İyi Bir Cennet Taneleri İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Grains of paradise substitute

Batı Afrika baharatı olarak bilinen cennet taneleri karmaşık kakule ve zencefil notalarının yanı sıra biber benzeri bir kıvılcıma sahip yemekler sunmak için kullanılabilir. Fas'ta yaygın bir içerik Ras el hanout karışımlarıCennet taneleri, ister bira yapıyor olun, ister otantik Nijerya yemekleri yapmaya çalışıyor olun, değerli bir tatlandırıcıdır. Çeşitli çevrimiçi kaynaklardan cennet taneleri alabilirsiniz, ancak baharat pahalı olma eğilimindedir. Bütçeniz için çok fazlaysa veya biraz aceleye ihtiyacınız varsa, birçok cennet tanesi yerine geçenlerden birini düşünün.

Cennet tanelerinin en iyi bilinen tarihsel kullanımlarından biri, cennet tanelerinin yerine kullanılmasıdır. karabiber 14. ve 15. yüzyıllarda. Cennet tanelerinin biberli bir sıcaklık vermesi de dahil olmak üzere, lezzetteki benzerlikler nedeniyle etkili bir alternatif olarak kabul edildi. Ayrıca karabiber ve cennet taneleri görünüş olarak birbirine çok benzediğinden benzer estetik faydalar sağlayabilir. Karabiber, cennet taneleri gerektiren tariflerde tipik olarak ortaya çıkan diğer baharatlarla da işe yarayacaktır.

Karabiberlerin cennet taneleriyle karşılaştırıldığında yemeğe biraz daha fazla ısı getirdiğini unutmayın. Bu, daha az karabiberle başlayıp istediğiniz baharat seviyesine ulaşana kadar her seferinde biraz daha ekleyerek ilerlemek isteyebileceğiniz anlamına gelir.

İyi bir ikinci seçenek: Kakule

Kakule, menşei Hindistan olan bir çalıdan gelir ve tıpkı cennet taneleri gibi zencefil ailesinin bir üyesidir. Kakule cennet tanelerinin akrabası olmasının yanı sıra tatlarının da bazı güçlü benzerlikler. Köri tozu karışımlarının temelini oluşturan kakule tohumları keskin ve tatlıdır. Her iki baharat da bütün tohum veya öğütülmüş olarak kullanılabilir.

Kakule çoğu bitki ve baharatla iyi uyum sağlar ve cennet taneleri gerektiren tüm tariflerde işe yaramalıdır. Kakule yemeklere fazla ısı katmadığı için, biberli bir tada ihtiyacınız varsa kakulenizi biraz karabiberle birleştirmeyi düşünün.

Pişirme işleminin başında kakule eklemeniz gerektiğini unutmayın. Isıya iyi dayanamadığından lezzetini korumak için genellikle pişirme süresinin sonuna doğru cennet taneleri eklenir.

Kısaca: Sansho Tozu

Sansho tozu Dikenli dişbudak ağacının yapraklarından ve tohum kabuklarından yapılır. Japon suşilerinde, çorbalarda ve tavada kızartılmış yemeklerde popüler bir tatlandırıcı maddedir. Japonların yedi baharat karışımı olan shichimi togarashi'deki baharatlardan biridir ve Çin beş baharat tozunun bazı versiyonlarında bulunur. Cennet taneleri gibi öğütüp, son baharat olarak pişmiş yemeğin üzerine serpebilirsiniz.

Ayrıca cennet taneleri gibi, narenciye kokusu eşliğinde biberli bir ısırık sağlar. Cennet taneleri yerine sansho tozunu kullanırken tarifinizin gerektirdiği miktarı kullanın.

Diğer alternatifler

Pembe biber cennet tanelerinin etkili alternatifleridir ve bulunması biraz daha kolay olabilir. Bu pembe meyveler, meyveli bir tatlılığın eşlik ettiği biberli bir tat sunar. Karabiber ve karabiber karışımı zencefil aynı zamanda cennet tanelerinin lezzetine iyi bir yaklaşım olarak kabul edilir. Bu ikamelerin her ikisini de tam olarak cennet tanelerini kullandığınız gibi kullanın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın