Frenk soğanı diğer bitkiler gibi kurutulabilir. Kurutma raf ömrünü uzatır, böylece hasattan sonra uzun süre kullanılabilir, ancak yalnızca doğru şekilde yapılırsa işe yarar. İşte frenk soğanınızı kurutmanın en iyi yollarından bazıları.
Çoğu bitki gibi frenk soğanı da fırında kurutulabilir. Önce onları doğrayıp parçalarını kurutabilirsiniz ya da yaprakların tamamını kurutabilirsiniz. Her iki durumda da, durulayıp kuruladığınız frenk soğanlarıyla başlamalısınız. Bunları parşömen kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine tek bir kat halinde yerleştirin. Fırınınızı en düşük sıcaklık ayarına getirin. Çoğu fırın 200 Fahrenheit derecenin çok altına düşmez, ancak daha düşük bir sıcaklık ayarı daha da iyi olacaktır.
Fırın kapısını birkaç santim açık bırakın. Açık kapı yalnızca fırının aşırı ısınmasını engellemekle kalmaz. Havanın dolaşmasını sağlar, böylece nemli hava fırından dışarı çekilir ve frenk soğanlarının daha verimli bir şekilde kurumasına olanak sağlanır. Yaklaşık 20 dakika sonra fırını kapatın ve frenk soğanı soğuyana kadar fırının içinde bekletin.
Gıda kurutucusu kullanmak
Gıda kurutucuları, bitkileri ve diğer gıda maddelerini kurutmak için tasarlanmıştır; bu, bitkilerinizi bu cihazlardan birinde kurutarak mahvetmenin çok zor olduğu anlamına gelir. Frenk soğanı yapraklarını bütün olarak bırakın ve cihazın tepsilerine yerleştirin, ardından otları kurutma talimatlarını izleyin.
Çoğu durumda, bir gıda kurutucusu sıcaklığı 125 derece aralığında tutacak ve işi yapması 1 ila 4 saat sürecektir. Tabii ki, ne kadar süreceği bitkinin ne kadarını kuruttuğunuza bağlı olacaktır.
Güneş ile
Güneşte kurutma, frenk soğanı kurutmanın en güvenilir yollarından biridir ve bunu yapmak için herhangi bir özel alete ihtiyacınız yoktur. Frenk soğanı yapraklarını bütün olarak kurutabileceğiniz gibi, üzerine serpmeyi kolaylaştırmak için önce doğrayabilirsiniz. Bunları kağıt havluyla kaplı bir fırın tepsisine tek bir kat halinde yayın ve fırın tepsisini güneşli bir yere yerleştirin. Eğer yer uzun süre yeterince güneşliyse, iki gün gibi kısa bir sürede frenk soğanı kurutabilirsiniz.
Hava ile
Güneşte kurutma gibi, havayla kurutma da frenk soğanlarını korumak için nemi gidermenin harika bir yoludur. İşlemler, havayla kurutma dışında birbirine çok benzer; havaya maruz kalan yaprak yüzeyi miktarını maksimuma çıkarırsınız.
Frenk soğanlarını bir fırın tepsisine koymak yerine, havayla kurutmanın en etkili yolu asmak olacaktır. Bu yöntem frenk soğanının her taraftan hava almasını sağlar. Frenk soğanını her biri yaklaşık dört veya beş yapraktan oluşan demetler halinde bağlayın ve hareketli havanın olduğu bir alana asın. Frenk soğanınızın havada kuruması iki ila dört hafta sürecektir.
Mikrodalgada
Bitkilerinizi hızlı bir şekilde kurutmanız gerekiyorsa en iyi araç mikrodalgadır. Mikrodalgalar frenk soğanlarınızı çok çabuk kurutabileceğinden, daha dikkatli olmanız gerekecektir. Mikrodalgadaki nemi emmek için bütün veya doğranmış frenk soğanını iki kağıt havlu arasına tek bir katman halinde yaklaşık iki dakika boyunca yerleştirin.
Bu sürenin sonunda frenk soğanı tamamen kurumazsa, frenk soğanı kırılgan hale gelecek kadar kuruyana kadar 15 saniyelik aralıklarla tekrar mikrodalgada ısıtın.