İyi Bir Annatto Tohumu İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Annatto Seeds Substitute

Hafif tadı Annatto tohumları ateşli kırmızımsı-turuncu rengiyle birleştiğinde onu pirinç yemekleri için mükemmel kılar. Sonuç olarak Latin Amerika ve Asya mutfak dünyalarında popüler bir baharat ve renklendirici katkı maddesidir. Bu baharatı genellikle Latin Amerika pazarlarında çeşitli şekillerde bulabilirsiniz: tohum formunda, toz formunda veya macun haline getirilmiş. Annatto tohumları için alışveriş yaparken, bunların “achiote” veya “achiote tohumları” olarak etiketlenebileceğini unutmayın. Bunları bulamıyorsanız ve acil bir durumda ihtiyacınız varsa, aşağıdaki annatto tohumu alternatiflerinden birini düşünün.

En iyi seçeneğiniz: Aspir

Aspirin tadı hafiftirtıpkı annatto tohumlarında olduğu gibi; Annatto tohumu gerektiren yemeklerde diğer tatlardan herhangi biriyle çatışması pek mümkün değildir. Aslında aspir, eğer tek istediğiniz az aromalı veya hiç aromasız bir renkse mükemmeldir. Annatto tohumları gibi, aspir de yemeklere parlak sarı bir renk verir ve bu onu mükemmel bir annatto tohumu ikamesi yapan şeydir.

Toz haline getirilmiş annatto tohumunu ve toz aspiri hemen hemen aynı şekilde kullanabilirsiniz. Her iki durumda da yemeğinizin rengini önemli ölçüde değiştirmek için yalnızca az miktarda baharata ihtiyacınız vardır.

İyi bir ikinci seçenek: Zerdeçal

Zerdeçal, köri tozuna rengini veren parlak sarı baharattır. Zencefil ile ilgili bir köksaptan gelir ve görünüş olarak çok zencefile benziyor. Bu köksap kurutulup toz haline getirilerek Hint mutfağında yaygın olarak görülen zerdeçal baharatı elde edilebilir. Zerdeçalın tadı genellikle zencefile benzetilir, ancak arka planda turuncu notalar ve dünyevi notalar bulunur.

Bu baharat en çok köri tozundaki rolüyle bilinse de onu zencefille aynı şekilde kullanabilirsiniz. Doğrayın, rendeleyin veya dilimleyin ve yemeğinize parlak bir renk vermek için ekleyin. Ayrıca, Annatto tohumlarının yaptığı gibi yağı renklendirmek için kızartabilirsiniz. Zerdeçalın lezzetinin tüm baharatlarla iyi eşleşmeyebileceğini unutmayın; Annatto tohumlarını değiştirmek için kullanırken bunu aklınızda bulundurun.

Kısaca: Safran

Gibi dünyanın en pahalı baharatısafran bu listedeki diğer seçeneklere göre daha maliyetli bir alternatif olacaktır. Hasatı pahalı olan çiğdem çiçeğinin tepeciklerinden yapılır.

Ayrıca yukarıdaki baharatlara göre daha keskindir, bu nedenle kullanırken dikkatli olmanız gerekecektir. Safranın yoğun bir kokusu ve hafif bir iyot tadı vardır; bu, bazı yemekleri tamamlarken bazılarının etkisini azaltabilir. Çok fazla kullanırsanız yemeğiniz çoğu insanın hoş olmayan bulacağı tıbbi bir tada sahip olabilir. Çoğu durumda, yalnızca 1/2 çay kaşığı kadar bir tutam yeterli olacaktır. Annatto tohumları ve yukarıdaki diğer baharatlar gibi safran da yemeğinize koyu turuncu bir renk vererek onu daha iştah açıcı hale getirecektir.

Diğer alternatifler

Bir kombinasyon paprika ve zerdeçal annatto tohumlarına uygulanabilir bir alternatiftir. İki baharatı birleştirmek, zerdeçal miktarını azaltmanıza ve yemekteki diğer tatlara karışma riskini azaltmanıza olanak tanır. Ayrıca marketlerde bulunan, annatto tohumları içerebilen ve başka seçeneğiniz yoksa kullanılabilen hazır sofritoları da düşünmelisiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın