Fındık unu, buğday ununa alternatif olarak özellikle glütenden kaçınmak isteyenlerin ilgisini çekiyor. Zengin, cevizli bir tat getiriyor tuzlu ve tatlı yemeklere. Eğer bulamıyorsanız ve hemen ihtiyacınız varsa (bu, mağazalarda yaygın olarak bulunan bir içerik değildir) çeşitli alternatifler benzer faydalar sağlayabilir. Aşağıdaki fındık unu ikamelerini göz önünde bulundurun.
En iyi seçeneğiniz: Badem unu
Badem unu, tıpkı fındık unu gibi glutensiz bir fındık unudur. Beyazlatılmış ve ince öğütülmüş bademlerden yapılır. Zengin lezzetlidir güçlü ve fındık aromasıylaFındık unundan elde edeceğiniz şeye çok benzer. Fındık unu gibi iyi bir lif ve E vitamini kaynağıdır. Badem unu da fırınlanmış ürünlere doku katabilir.
Badem ununu, fındık unu gerektiren herhangi bir tarifle değiştirebilirsiniz. 1:1 yerine çalışır. Kurabiyeler ve turtalar için özellikle iyi bir seçenektir ancak kek yapıyorsanız bunu buğday, kinoa veya kinoa ile birleştirmeniz gerekebilir. manyok unu bazı uygulamalarda yapı elde etmek için.
İyi bir ikinci seçenek: Kestane unu
Kestane karbonhidrat bakımından zengindir. Sonuç olarak kestane unu diğer fındık unlarından daha fazla karbonhidrat içerir. Fındık unu gibi kestane ununun da tadı hem tatlı hem de yoğun fındıksı olup, aynı zamanda gıda ürünlerine zengin bir tat verir. İtalyan fırıncılığında hem fındık unu hem de kestane unu yaygın olarak kullanılmaktadır.
Kestane etkileyici bir besin profiline sahiptir ve kestane unu, fındık ununun sağladığı vitamin ve minerallerin çoğu açısından zengindir. Kestane ununun birkaç dezavantajı vardır: 1) mevsimseldir ve genellikle büyük partiler halinde yapılmaz ve 2) protein oranı düşüktür.
Düşük protein içeriği, unlu mamullerin dağılmamasını sağlamak için buğday veya kinoa unu gibi yüksek proteinli unlarla karıştırılması gerektiği anlamına gelir. Kestane unu, mevsimlik olması ve küçük partili bir ürün olması nedeniyle pahalı olabilir.
Kısaca: Kinoa unu
Kinoa binlerce yıldır And Dağları'nda yetiştiriliyor ancak son zamanlarda Kuzey Amerika'da ve başka yerlerde sağlıklı bir gıda olarak ilgi görmeye başladı. Bu tahıl, gerekli olduğu düşünülen tüm amino asitleri içermesi açısından tam bir proteindir; bu da onu besin değeri açısından fındık unundan çok daha iyi bir seçenek haline getiriyor. Bunun nedeni ise fındığın protein açısından zengin olmasına rağmen tam bir protein olmamasıdır.
Kinoa ununun besin değeri açısından benzer olmasının yanı sıra, fındık unuyla ortak özellikleri de vardır; glüten içermemesi. Tadı cevizlidir ve o kadar aromatik olmasa da fındık unu gerektiren her tarifte işe yarayabilir.
Fındık unu gibi kinoa unu da bir karışımın parçası olarak kullanıldığında en iyi sonucu verir. İdeal olarak karışımın dörtte birinden fazlasını oluşturmamalıdır.
Diğer alternatifler
Hindistan cevizi unu Genellikle et olarak adlandırılan hindistan cevizinin kurutulmuş ve öğütülmüş iç kısmından yapılır. Fındık unu gibi yüksek lifli, glutensiz bir undur. Fındık lezzetini vermese de oldukça lezzetlidir. Hindistan cevizi aroması fındık aromasına göre daha hafiftir ve saklanması daha kolaydır. Sonuç olarak, unun lezzetinin yemeğin ayrılmaz bir parçası olmadığı durumlarda hindistancevizi unu daha iyi bir seçenek olabilir. Hindistan cevizi aroması, fındık unu gerektiren neredeyse tüm uygulamalarda işe yarayabilir.
Fındık ununun aksine Hindistan cevizi ununun oldukça emici olduğunu unutmamak önemlidir. Tarifteki sıvı miktarını artırmanız gerekecek. Diğer glutensiz unlar gibi, hindistancevizi unu da diğer unlarla birlikte kullanıldığında en iyi sonucu verir.