En Popüler Avustralya Baharatlarından Bazıları Nelerdir?

by baharatdiyari
Australian Spices

Avustralya'nın en iyi bilinen mutfağı, esas olarak Avrupa'dan ve daha az ölçüde Asya'dan gelen göçmenlerin getirdiği yiyeceklerden oluşur. Ada kıtasının yerli malzemelerinin birçoğu, baharat olarak kullanılanlar da dahil olmak üzere, yabancılar tarafından bilinmiyor. En iyi bilinen Avustralya baharatlarından bazıları şunlardır.

Limonlu mersin

Limonlu mersin otu, narenciye aroması ve aroması olan şifalı bitkiler kategorisinden bir diğeridir. Bu bakımdan buna benzer limon otu Ve limon mine çiçeği. Avustralya'nın bazı kıyı bölgelerine özgüdür ancak Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa dahil olmak üzere küresel olarak vatandaşlığa alınmıştır.

Limon mersini, Avustralya yemeklerinde limon aroması sağlamak için kullanılır. Limon aroması ve tadı sunar ancak asitliği olmadığından süt ürünlerini kesmez. Limon mersini, dondurma aroması ve makarna çeşnisi de dahil olmak üzere, limon aromalarının değerli olacağı herhangi bir yemekte yaygın olarak kullanılır. Avustralya'da geleneksel birincil kullanımı çay bitkisidir.

Dağ biberi

Avustralyalılar dağ biberini yemek pişirmek ve muhafaza etmek için kullanırlar. Dünyevi bir tada ve baharatlı bir sıcağa sahip olması, onun etkili bir alternatif olmasını sağlar. karabiber. Dağ biberi bitkisinin yaprağı bitki olarak tüketilebildiği gibi meyvesi kurutulup öğütülerek karabiber gibi de kullanılabilir.

Dağ biberi meyvelerini kullanmanın geleneksel yolu biftek ve diğer et parçalarıdır. Dağ biberi Avustralya dışında başka isimlerle de bilinmektedir. 20. yüzyılın başlarında Avustralya baharatı, Cornish biberi olarak adlandırıldığı Birleşik Krallık'taki Cornwall'a tanıtıldı.

Wattle tohumu

Bazen iki kelime olarak yazılır (sığır tohumu), Saksı tohumu bazen baharattan ziyade tahıl olarak kabul edilir. Wattleseed, Avustralya'da yetişen bir tür akasya ağacının tohumudur ve genellikle çikolata ve kahvenin güçlü fındıksı ipuçlarıyla karışımına benzeyen bir tada sahiptir. Bu akasya ağacı çeşidinin çiçeği Avustralya ulusal çiçeğidir.

Wattleseed koyu kahverengidir ve kahveye çok benzemesi için genellikle toz haline getirilir. Avustralyalılar bunu dondurma, cheesecake ve sorbe gibi çeşitli tatlı preparatlarda kullanırlar. Bazen unun küçük bir kısmının yerini aldığı buğday ekmeği gibi bazı lezzetli uygulamalarda da kullanılabilir.

Yerli nane

Yaygın olarak Yerli nane olarak adlandırılan bitki, nane ailesinin bir üyesidir, bu da onun nane ve nane ile ilgili olduğu anlamına gelir. Avustralya'nın en uzun nehri olan Murray Nehri boyunca yetiştiği için nehir nanesi olarak da adlandırılmaktadır.

Yerli nane Avustralya'nın doğu kısmından gelir ancak Batı Avustralya dışında her yerde bulunabilir. Bu bitkinin geleneksel uygulamaları arasında kanguru ve diğer yerel etlerin pişirilmesinde mutfak bitkisi olarak kullanılması yer alır.

Parmak kireci

Parmak limonu, silindirik şekilli bir Avustralya narenciye meyvesidir. Meyveler, çeşidine bağlı olarak pembe, altın veya yeşil renge sahip olabilen havyar benzeri bir hamurla doldurulur. Parmak misket limonu, greyfurt ile İran misket limonu arasında bir yerde bir lezzet profiline sahiptir. Ekşi, parlak narenciye aroması onu deniz ürünleri için mükemmel bir tamamlayıcı yapar.

Avustralyalılar genellikle parmak misket limonundan üst istiridyeye kadar olan posayı kullanırlar, ancak diğer kabuklu deniz hayvanlarında da işe yarar. Parmak limon posası bazen salatalarda da kullanılır; burada asitliği, salata sosundaki sirke elementinin yerini almasına olanak tanır. Havyarın dokusu salatanın ağızda bıraktığı hissi arttırmaya da yardımcı olabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın