Deniz Tuzu Yerine Kullanılabilecek Alternatifler

by baharatdiyari
Sea Salt Substitute

Dünyadaki her kültürde tuz, yiyeceklere tat veren en önemli bileşen olarak görülür. İşe yaradığından dolayı popülerdir; tuz içeren yiyecekler tuzsuz yiyeceklerden çok daha lezzetlidir. Sağlık nedenlerinin yanı sıra, çoğu şef yemek tariflerinde tuzdan vazgeçmeyi ciddi olarak düşünmez. Deniz tuzu tadının saflığı ve büyük kristalleri nedeniyle ödüllendirilen bir tuz türüdür. Büyük kristalleri onu mükemmel bir bitirme tuzu yapar; lezzetinin yanı sıra, dokusal bir gelişme sağlamak için sıklıkla yiyeceklerin üzerine serpilir. Deniz tuzunuz bittiyse, yerine geçecek değerli bir alternatif var mı? Neyse ki, birkaç iyi seçeneğiniz var.

En İyi Deniz Tuzu Alternatifi: Kaşer Tuzu

Kaşer tuzu, başlangıçta etin törensel olarak saf hale getirilmesi için kanın alınmasında kullanıldı. Onu mükemmel bir deniz tuzu ikamesi yapan şeylerden biri de deniz tuzu gibi sofra tuzundan daha büyük kristallere sahip olmasıdır. Bu, tatmin edici bir çıtırlık sağlayabileceği ve sofra tuzu kadar çabuk çözünmeyeceği için kaşer tuzunu yemek pişirmede son işlem tuzu olarak kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Bu büyük kristaller, kaşer tuzunu parmaklarınızla alıp yiyeceğe tam olarak uygulamayı kolaylaştırır; hem deniz hem de kaşer tuzlarının şefler arasında popüler olmasının nedenlerinden biri de budur. Kaşer tuzunu deniz tuzu yerine kullanmanın bir başka nedeni de, her ikisinin de iyotlu sofra tuzunda kullanılan katkı maddeleri olmadan yapılmış olmasıdır, bu da daha temiz bir tat sağladıkları anlamına gelir.

İyi Bir İkinci Seçenek: Pembe Himalaya Tuzu

Bu tuz, Pakistan’daki Khewra Tuz Madeni’nden gelir ve az miktarda demir oksit içerdiğinden pembe renktedir. Ayrıca potasyum ve kalsiyum gibi birkaç mineral daha içerir.

Bu tuzun en dikkat çekici özelliği rengidir. görsel olarak çarpıcı olabilecek bir bitirme tuzu olarak kullanıldığında. Pembe Himalaya tuzu kristal formda veya blok formda satın alınabilir. Yiyecekler tuz blokları üzerinde pişirilebilir; bu pişirme yöntemi yiyeceğe hafif bir tuz aroması katar.

Pembe Himalaya tuzu genellikle daha iri kristaller halinde satılır, bu nedenle onu tariflerde normal deniz tuzuyla eşit miktarlarda kullanabilirsiniz.

Kısaca: İyotlu Sofra Tuzu

Bazı şefler yemeklerin lezzeti arasındaki farkı anlayabilse de iyotlu sofra tuzu ile yukarıda bahsedilen diğer tuzları çoğu insan ayırt edemez. Kimyasal olarak konuşursak, tüm tuzlar yüzde 99 oranında sodyum klorürden oluşması bakımından hemen hemen aynıdır. Yiyeceklerde çözündüklerinde tatlar esasen aynıdır. Sofra tuzu da bundan farklı değildir ve daha küçük kristal boyutunun yanı sıra etkili bir deniz tuzu alternatifi olarak da kullanılabilir.

İyotlu sofra tuzunun katkı maddeleri içerdiğini unutmayın. Tadı deniz tuzu kadar temiz olmayabilir, bu nedenle burada mükemmel bir baharat alternatifi değildir.

Ayrıca, sofra tuzunu başlangıçta muhafazakar bir şekilde değiştirin. Deniz tuzu tipik olarak kaba kristallere sahiptir, bu nedenle sofra tuzuyla 1:1 oranını kullanırsanız aşırı tuz kullanabilirsiniz. Sofra tuzu çabuk çözünür çünkü tuz kristalleri daha incedir, dolayısıyla çok fazla kullanırsanız yemeğinize gerçekten nüfuz edebilir.

Diğer Alternatifler

Turşu tuzu, sadece turşu yapmak için değil, daha konsantre bir tuz şekli olarak farklı amaçlar için de kullanılabilir. Örneğin kümes hayvanlarının salamura edilmesinde kullanılabilir. Deniz tuzu gibi iyot içermez ve bu nedenle bazı insanların iyotlu tuzla ilişkilendirdiği acılığa neden olmaz.

Tuz çiçeği, yaygın olarak tüm bitirme tuzları arasında en iyisi olarak kabul edilir ve Fransa’nın Guerande bölgesinden gelir. Büyük kristallere ve temiz bir tada sahiptir, böylece yemek pişirirken deniz tuzuna etkili bir alternatif olmasını sağlar.

Ve diğer tuz türlerinin çoğu da işe yarayabilir. Aslında deniz tuzunun pek çok türü vardır: Hawaii dili, Maldon ve Kelt. Deniz tuzları arasında lezzet bakımından ufak farklılıklar vardır, ancak bir bütün olarak çoğu tarif için işe yararlar.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın