Maydanoz nispeten hafif bir bitki Bu, görünüşü için en popüler olanıdır, bu da onu çekici ve çok yönlü bir garnitür yapar. Daha az yaygın olarak, makul miktarlarda kullanıldığında parlak ve neredeyse narenciye olabilen lezzeti için kullanılır. Yanlışlıkla bir yemeğe çok fazla eklediyseniz, onu bu kadar çekici kılan otsu kalite, bir yemeği mahvedebilecek acı bir alt tona dönüştürülebilir. Çok fazla maydanozla bir çanaktan tasarruf etmek için bu düzeltmelerden birini düşünün.
Seyreltik
Seyreltme, bir tabakta çok fazla maydanozun tadını nötralize etmenin en kolay yoludur. Yemeğinizdeki tüm malzemelerin daha fazlasını maydanoz dışında ekleyerek, lezzetleri dengeleyebilir ve otsu acıyı ortadan kaldırabilirsiniz.
Yemeğin çoğu sıvıdan oluştuğu için bunu bir çorba ile yapmak daha kolay olacaktır. Maydanoz konsantrasyonunu azaltmak için daha fazla stok ekleyebilir ve daha sonra tarifinizdeki başka bitkiler ve baharatlarla yeniden mevsimi yeniden mevsim olabilirsiniz. Bu prensibi bir güveç, marinara sosu veya başka bir “ıslak yemek” ile takip edebilirsiniz. Bir marinara sosu ile daha fazla domates ekleyerek seyreltebilirsiniz.
Süt ürünleri ekle
Etkili bir seyreltici olmanın yanı sıra, süt nispeten yumuşaktır ve böylece yemeğinize kremsi bir doku verirken çok çeşitli lezzetleri nötralize edebilmektedir. Maydanoz içeren tüm yemekler için uygun olmasa da, bazılarıyla çalışabilir. Çanak zaten bir şekilde süt içeriyorsa etkilidir; Bu durumda, biraz daha ekleyin.
Fiziksel olarak kaldır
Hatanızı tanıydığınız anda, maydanozun olabildiğince fazla çıkarın. Taze maydanozu garnitür olarak kullanıyorsanız, çok fazla eklediyseniz yapraklardan bazılarını seçin. Bir kullanıyorsanız, fiziksel kaldırma da nispeten kolay olacaktır. Buket Garniotların ve baharatların çıkarılmasını kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.
Doğranmış maydanoz ile uğraşıyorsanız, bitkiyi mümkün olduğunca çok az yağlamak için oluklu bir kaşık veya süzgeç kullanmayı düşünün. Kaldırma, sorunun kötüleşmesini engellemeye yardımcı olabilir.
Pişirmek
Parsley'nin bir baharat olarak dezavantajlarından biri, uzun pişirme sürelerine iyi dayanmamasıdır. Çok fazla kullandıysanız bu bir avantaj olabilir. Lezzeti tonlamak için pişirme sürenize birkaç dakika ekleyin. Bu, özellikle fiziksel çıkarmanın imkansız veya çok zaman alıcı olduğu yemeklerde yararlı olabilir.
Tatlılık ekle
Maydanozun aşırı kullanımı acı bir tabakla sonuçlandığından, acıların bir kısmını veya tamamını iptal etmek için bir tatlandırıcı kullanabilirsiniz. Biraz şeker dene veya Bal. Yemeğinizi çok tatlı hale getirmek için her eklemeden sonra küçük miktarlarda ekleyin ve tadı.
Isı ekle
Baharatlı yiyeceklerle ilgili bir sorununuz yoksa, ekstra maydanozun tadını maskelemek için biraz ısı kullanmayı deneyebilirsiniz. Bir marinara sosunda, birkaç dilim ekleyebilirsiniz. Jalapeño veya biraz ezilmiş kırmızı biber pulları. Tatlandırıcıda olduğu gibi, denize girmeyi önlemek için dikkatli olmanız gerekir.
Sarımsak ekle
Sarımsak diğer lezzetlerin çoğunu aşma yeteneğine sahip keskin bir baharattır. Birçok insan için sarımsak, diğer baharatlara kıyasla fazla kullanıldığında tolere edilmesi daha kolaydır. Sarımsaktan hoşlanıyorsanız, maydanozun lezzetini maskelemek için kullanmayı düşünün.