Dokuz Lezzetli (Eski ve Yeni) Za'atar'ın Kullanımı

by baharatdiyari
Za

Za'atar Orta Doğu'dan bir baharat karışımı yüzyıllardır var olan ve şunları içeren kekik Ve mercanköşk ile birlikte sumak. Bunlar sadece ana malzemeler; diğer malzemeler bulunduğunuz bölgeye göre değişiklik gösterebilir. görebilirsin nane Ve lezzetli bazı Orta Doğu karışımlarında da susam tohumları. Za'atar'ın bileşenlerinin hepsi çok yönlüdür ve bu da onu çok sayıda tarif uygulamasıyla bir karışım haline getirir. İşte bu egzotik baharat karışımının tadını çıkarabileceğiniz, hem eski hem de yeni dokuz yaygın za'atar kullanımı.

[lasso ref=”amzn-watkins-organic-zaatar-seasoning-spice-mix-2-6-oz-1-count” id=”20460″ link_id=”10255″]

Et için kuru bir ovalamada

Za'atar'ın lezzetleri onu ızgara yemekler için mükemmel kılar. Çoğu etle ve kuru ovalamaya dahil etmek isteyebileceğiniz diğer bitki ve baharatların çoğuyla iyi uyum sağlar. Domuz kaburgasından bifteğe kadar her şeyde za'atar'ı deneyin. Orta Doğu'da yaygın olarak kuzu ve tavukta kullanılır. Sumakın ekşiliği ve susamın çıtırtısı, açık ateşte pişirilen ete beklenmedik ve ilginç bir görünüm katabilir.

ekmeklemede

Za'atar kuru ovmada ne kadar iyi olursa olsun, ekmeklemede daha da iyidir; Susam tohumları, yiyeceğe fındıksı bir tat verirken, çıtırlığı da arttırır. Ayrıca sumak ekşiliği, derin yağda kızartılmış yiyeceklerin yağlılığının azaltılmasına yardımcı olabilir. Kızartma, za'atardaki aromatiklerden lezzetin salınmasına yardımcı olur.

Ekmek üstü olarak

Za'atar'ı kullanmanın en geleneksel yollarından biri pide veya manakiş gibi gözlemelerdir. Za'atar'ı ekmeğin üstünü kaplamak için iki yoldan biriyle kullanabilirsiniz. Pişirmeden önce hamuru yağla yağlayıp üzerine za'atar serpebilirsiniz. Veya za'atar'ı masaya ekleyebilirsiniz. Ayrıca za'atar, zeytinyağıyla karıştırırsanız gözlemenize lezzetli bir sos hazırlayabilir.

Humusta

Za'atar, humusla dünyanın aynı bölgesindendir, bu nedenle bazen birlikte kullanılmaları şaşırtıcı değildir. Za'atar nohut ve tahin ezmesine hoş bir bitkisel nota getirebilir. Humus ayrıca limon suyu içerir ve sumak ekşiliğini arttırır.

Labneh'de

Labne, bazı batılıların peynire benzettiği süzme yoğurttur; bazen onun yerine krem ​​peynir de tavsiye edilir. Za'atar, gözleme için popüler bir ürün olan labneye sıklıkla eklenir.

Kızartılmış yumurtalarda

Za'atarın geleneksel uygulamalarından biri de kahvaltıdır. Kahvaltı uygulamalarından biri de yumurtalara mükemmel bir baharat yapmasıdır. Za'atar'ı kızarmış yumurtanın üzerine biber ve tuz yerine veya onunla birlikte kullanabilirsiniz. Kızartılmış yumurta, gözleme ile birlikte servis edilebilir.

Sebzelerde

Za'atar karışımlarında yer alan tüm baharatlar, kavrulmuş sebzelerde, özellikle de patates ve kabak gibi harika bir boş sayfa sağlayanlarda harikadır. Güçlü bir bitkisel bileşene sahip olması bu konuda bu kadar işe yaramasının nedenlerinden biridir. Otlar ve zeytinyağı kombinasyonunun birçok sebzeyle iyi uyum sağladığı yaygın olarak bilinmektedir. Aynı zamanda salatalar için mükemmel bir üst malzemedir.

Patlamış mısırda

Za'atar patlamış mısır için harika bir baharattır. Yağsız bir lezzet kaynağı için üzerine serpmeniz yeterli.

Masada çeşni olarak

Za'atar genellikle sofrada servis edilir ve onu damak tadınıza göre yiyeceklere ekleyebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın