Kimyon Son derece iddialı bir baharat. Başka bir deyişle, çok fazla kullanırsanız, bir tabaktaki diğer lezzetleri hızlı bir şekilde yok edebilir. İster tam kimyon tohumu veya öğütülmüş kimyon kullanıyor olun, çok fazla eklemek yemeğinizi hoş olmayan hale getirebilir. Eğer bu size geldiyse, panik yapmayın. Yemeğinizi kurtarmak için birkaç seçeneğiniz var.
Diğer malzemeleri ikiye katlayın
Diğer her şeyi çarparak kimyon aromasını seyreltebilirsiniz. Bu, yemeğinizin maliyetini artıracaktır, ancak yiyecekleri çok fazla baharatla atmaktan alıkoyun. Alternatif olarak, zaten pişirdiğiniz yiyeceklerin yarısını kaldırabilir ve gerekli miktara kadar yapmak için daha fazla malzeme ekleyebilirsiniz. Yemeğinizi çok fazla seyreltmeniz mümkün olduğunca sıvı eklerken dikkatli olun. Örneğin, bir çorbaya çok büyük miktarda stok onu sulayabilir.
Yemeği tatlandır
Kimyonun özelliklerinden biri acısıdır. Acı notlarına karşı koyarak, sertliğin çoğunu azaltabilir ve bir yemeği tekrar lezzetli hale getirebilirsiniz. Tatlandırıcınız, pişirdiğinize bağlı olarak şekerden agave nektarına değişebilir. Bazı yemekler için bal en iyi seçim olabilir; Diğerlerinde, akçaağaç şurubu ve hatta meyveyi tercih etmek isteyebilirsiniz. Kurutulmuş meyve, birçok köride iyi çalışan bir seçenektir. Tatları dengelemeye çalışırken, biraz ile başlayın ve istenen lezzet profilini elde edene kadar tatlandırıcınızı küçük artışlarla ekleyin.
Kimyona karşı koymak için baharat ekleyin
Aşırı kimyon için panzehirlerden biri ceviz. Özellikle lezzetten uzaklaşmada etkilidir. Tabii ki, hindistan cevizi tüm yemekler için iyi bir tamamlayıcı olmayabilir. Aynı şeyi gerçekleştirmenin başka bir yolu da kullanmaktır tarçınözellikle biberde iyi çalışıyor. Tarçın, kimyonun acılarından uzaklaşan bir tatlılık ekler.
Asit kullanın
Tart elemanları tabağa bir kıvılcım verebilir, tuza karşı koyabilir ve aşırı kimyonunuzun bir kısmını nötralize edebilir. Çoğu tarifte çalışabilen tart malzemeleri arasında sirke veya limon suyu bulunur. Bir köri içinde demirhindi kullanmak isteyebilirsiniz. Demirhindi, kendine çok fazla dikkat çekmeden asit ekler. Asidik bir eleman eklerken, yemeğiniz için istenen lezzet profilini gözden kaçırmayın. Bu lezzetle de denize girmenin mümkün olduğu için ne kadar eklediğinize dikkat edin.
Biraz tuz ekleyin
Tuz, kimyonun verdiği acıya karşı koymak için iyi bir iş yapabilir. Ölçekli olarak, diğer lezzetleri daha dengeli bir şekilde bir araya getirecek şekilde artırabilir. Ek lezzet karmaşıklığı istiyorsanız, normal sofra tuzu yerine tuzlu bir bileşen ekleyin. Soya sosu, miso veya pastırma genellikle kimyon gerektiren yemeklerde çalışabilir.
Biraz yağ ekle
Yağlı bileşenler genellikle baharat aşağı tonlama için etkilidir. Yemeğinize bağlı olarak hindistancevizi sütü, tereyağı veya krem kullanabilirsiniz. Komin, avokadolardan domuz yağı kadar çeşitli yağlı bileşenlerle iyi eşleşir. Tabii ki, yemeğinizi tamamlayan yağlı malzemeleri seçmek isteyeceksiniz. Hindistan cevizi sütü çoğu körili için mükemmel bir tamamlayıcıdır ve biberinize üstte bir ekşi krema dolusu ile servis yapabilirsiniz.