Kısıtlama ile kullandığınızda, kişniş ekleyebilir A Parlak, taze lezzet birçok yemek için. Özellikle Salsa ve Guacamole gibi Meksika favorileri için önemlidir, ancak Hint, Çin ve Tayland yemeklerinde de önemli bir unsurdur. Bununla birlikte, Cilantro'nun getirdiği fermuarlı tazelik çok fazla eklerseniz tatsız olabilir. Fazla kişniş, bitkinin nefretçilerinin acı ile birlikte güçlü bir sabunlu lezzet gibi hoş olmayan buldukları notlarını getirebilir. Yemeğinize çok fazla kişniş eklediyseniz, düzeltmenin birkaç yolu vardır.
Seyreltin/başka bir parti yapın
Çoğu durumda çok fazla baharat veya bitki eklediğiniz gibi, en basit ve en etkili çözüm seyreltmektir. Sadece yemeğin bir parti daha yapın, ancak kişniş olmadan. Daha sonra ikisini birleştirebilirsiniz. İkinci parti, birincisinde lezzeti tonlayacaktır.
Seyreltme yönteminin en iyi sofrito veya pico de gallo gibi daha basit öğelerle çalıştığını unutmayın. Daha karmaşık veya zaman alıcı yemekler için uygun olmayabilir. Örneğin, akşam yemeğini hazırlamak için acele ederseniz başka bir grup Arroz Con Pollo veya Taylandlı yeşil köri yapmak çok uzun sürebilir.
Tabii ki, bu yöntem aşırı yiyeceklere sahip olmanıza neden olacaktır. Ya başka bir gün kalıntılarınız olabilir ya da fazlalığı atabilirsiniz. Her iki durumda da, tüm yemeği atmanız gerekmeyecek.
Soğan Ekle
Kişnişin lezzeti güçlüdür ve bir tabakta güçlü bir lezzeti dengelemenin en iyi yolu, onu eşit derecede güçlü ama tamamlayıcı bir lezzetle eşleştirmektir. Soğan keskinliği, çok fazla kişnişin bir yemeğe getirebileceği sabunluktan uzaklaşmaya yardımcı olabilir. Bu yöntemin en iyi çalıştığını unutmayın, aşırı kişniş pişmiş bir tabakta. Pişmemiş bir yemeğe daha fazla soğan eklemek, bir yerine iki lezzetle sarılabilmeniz için her şeyi aşabilir.
Bir soğanı ince doğrayın ve çok fazla kişnişle yemeğe ekleyin, sonra birkaç dakika daha pişirin. Soğan, yemeğinize hoş olmayan lezzet notları eklemeden kişnişin lezzetine karşı koymalıdır.
Isı ekle
Acı biberlerin baharat Soğan ile benzer bir etkiye sahip olabilir. Isı ekleyerek, yemeğinizdeki lezzetleri derinleştirebilir ve fazla kişnişten uzaklaşabilirsiniz.
Denize gitmeye dikkat edin. Tek bir doğranmış jalapeño veya yarım çay kaşığı acı biber ekleyerek ve oradan yukarı doğru çalışarak başlayın.
Kişniş özelliklerinden biri, uzun pişirme sürelerini ele alamamasıdır. Bu yüzden şefler pişirmenin sonuna doğru eklemeyi önerirler. Bu genellikle bitkinin bir dezavantajı olsa da, çok fazla eklerseniz aslında bir fayda olabilir. Mümkünse, sabunluğun bir kısmını ortadan kaldırmak için yemeğinizi birkaç dakika daha pişirin. Tabii ki, bu sadece aşırı pişirme tehlikesi olmayan yemekler için bir seçenektir.
Fiziksel kaldırma
Kişnişin ince doğranmadığı yemekler için, tüm lezzetlerini serbest bırakmadan önce bazı büyük parçaları çıkarabilmelisiniz. Yemeğinizi kurtarmak için tam pişirme süresi geçmeden önce onları seçin.