Çok fazla zencefil mi? Bu hileleri tonlamak için kullanın

by baharatdiyari
Too Much Ginger

Zencefil, birçok Asya yemeğinde kullanılan popüler bir baharattır ve bir dizi tatlı tarifine de dahildir. Onun hoş lezzet aroması Diğer baharatları tamamlayabilir veya bir tabaktaki ana lezzet olarak kendi başına durabilir. Ancak, sadece doğru kullanırsanız avantajlarını elde edersiniz. Çok fazla zencefil yemeğinizi çok fazla biberle aynı şekilde sıcak ve acı yapabilir. Bu nedenle zencefil tonlama stratejileriniz, aşırı biber ısısına karşı koymak için önerilenlere benzer.

Fiziksel kaldırma

Çanağınıza büyük bir taze zencefil eklediyseniz, fiziksel çıkarma yöntemi en iyi şekilde çalışır. Taze zencefil potens olarak büyük ölçüde değişebileceğinden, kazara çok fazla eklemek kolaydır. Zencefil parçalarını, hatanızı belirlediğiniz anda oluklu bir kaşık veya çatalla çanaktan çıkarın.

[lasso ref=”amzn-farberware-slotted-spoon-13-5-inch-classic” id=”19639″ link_id=”6302″]

Zencefil yemeğinizi zaten çok baharatlı hale getirmişse, bu listedeki diğer stratejilerden birini de kullanmanız gerekebilir, ancak yine de önce kaldırmaya çalışmalısınız. İçinde bırakmak yemeğinizi daha da kirletecektir. Kalın bir çorbaya veya sos için toz zencefil veya öğütülmüş zencefil eklediyseniz ve henüz karıştırmadıysanız, fazlalığı yüzeyden yağlamaya çalışın.

Malzemeleri ikiye katlamak

Tüm malzemeleri zencefilden iki katına çıkarmak, lezzetini seyreltmenizi sağlar. Zencefil aroması daha fazla malzemeler arasında dağılacaktır, bu da zayıf hale gelir. Tabii ki, bu, artıklarla dolu olabileceğiniz anlamına gelir, ancak bu yemeğinizi dışarı atmak ve sıfırdan başlamaktan daha iyidir.

Tatlılık ekle

Chili Peppers'dan çok fazla ısıya karşı koymanın yollarından biri şeker eklemektir. Bu yöntem ayrıca zencefil dahil diğer sıcak baharatlarla da çalışabilir. Tatlılık ısıyı temperleyebilir ve yemeği daha lezzetli hale getirebilir.

Tatlılık eklemek, bu listedeki diğerlerinden daha etkili bir çözüm olabilir, çünkü zencefil gerektiren birçok yemek de şeker veya bal gerektirir. Sadece tarifin gerektirdiğinden biraz daha fazlasını ekleyin. Biraz fazla zencefil eklediyseniz bunun en iyi çalıştığını unutmayın. Daha aşırı bir baharat seviyesine karşı koymanız gereken şeker miktarı, yemeği çok tatlı hale getirebilir.

Diğer baharatları ikiye katlayın

Bazı lezzetli tariflerde, iki katına çıkma baharatları, ekstra zencefil maskelenmeye yardımcı olurken yemeğinizi daha lezzetli hale getirir. Tabii ki, sadece bir yerine çok fazla baharat ekleyerek hatanızı birleştirme riskini taşıyacaksınız. Doğru dengeyi bulmak için her eklenmeden sonra dikkatli ve tat ile devam edin.

Kremalı malzemeler

Gibi kapsaisinzencefildeki Gingerol, süt ürünleri ilavesiyle daha hafif hale getirilebilir. Bu tüm yemekler için uygun olmasa da, bazılarında çalışabilir. Örneğin, bazı körilere, süt ürünlerinin yoğurt şeklinde eklenmesiyle desteklenebilir. Diğer durumlarda, hindistancevizi sütü kullanabilirsiniz. Çok fazla zencefil olan bir pasta yaptıysanız, dondurma ile servis etmeyi düşünün.

Asit ekle

Bazı çorbalarda ve soslarda, artan asitlik, çok fazla zencefilin tatsızlığını gizlemenin etkili bir yolu olabilir. Bunu limon veya limon suyu ile yapabilirsiniz; Sirke de bazı durumlarda uygun olabilir. Çanağınızın çok tart olmasını önlemek için asidik bileşeninizi küçük miktarlarda ve tadı her ekten sonra ekleyin.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın