme, çöplere başka türlü yenilmez bir yemek atmaktan alıkoyabilir. Körfez yaprağı lezzetini, yemeğe daha fazla malzeme ekleyen ilk varlık ile dengelemenin iki yolu vardır. Daha fazla malzemenin eklenmesinin bariz bir dezavantajı var – artık yemeğin istediğinizden daha fazlasını yapmanız gerekiyor, bu da daha fazla masraf anlamına geliyor. Körfez yaprağı aroması dengelenene kadar seyreltmeye devam etmeniz gerekecek.

Seyreltmeyi denerseniz, onları boşa harcamaktan kaçınmak için artıkları dondurabilirsiniz. Çok fazla dondurucu alanınız yoksa veya defne yaprağı aroması çok konsantre ise, yemeğe daha fazla malzeme eklemek buna değmeyebilir. Diğer seçeneğiniz, yemeği yarıya veya çeyreklere bölmektir, bu şekilde orijinal yemeğin sadece bir kısmı ile çalışıyorsunuz. Daha sonra defne yaprağı lezzeti istediğiniz yere kadar seyreltebilirsiniz. Aynı şeyi daha sonraki bir tarihte dondurduğunuz kısmına da yapabilirsiniz.

Bir tatlandırıcı ekle

Çok fazla defne yaprağının ana etkisi acı olacağından, bir tatlandırıcı iptal etmeye yardımcı olabilir. Artan tatlılık, acıları ve birçok yemekte çalışmayı dengelemenin daha güvenilir yollarından biridir. Tabii ki, tatlandırıcılar eklerken çok dikkatli olmak isteyeceksiniz veya yemeğin tadını daha da kötüleştirebilirsiniz. Seçenekleriniz şeker ve bal, hatta meyve suyu içerir.

Bir asit ekle

Acı lezzetleri dengelemenin bir başka yolu da, ondan uzaklaşacak başka bir güçlü tadıdır. Asitlik bazen işe yarayabilir, özellikle de lezzetli bir yemeği tatlı yapma riskini almak istemiyorsanız. Döküm yaprakları gerektiren yemeklerin çoğu asidik bir bileşenden yararlanabilir. Buradaki seçenekleriniz sirkeden limon suyuna veya hatta bazı haşlanmış domateslere kadar değişebilir.

Herhangi bir pudralı defne yaprağını yıkayın

Körfez yaprakları bazen çok fazla sıvı olmayan bulaşıklarda kullanılmak üzere bir toz haline gelir. Toprak koy yaprağınızın çok fazlaini bir kızartma veya et üzerinde kullandıysanız, yıkayabilir ve daha ılımlı miktarlarda yeniden uygulayabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın