Çok fazla tarçın mı? Yemeğinizi nasıl düzeltebilirsiniz

by baharatdiyari
Too Much Cinnamon

Doğru şekilde kullanıldığında, Tarçın tatlılık ve egzotik bir yetenek verebilir birçok yemek için; Ancak, onunla denize girdiğinizde tarçın sorunlu olabilir. Çok fazla tarçın lezzetli bir yemeği hoş olmayan bir şekilde yapabilir. Tatlılarda bile, tarçın dışında hiçbir şey tatmak için diğer her lezzeti aşabilir. Sadece bir çay kaşığı gerektiren bir yemeğe yanlışlıkla bir çorba kaşığı veya daha fazla tarçın eklediyseniz, dışarı atmayın; Fazla tarçın genellikle sabitlenebilir.

Daha fazla malzeme ekleyin

Bu, çok fazla baharat eklediğiniz her durumda en basit ve en belirgin çözümdür. Çoğu durumda, tarçın dışında her şeyden daha fazlasını eklemek hile yapacaktır. Bir güveç veya köri içinde, yağ içeriğini sınırlamak istiyorsanız ekstra et yerine daha fazla sebze ekleyebilirsiniz.

Biber yapıyorsanız, fazla tarçınla karşı koymak için daha fazla domates eklemek harika olabilir. Bu seçenek, olması gerekenden çok daha fazla tarçın ekleseniz bile işe yarayabilir. Tabii ki, istediğinizden daha fazla yiyecek yaparak sona ereceksiniz. Ekstra yiyecek söz konusu değilse, yemeğin yarısını atmayı düşünün. Bu yine de her şeyi atacağınızdan daha fazla para kazandıracaktır.

Diğer baharatlardan daha fazlasını ekleyin

Yeterince doğru olanları eklerseniz diğer baharatlar tarçın tadını maskeleyebilir. Tabii ki, ekleyebileceğiniz baharatlar yaptığınız yemeğe bağlı olacaktır. Çoğu tuzlu yemek için, baharatlar gibi biber tozu Ve sarımsak tozu Fazla tarçın lezzetini gizlemek için iyi bir iş yapmalıyım.

Tatlılarda, karanfil Ve kakule Tarçından daha güçlü veya daha güçlü oldukları kadar benzer bir amaca hizmet edebilir. Her durumda, dikkatli olmak isteyeceksiniz. İstediğiniz tadı elde edene kadar baharatları artışlarla ekleyin.

Daha Fazla Sıvı Ekle

Bu tüm yemeklerde işe yaramaz, ancak bazı güveçler ve chilis için çalışabilir. Yemeğe bağlı olarak, sıvınız stoktan kırmızı şaraba ve hatta kremaya kadar değişebilir. Domates suyu, asitliği tarçın tatlılığından bir dikkat dağıtıcı olabileceğinden, Chilis ve güveçler için başka bir seçenektir.

Bu yöntem, biraz fazla tarçın eklediyseniz en iyi şekilde çalışır. Gerekli tutarın çok ötesinde eklediyseniz, büyük miktarda sıvı eklemeniz gerekecektir. Çok fazla sıvı eklemeniz gerekiyorsa, yemeğinizi artık lezzetli olmadığı noktaya kadar seyreltebilirsiniz.

Fiziksel kaldırma

Zemin tarçın kullandıysanız ve zamanında yakalarsanız, bölgeyi çok fazla tarçınla çıkarmayı deneyin. Bu yöntemin yalnızca baharat dağıtmak için yemeğinizi karıştırmadıysanız çalıştığını unutmayın.

Doğru eşleşmeleri kullanın

Çanağı doğru yiyeceklerle eşleştirerek bir tabağa çok fazla tarçın nötralize edebilirsiniz. Elmalı turta gibi bir tatlı ile, bir kepçe dondurma aşırı tarçından seyreltebilir ve dikkatini dağıtabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın