Sıfırdan kendi köri yapmak kolay görünebilir, ancak acemi bir aşçı için zor olabilir. Bireysel baharatlar keskinlik açısından büyük ölçüde değişebileceğinden, bir tarifi yakından takip etseniz bile çok fazla veya çok az baharat ekleyebilirsiniz. Çemen Curry ile yakından tanımlanır, anlamda köri tozu, çoğu insan için kokladıklarında akla gelen şeydir. Aşırı miktarda, herhangi bir yemeği çok acı yapmanın yanı sıra, diğer lezzetleri ezecektir. Çok fazla çemen (Curry veya başka bir tarifte) kullanarak rüzgar yaparsanız, yemeğinizi aşağıdaki düzeltmelerden biriyle kurtarabilirsiniz.
Seyreltik
Yüksek konsantre bir lezzetiniz varsa, düzeltmenin ilk adımı neredeyse her zaman seyreltmektir. Doğru kullanıldığında, seyreltme, bir yemeğin çok fazla belirli bir baharat tarafından mahvolmuş gibi göründüğü çoğu durumda çalışabilir. Curry'nizde çok fazla çemen varsa, daha fazla sıvı ve çemen olmayan malzemeler ekleyin.
Çok fazla yiyecek sahibi olma sorununu çözmek için, malzemelerin yarısını kaldırmayı deneyebilir ve daha sonra tüm bilgi dışı bileşenlerle tam bir tarife geri getirebilirsiniz.
Kremalı malzemeler ekleyin
Yoğurt gibi süt ürünleri genellikle çemen otu içeren yemeklerde ortaya çıkar ve mülayim nedeniyle baharat maskeleme için etkili araçlar olabilir. Süt ürünlerinin yanı sıra, diğer kremsi seçenekler arasında hindistancevizi sütü ve hindistancevizi kremi; Her ikisi de genellikle köri tariflerine dahil edilir. Tarifiniz zaten onları gerektiriyorsa, biraz daha fazlasının lezzet profili üzerinde önemli bir etkisi olmamalıdır.
Süt ve hindistancevizi sütü yemeğinizdeki tüm baharatları susturacağından, diğer tüm malzemelerin seviyelerini çemen dışında ayarlamanız gerekebilir.
Tatlandırmak
Aşırı çemen kullanmanın getirebileceği aşırı acıyı iptal etmenin iyi bir yolu, ılımlılıkta tatlı bir bileşen kullanmaktır. Fenugreek'i içeren birçok yemekle, genel lezzet profili üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmadan az miktarda tatlandırıcı ekleyebilirsiniz. Tatlandırma seçenekleriniz hurma şekeri– şekerleme şekerive hatta Bal.
Başka tatlar ekleyin
Başka bir lezzetli bileşen eklemek, verimsiz görünebilir, kurutulmuş nane bir tabakta fazla çemen otu ile karşı koyabilir. Bazı durumlarda, tadı tamamen maskeleyebilir. Rezene tohumları ayrıca çemen otu aşırı kullanımı ile gelen ve genellikle onu içeren yemeklerden sonra nefesi tazelemek için kullanılan güçlü kokuyu ortadan kaldırmada etkilidir.
Kombinasyonu zemin kişniş tohumu Ve kireç, çemen fahişesinin lezzetini başka bir tondur. 1/4 çay kaşığı kişniş ve bir kireç suyu kullanın. Tabii ki, yemeğinizi onlarla ezmediğinizden emin olmak için her eklemeden sonra bu malzemeleri küçük miktarlarda ve tadı eklemeniz gerekecektir.