En Popüler İspanyol Baharatlarından Bazıları Nelerdir?

by baharatdiyari
Spanish Cuisine_Spanish Spices

İspanyol yemeklerinin basit ama lezzetli olduğu biliniyor. Özellikle baharatlı olmasa da, birkaç keskin baharatı vurguluyor. İşte İspanyol mutfağında kullanılan en önemli baharatlardan bazılarına bir bakış.

Sarımsak

Sarımsak, en azından lezzet söz konusu olduğunda, en lezzetli İspanyol yemeklerinin omurgasıdır. Çok çeşitli diğer baharatlar için temel görevi görür. Onun yoğun dünyevi, umami aroması İspanya'nın tüm bölgesel mutfaklarında kullanılmaktadır. Diğer birçok gıdanın yanı sıra et, çorba ve deniz ürünlerini tatlandırmak için kullanılır. Cuenca'nın mor sarımsağı gibi bölgesel sarımsak çeşitleri vardır.

Safran

İspanyollar safranı çok seviyor dünyanın en pahalı baharatlarından biri. Baharat, çiğdem çiçeğinin elle çıkarılması gereken tepeciklerinden oluşur. Bu parlak kırmızı damgaların kaldırılması büyük bir hassasiyet ve uzun çalışma saatleri gerektirir, dolayısıyla yüksek fiyat gerektirir. İspanyol safranı La Mancha bölgesinde yetiştirilmektedir. Safran, paella ve diğer klasik İspanyol yemeklerinin parlak sarı-turuncu renginden ve çiçeksi, fındıksı lezzetinden sorumludur.

Füme kırmızı biber

Füme kırmızı biber, olarak bilinen kırmızı biber çeşidi paprikaipeksi dokusu ve parlak kırmızı rengiyle yoğun dumanlıdır. Bu lezzetli ve renkli baharatın, Extremadura'nın yalnızca küçük bir bölümünde üretilmesine rağmen, İspanya'nın her bölgesinde chorizo ​​​​sosislerinde ve çorba ve güveçlerde kullanıldığını göreceksiniz. Füme kırmızı biber yapımında kullanılan biberler, öğütülmeden önce iki hafta boyunca kurutulur ve meşe ağacının üzerinde tütsülenir.

Defne yaprağı

Sıra dışı görünümüne rağmen defne yaprağı birçok İspanyol yemeğinin vazgeçilmezidir. Birçok İspanyol güveci ve çorbasındaki derin kafur aroması ve aromasından sorumludur. Defne yaprakları yavaş pişirilen yemeklerde işe yarar ancak aynı zamanda deniz ürünlerine lezzet kattığı da bilinmektedir. Umami tatlarını derinleştirmeye yardımcı olur ve sarımsak ve diğer İspanyol baharatlarıyla iyi uyum sağlar.

Zeytinyağı

Sırasında zeytinyağı ne bir bitki ne de bir baharattır, lezzeti İspanyol mutfağının vazgeçilmez unsurlarından biri olduğundan aynı amaca hizmet eder. İspanya diğer ülkelerden daha fazla zeytinyağı üretiyor ve hemen hemen her pişmiş yemekte kullanılıyor. Genellikle kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tavadaki ilk malzemedir. Kullanılan başlıca çeşitler sızma ve sızma zeytinyağıdır.

şeri sirkesi

Jerez de la Frontera kasabasında üretilen İspanyol şeri, şeri şarabından yapılır. şeri sirkesi hem pişmiş yemeklerin hem de salata sosu gibi pişmemiş müstahzarların önemli bir bileşenidir. İspanyol şeri sirkeleri, altı aydan on yıla kadar değişen sürelerde yıllanma sürelerine göre sınıflandırılır. Şeri sirkesi, keskin ekşiliğinin yanı sıra ahşabın lezzetini de veren ahşap fıçılarda yıllandırılır.

Biberiye

En popüler Akdeniz bitkilerinden biri olan biberiye, İspanyol mutfağında çok önemli bir malzemedir. İspanya'daki popülaritesi açısından kekik ile hemen aynı yerdedir. Paella'nın ana lezzetlerinden birini sağlar ve tavşan, keçi ve kuzu yemeklerini baharatlamak için kullanılır. Ayrıca biberiyenin çay bitkisi olarak ve peynirlerde kullanıldığını da göreceksiniz. Biberiyenin tadı şu şekilde tanımlanabilir: bir miktar tatlı narenciye ile reçineli çam notalarına sahip.

Kekik

Kekik her ikisiyle de ilişkili bir Akdeniz bitkisidir. mercanköşk Ve kekik. İspanyol aşçılar bunu et ve balık turşularında kullanır. Kekik ile tatlandırılmış yağ, sosislerde ve diğer konserve etlerde önemli bir içeriktir. Oregano'nun tadı kafur ve limon notalarıyla keskin otsu bir tada sahiptir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın