İyi Bir Beze Tozu Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
meringue powder substitute

Beze tozu Tariflerinize beze eklemenin en kolay yollarından biridir. Ayrıca salmonella kontaminasyonu riski taşıyan taze yumurta akı ile karşılaştırıldığında daha güvenli bir seçenektir. Ancak beze tozu her yerde bulunmaz ve tüm yemeklerde beze yerine mükemmel bir alternatif değildir. Başka bir şey kullanmanız gerekiyorsa aşağıdaki beze tozu alternatiflerinden birini düşünün.

En iyi seçeneğiniz: Yumurta akı

Lezzet söz konusu olduğunda yumurta akı, beze tozuyla karşılaştırıldığında aslında üstün bir seçenektir. Yumurta akı, beze tozunun icadından önce uzun yıllar kullanıldı ve muhtemelen tarifinizde işe yarayacaktır. Yumurta aklarından büyük miktarda beze hazırlamak, beze tozundan olduğu kadar kolay olmasa da, yumurta akı, benzer dokuya sahip biraz daha iyi bir son ürün oluşturabilir.

Yumurta aklarından beze yapmak için tartar kremini veya limon suyunu stabil hale getirmeniz önerilir. Her ikisi de suyu dışarı iten aşırı güçlü protein bağlarının oluşumunu önleyerek yumurta beyazlarının çökmesini durdurur. Çırpılmış yumurta beyazlarının çökmesine neden olan da bu süreçtir. Yumurta aklarını kullanma seçenekleriniz arasında bütün yumurtaları ayırmak veya pastörize yumurta aklarını kullanmak yer alır. Yumurta sarısını kullanmayı düşünmüyorsanız bütün yumurtaları ayırmak çok fazla israfa yol açabilir.

İki yemek kaşığı beze tozunu değiştirmek için bir yumurta akı kullanın. Pastörize yumurta akı kullanıyorsanız, iki yemek kaşığı beze tozu yerine üç yemek kaşığı kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Yumurta akı tozu

Yumurta akı tozu beze tozunun yumurta akı kısmını sağlar. Üreticiye bağlı olarak kurutulmuş yumurta akı olarak da satıldığını görebilirsiniz. Yumurta akı tozu ile beze tozu arasındaki en büyük fark, yumurta akı tozunun özellikle yumurta aklarının yerini alacak şekilde formüle edilmesi, beze tozunun ise beze içindeki tüm bileşenlerin yerini almasıdır. Beze içerebilir mısır nişastası ve diğer bileşenler.

Yine de yumurta akı tozu, beze tozundan istediğinizin çoğunu sağlama özelliğine sahiptir. Aynı uygulamalarda kullanabilirsiniz. Pastörize edildiğinden dolayı hiçbir gıda güvenliği riski oluşturmamakla kalmaz, aynı zamanda beze tozunu kullandığınız gibi yeniden yapılandırılması ve kullanılması da kolaydır. Tabii ki, stabilizatörlerin ve tatlandırıcıların yanı sıra beze tozundan elde edebileceğiniz diğer malzemeleri de eklemeniz gerekecektir.

Kısaca: Aquafaba

Yumurtaları tamamen içermeyen bir beze tozu değişimine ihtiyacınız varsa, kulağa egzotik gelen bu bileşen işi yapabilir. Aquafaba baklagillerin pişirildiği sıvıya verilen isimdir. Bu, bir kutu nohutu humus olarak kullanmadan önce boşaltabileceğiniz sudur. Tıpkı yumurta akı gibi sert bir köpük elde edene kadar çırpılabilir ve popüler bir vegan yumurta akı alternatifidir (genellikle tofu aquafaba yoluyla). Bunu beze tozunun yumurta akı bileşeni yerine kullanabilirsiniz. Hatta baklagilleri pişirdiğiniz suyu ayırarak kendiniz de yapabilirsiniz.

Tarifinizdeki her bardak beze tozunun yerine 1 1/2 bardak aquafaba kullanın. Yumurta akını kullandığınız gibi kullanabilirsiniz, bu nedenle içine tatlandırıcılar ve muhtemelen vanilya eklemeniz gerekecektir.

Diğer alternatifler

Agar tozu deniz yosunundan elde edilen bir jelleştirici/koyulaştırıcı maddedir. Pek çok kullanımının yanı sıra, yumurta akı gibi soğutulup yumuşak zirvelere kadar çırpılabilmesi de vardır. Bu nedenle beze tozu alternatifi yapılırken yumurta akı yerine kullanılabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın