Sarımsak, evrensel olarak sevilen en sevilen baharatlardan biridir. Hemen hemen her gıda kültürü bundan faydalanır. O kadar popüler ki, çok fazla kullanabileceğinize inanmayı reddeden birçok insan var. Bununla birlikte, gerçek şu ki, sarımsak lezzeti yoğundur ve bir tabaktaki diğer lezzetleri aşabilir. Bazı durumlarda, aşırı sarımsak veya sarımsak tozu Hatta yemeğinizi acı yapabilir. Sarımsak lezzetini tonlamak için kullanabileceğiniz bazı adımlar vardır.
Sarımsak veya sarımsak tozunu seyreltin
En kolay çözüm, yaptığınız yemeği seyreltmektir. Bunu başka bir parti yaparak ve çok fazla sarımsak olan partiye ekleyerek yapabilirsiniz. Bu, sarımsak aromasının konsantrasyonunu azaltmalı ve yemeği tekrar lezzetli hale getirmelidir. Bu çok sert görünüyorsa, istediğiniz lezzet dengesini elde edene kadar her eklemeden sonra sarımsak ve tat olmayan tüm malzemelerin biraz ekleyin.
Sıcaklığı yükseltmek
Sarımsakın kendine özgü keskinliği, sarımsakın hücre duvarları yırtıldığında alliinaz adı verilen bir enzim tarafından üretilen allisin adı verilen bir molekülden gelir. Alliinazı nötralize ederek sarımsak yoğunluğunu önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Bunu yapmanın yolu ısı ile. 140 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda sarımsak pişirerek, alliinazı devre dışı bırakabilir ve aşırı güçlü bir sarımsak aromasını yumuşaklaştırabilirsiniz.
Çok fazla soğan ekleyin
Burada yapacağınız şey, karışıma başka bir konsantre lezzet eklemektir, bu yüzden son derece aromalı yiyeceklerin hayranı değilseniz bu sizin için olmayabilir. Yeterli miktarda, soğan sarımsak aromasını belirli bir dereceye kadar maskelemek için yeterince güçlü bir tada sahiptir. Soğan lezzeti de sarımsak için mükemmel bir tamamlayıcıdır.
Biraz aromatik otlar ekleyin
Otlar, sarımsak lezzetini maskelemenin bir başka iyi yoludur. Gibi taze otlar silantro– maydanozVe reyhan fazla sarımsak lezzetine karşı koymaya yardımcı olabilir; Ancak, bunları ölçülü olarak kullanmak isteyeceksiniz. Çok fazla bir yemeği acı yapabilir. Her eklemeden sonra bitkilerinizi küçük miktarlarda ekleyin ve tadın.
Sarımsakları fiziksel olarak çıkarın
Sarımsakınız bütün karanfil şeklinde eklenirse veya büyük parçalar halinde doğranmışsa, fiziksel çıkarma oldukça kolay olacaktır. Çok fazla eklediğinizi fark ettiğiniz anda parçaları çıkarın.
Kremsi bir malzeme ekleyin
Kremalı malzemeler, krem sosu yapmak için kullanabileceğiniz yarım buçuk gibi süt ürünleri içerir. Coconut sütü gibi, köriler ve diğer güneydoğu Asya yemekleri için mükemmel olan süt dışı malzemeler de vardır. Hangi kremsi içerik kullanırsanız kullanın, sarımsakları seyreltmeye ve yemeğinizi daha lezzetli hale getirmek için keskinliğini azaltmaya yardımcı olabilir.
Asidik bir bileşen ekleyin
Limon veya limon suyu veya hatta sirke gibi bir malzemenin ekşiği dikkati sarımsak yoğunluğundan uzaklaştırabilir. Hangi asidik bileşen ve ne kadar kullandığınız, yaptığınız yemeğe ve kendi tercihinize bağlı olacaktır. Anahtar, yemeğinizi çok ekşi hale getirmekten alıkoymak için ılımlı olarak kullanmaktır.
Tatlandırıcı kullanın
Çok fazla sote sarımsak yemeğinize acı bir tat verebilir. Acıyla karşı koymanın en iyi yolu tatlı bir şeydir. Bal veya şeker gibi bir tatlandırıcı sarımsak içeren bazı yemeklerde çalışabilir, ancak yemeğin hoş olmayan tatlı olmasını önlemek için dikkatlice kullanılmalıdır.