Orta Doğu Baharat Karışımlarına Alternatifler

by baharatdiyari
Baharat Seasoning

Belirli Orta Doğu yemekleri yapıyorsanız, doğru tadı elde etmek için Baharat Baharat Karışımı kullanmanız gerekecektir. Bu karışımı bazı yerlerde diğerlerinden daha kolay bulabilirsiniz. Önceden hazırlanmış Baharat’ınız yoksa ve hızlı bir şekilde elde etmenin bir yolu yoksa, aşağıdaki listeden bir Baharat alternatifi denemek isteyebilirsiniz.

En İyi Seçenek: Kendi Baharatınızı Yapın

Baharat, hem Orta Doğu hem de Yunan mutfağında kullanılan lezzetli bir baharat karışımıdır. Baharat kelimesi, Arapça’da baharat anlamına gelir. Orta Doğu’da, pişmiş yiyeceklere eklenmesi nedeniyle genellikle bir çeşni olarak kullanılır.

Malzemeler yapıldığı bölgeye bağlı olarak değişebilir, ancak Orta Doğu Baharat karışımları tipik olarak paprika ve kakule ile birlikte ceviz ve kimyon içerir. Bazı karışımlarda yediden fazla baharat olabilir. Baharat, birçok geleneksel baharattan herhangi birini içerebilir, safran, yenibahar ve kişniş. Türk versiyonunda nane bulunabilir. Kendi karışımınızı yapmak için ihtiyacınız olan tüm baharatlar genellikle yerel bir markette bulunabilir. Bu, zevkinize göre baharat ekleme veya çıkarma özgürlüğü verir.

Baharat karışımları için lezzetli bir tarif Pepperscale sitesinde bulabilirsiniz.

İyi Bir İkinci Seçenek: Ras El Hanout

Ras El Hanout, bir baharat dükkanının sattığı en iyi baharatlarla yapılır. Adı, dükkanın liderine (veya kralına) işaret eder. Bu Kuzey Afrika baharat karışımı çok çeşitli baharatlar içerebilir ve malzemeler, karışımı kimin yaptığına bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir. Birçok karışım, Baharat’takilerle benzer malzemelere sahiptir, bu nedenle Ras El Hanout, Baharat’takilere benzer lezzetler sunabilir.

Başka bir deyişle, bu baharat karışımları arasındaki gerçek farklılıklar, kullanıldıkları bölgelerle ilgili olup, gerçek malzemelerden daha çok ilgilidir. Ortak Ras El Hanout bileşenleri hindistan cevizi, tarçın ve kişniş içerir ve bunlar Baharat’ta yaygın olarak kullanılan baharatlardır.

Baharat yerine Ras El Hanout’u kullanırken, tarifinizin Baharat için gerektirdiği miktardan daha azıyla başlayıp tadına göre artırabilirsiniz.

Acil Durumda: Garam Masala

Garam Masala, tipik olarak Baharat ile ortak birçok malzemeye sahip olan bir Hint baharat karışımıdır. Tipik bileşenler kişniş, karanfil ve kakule içerir. Baharat gibi, geleneksel olarak pişirilmiş yiyeceklere eklemeyi içerir; bununla birlikte, ovma veya turşu olarak kullanılacak kadar çok yönlüdür. Baharat’tan alacağınız aynı tatlılık ve baharatlı sıcaklığı sunar; ancak, her iki baharat karışımı da genellikle acı değildir.

Garam Masala’yı Baharat için 1:1 oranında kullanabilirsiniz, ancak karışımlar değişebileceğinden, daha az miktarla başlayıp tadını artırmak isteyebilirsiniz.

Diğer Alternatifler

Yukarıda belirtilen Baharat alternatiflerinin aksine, Madras köri tozu Asya veya Orta Doğu’dan gelmez. Bununla birlikte, dünyanın bu bölgelerinden baharatlar içerir ve arasında Baharat’ta kullanılan bazı baharatlar da bulunur. Sonuç olarak, benzer bir lezzet profili sağlayabilir. Baharat yerine kullanıldığında, Madras köri tozunun zerdeçal ve biber içerdiğini unutmayın. Zerdeçal ona derin sarı bir renk verecek ve biber onu acı hale getirebilir.

Baharat’taki en keskin baharatların basit bir karışımı, ihtiyacınız olan lezzet notlarını sağlayabilir. Tarçın, kimyon ve kakule gibi baharatları karıştırarak önde gelen lezzetlerden bazılarını alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın