Çok fazla safran mı? Yemeğinizi nasıl düzeltebilirsiniz

by baharatdiyari
Too Much Saffron

Safran, İspanyol Paella ve Hint Biryani de dahil olmak üzere çeşitli yemeklere çekici bir renk ve çekici bir lezzet sağlama yeteneği ile bilinen bir baharattır. Toz formunda satın alabilirsiniz veya safran iplikleri satın alabilirsiniz. Bu formlar arasındaki farkı not etmek önemlidir, çünkü ipliklerden daha az toz kullanmanız gerekecektir.

Safran, birçok insanın tam olarak kullanıldığında zevk aldığı bir tada sahiptir; Biraz daha fazlasının yemeği daha da iyi hale getirdiği baharatlardan biri değil. Fazla safranın lezzeti acı, metalik ve hatta klorun tadına benzetilmiştir; Ancak, çok fazla safran içeren bir yemek yaptıysanız, her şey kaybolmaz. Yemeği kurtarma seçeneklerinizden birkaçını düşünün.

Seyreltik

Seyreltme, özellikle çok fazla safranla başa çıkmanın en basit ve en etkili yoludur, çünkü özellikle çok fazla safranlı bir tabak atmak, baharatın yüksek maliyeti nedeniyle çoğumuz için mümkün değildir. Safran Dünyanın en pahalı baharatyani tüm yemeği dışarı atmanın önemli miktarda para harcamak anlamına gelebileceği anlamına gelir.

En ekonomik seyreltme yöntemi, yemeğin yarısını çok fazla safranla çıkarmak ve gelecekte kullanım için dondurmaktır. Geri kalan yarıya kadar, tam bir tarif yapmak için yeterli malzemeleri (safran dışında) ekleyebilirsiniz. Bu, yemeğinizdeki konsantrasyonunu azaltırken safran yatırımınızı korumanızı sağlar.

Diğer seçenek sadece daha büyük bir parti yapmak için daha fazla malzeme eklemektir. Bu yöntem safran konsantrasyonunu da azaltacaktır, ancak daha fazla yiyecekle sonuçlanacaksınız. Seçtiğiniz yöntem, diğer bileşenlerin gider ve kullanılabilirliğine bağlıdır.

Aşırı safranın toksik olduğu bilindiğinden, seyreltme safran zehirlenmesini önlemek için kullanılacak en iyi çözümdür. Safran zehirlenmesi, burun ve dudaklardan kanama ile birlikte kusmaya, baş dönmesine neden olabilir.

Tatlılık ekle

Çok fazla safran olduğunda gelen acı en iyi tatlılıkla karşı karşıya kalır. Yemeğinize, hangi tatlandırıcıyı en iyi şekilde ekleyin, genel lezzet profilini tamamlar. Seçenekleriniz bal, agave nektar ve şeker içerir.

Herhangi bir tatlandırıcının çok fazla tuzlu bir yemeği mahvedebileceğini unutmayın, bu da en iyi seçeneğinizin bu yöntemi başka bir yöntemle kombinasyon halinde kullanmak veya safranın sadece hafif acı olduğu anlamına gelir. Bir tatlıda, daha fazla tatlandırıcı eklemek o kadar riskli değildir.

Tamamlayıcı baharatların daha fazlasını ekleyin

Safran neredeyse hiç tek başına kullanılmaz. En çok, çok sayıda keskin baharatın dikkatli koordinasyonuna dayanan Orta Doğu ve Hint yemeklerinde kullanılır. Safranın yanında kullanılan diğer baharat örnekleri çemen Ve demirhindi; Bunlardan herhangi biri maskelemeye yardımcı olabilir. Tarifinizin gerektirdiğinden biraz daha fazlasını kullanın.

Yemeğinizi aşırı bahis yapmaktan kaçınmak için bunu dikkatli bir şekilde yapmak isteyeceğinizi unutmayın. Fazla safranın getirdiği acıyı artırma olasılığı daha düşük olan baharatlara odaklanın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın