Kekik Kurutmanın En İyi Yöntemleri

by baharatdiyari
How To Dry Oregano

Kekik, aslında kurutularak saklanan küçük bir bitki grubunun bir parçasıdır. Taze bitki son derece keskindir ve bir yemekteki diğer tatlara kolayca baskın gelebilir. Birçok aşçı, kurutulmuş otu daha hafif ve daha lezzetli bulur. Taze bitkiye erişiminiz varsa ve onu korumak ve lezzet profilini yumuşatmak için kurutmayı denemek istiyorsanız, kekiği kurutmanın en iyi yollarından bazılarını burada bulabilirsiniz.

Kekik saplarının tamamını kurutmanız gerekiyorsa, havayla kurutma en uygun seçeneklerden biri olacaktır. Demetler oluşturmak için sapları birbirine bağlayabilir ve ardından bu demetleri iyi hava sirkülasyonu olan yerlere asabilirsiniz. Bazı insanlar, birçok evde yüksek sıcaklıklar ve kuru havaya sahip olduğu için çatı katlarını kullanmanızı önerir.

Alternatif olarak, kekik demetlerinizi garaj veya veranda gibi kapalı bir alana, açık havada asabilirsiniz. Yaprakları kurutmadan önce saplarından çıkarmak istiyorsanız, yaprakları sıcak bir odada bir kurabiye kağıdı üzerine tek kat halinde yerleştirebilirsiniz. Demetleri açık havada kurumaya astığınızda, kekik yapraklarının yüzeylerinin nemden arınmış olması gerektiğini unutmayın. Aksi takdirde küf veya mantar oluşumu gelişebilir.

Kekik demetlerini havadaki küf ve sporlarından korumak için etraflarına bir kese kağıdı bağlayabilirsiniz. Hava akışı için torbaya delikler açın. Torba ayrıca yaprakları ışıktan koruyarak renk solmasını önleyecektir. Kekiğin havayla kurutma yöntemi kullanılarak kuruması genellikle iki ila dört hafta sürer.

Gıda Kurutucusunda

Gıda kurutucusu, bitkilerden ve diğer gıdalardan nemi uzaklaştırmak için tasarlandığından en güvenilir ve verimli çözüm olacaktır. Kekik saplarını gıda kurutucusunun tepsilerine yerleştirin ve cihazın şifalı otları kurutma talimatlarını izleyin. Çoğu cihazda kekiği kurutmak için en düşük ayarı kullanacaksınız. 125 derecenin üzerine çıkmaktan kaçının. Eşit şekilde kurumasını sağlamak için işlem sırasında yaprakları birkaç kez çevirmeniz gerekecektir. Kekiğin kuru olduğunu, yaprakların kırılgan olması ve kolayca ufalanması durumunda anlayacaksınız.

Kekiğin tamamen kuruması genellikle yaklaşık dört saat sürer. Dört saatin sonunda hala kurumamışsa, kısa aralıklarla kurutup sık sık kontrol edin.

Fırında

Kekiği kurutmak için havada kurutmaktan daha hızlı bir yönteme ihtiyacınız varsa ve bir gıda kurutucusuna erişiminiz yoksa, bitkiyi fırında kurutmayı deneyebilirsiniz.

Kekikleri yıkayın ve dallarını parşömen kağıdıyla kaplı bir kurabiye kağıdına yerleştirmeden önce kağıt havluyla kurulayın. Fırınınızı çoğu durumda yaklaşık 200 Fahrenheit derece olacak en düşük ayarına ısıtın. 10 dakika sonra dalları ters çevirin. 10 dakika daha sonra fırını kapatın ve kekik soğuyana kadar bekletin. Yapraklar tamamen kuru değilse, her beş dakikada bir yaprakların kuruluğunu kontrol ederek yöntemi tekrarlayabilirsiniz.

Mikrodalgada

Kekiği kurutmanın en hızlı yolu mikrodalgadadır. Tüm kekik dallarını mikrodalgada pişirebilir veya yapraklarını çıkarıp yalnızca mikrodalgada pişirebilirsiniz. Kekik dallarınızı veya yapraklarınızı durulayın ve kurulayın, ardından bunları bir kağıt tabak veya kağıt havlu üzerine tek bir kat halinde koyun. Mikrodalgayı yaklaşık bir dakika boyunca yüksek sıcaklıkta çalıştırın, ardından 20-30 saniyelik aralıklarla patlamalar arasında tamamen kuru olup olmadıklarını kontrol edin.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın