Küçük hindistan cevizi, küçük miktarlarda kullanıldığında keyifli bir baharattır. Anahtar bir bileşenidir elmalı turta baharat birlikte Balkabağı Pasta Baharat Ve kendi başına da durabilir. İle büyük sorunlar ceviz Sadece çok fazla kullandığınızda görün. Ekstra hindistan cevizi sadece yiyeceklere sabunlu ve acı bir tat vermekle kalmaz, aynı zamanda toksik olabilir. Hindistan cevizi toksisitesi belirtileri bulantı ve baş dönmesi içerir. Toksik bir doz yapmak için bu baharatın sadece iki ila üç çay kaşığı aldığını unutmayın. Çok fazla hindistan cevizi eklediyseniz, yemeğinizi kurtarmanıza yardımcı olabilecek birkaç numara var.
Seyreltme
Seyreltme, aşırı miktarda baharatla uğraşırken en iyi seçenektir. Hindistan cevizi farklı değildir; Aslında, Hindistan cevizi potansiyel toksisitesi göz önüne alındığında, seyreltme en çok arzu edilen seçenektir. Yaptığınız yemeğe bakılmaksızın, konsantrasyonunu azaltarak çok fazla hindistan cevizi lezzetini azaltabilirsiniz. Sadece hindistan cevizi hariç çanaktaki diğer tüm malzemelerden daha fazlasını ekleyin. Kullanmanız gereken iki kat daha fazla hindistan cevizi eklediyseniz, tatların doğru dengesini elde etmek için diğer malzemeleri ikiye katlayın.
Yemeğinize ne kadar baharat koyduğunuzdan emin değilseniz, diğer malzemeleri her eklemeden sonra küçük miktarlarda ve tadına ekleyin. Yemeğiniz istenen lezzet profilini elde edene kadar devam edin.
Açıkçası, bu yöntemi kullanırsanız, daha fazla yiyecek pişirmeniz ve mutfakta istediğinizden daha fazla zaman geçirmeniz gerekecektir; Ancak, yiyecekleri atmanızı ve baştan başlamak zorunda kalmanızı engelleyebilir.
Süt ürünleri ekle
Süt ürünleri, baharatların aşırı kullanımı için bir başka yaygın çözümdür. Süt ürünlerinin hafif tadı, konsantre hindistan cevizi hoş olmayan tadını maskelemeye yardımcı olabilir. Süt ürünleri, özellikle baharat tatlı yemeklerinde yaygın olarak kullanıldığından, hindistan cevizi gerektiren birçok yemekte de iyi çalışmalıdır.
Örneğin, çok fazla hindistan cevizi olan bir elmalı turta, üstte büyük bir kepçe vanilyalı dondurma ile sabitlenebilir. Hindistan cevizi gerektiren kabak çorbaları genellikle malzemeler arasında krema sahiptir; Sadece daha fazlasını ekleyin.
Fiziksel olarak kaldır
Kalın bir çorba veya eggnog gibi bir yemeğe eklediyseniz ve hala yüzeyde ise, uçucu yağlarını serbest bırakmadan önce sıyırabilirsiniz. Hindistan cevizi, yiyeceklerin yüzeyinde olan bir ovma veya başka bir baharat karışımında ise, durulamayı düşünün.
Tarçın Ekle
Çok fazla denize girmediyseniz ve hindistan cevizi toksik seviyelerde değilse, yemeğinizdeki baharatları dengelemeyi düşünün. Birçok yemekte, tarçın sıcaklığı hindistan cevizi tatlılığı için mükemmel bir karşı ağırlık olabilir. Tarçın tatlılarda hindistan cevizi için özellikle etkili bir tamamlayıcıdır.
Böyle keskin bir baharat olduğundan, tarçın hindistan cevizi gerektiren tüm yemekler için iyi bir seçenek olmayabileceğini unutmayın. Bu seçeneği kullanmadan önce yemeğin genel lezzet profilini düşünün.
-> Daha fazla bilgi edinin: hindistan cevizi Vs. Tarçın – Nasıl karşılaştırılırlar?
Sarımsak ekle
Tuzlu bir tabakta, sarımsak hindistan cevizi aşırı kullanımınızı maskelemek için yeterince güçlü bir lezzet sağlayabilir. Tarçında olduğu gibi, diğer lezzetleri tamamen ezme riski taşıdığınız için sarımsak eklerken dikkatli olmak isteyeceksiniz.