Hardal Tozuna En İyi Alternatifler Nelerdir?

by baharatdiyari
Mustard powder substitute

Hardal tozu, aynı zamanda öğütülmüş hardal veya kuru hardal olarak da bilinir. Hardal bitkisinin öğütülmüş tohumlarından elde edilir ve birçok lezzetli yemek yapmak için kullanılabilir. Hardal tozu, yiyeceklere, et yemeklerindeki yağı kesebilecek veya makarna ve peynire belirgin bir keskinlik katabilecek keskin, hafif bir asit ve ısı sağlar. Baharat dolabınızda hardal tozu yoksa hala umut vardır. Alternatiflerden bazılarını düşünebilirsiniz.

En İyi Seçenek: Hardal Tohumları

Kuru hardala en yakın baharat, onu yapmak için kullanılan tohumdur. Baharat öğütücünüz veya kahve öğütücünüz varsa, bütün hardal tohumlarını kendi elinizle öğütebilirsiniz. Bu cihazlardan hiçbiri yoksa, bunları temiz bir yüzeyde ağır bir tencere veya büyük bir kaşıkla ezmeyi düşünebilirsiniz.

Ezilmiş hardal tohumları kuru ovalama karışımlarında veya güveçte kullanılabilir; ancak, hardal tozundan elde ettiğiniz emülsifikasyon faydalarını sağlamayacak kadar iri olabilirler. Bütün tohumları kullandığınızda, hardal tozu için tarifinizin gerektirdiği miktarın yarısını kullanın.

İyi Bir İkinci Seçenek: Normal Hazırlanmış Hardal

Hazırlanan hardalın ana bileşenleri hardal tozu ve sirkedir; bu, hardal tozunun mükemmel bir alternatifi olabileceği anlamına gelir. Çoğu Amerikalının aşina olduğu sarı hardal, hardal tozundan biraz daha yumuşaktır; bu nedenle, bu ikameyi kullanırken miktarı ayarlamanız gerekecektir. Tarifinizin gerektirdiği her çay kaşığı hardal tozu için bir çorba kaşığı hazırlanmış hardal kullanın.

Dijon hardalı, tadı hardal tozuna daha yakın olduğu için genellikle sarı hardaldan daha iyi bir seçimdir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da hazırlanan hardalın sosların ve sosların kıvamını etkileyebileceğidir. Bunu önlemek için tarifinizdeki sıvıyı bir çay kaşığı kadar azaltarak telafi edin.

Bir Tutam: Yaban Turpu Tozu

Yaban turpu, hardal bitkisinin bir akrabasından gelir ancak tohumlarından ziyade kökünden yapılır. İkisi arasındaki benzerlik onu mükemmel bir hardal tozu alternatifi haline getirir. Yaban turpu, hardaldan daha acıdır; bu da onu yemeklerine baharatlı bir tat vermek isteyen maceracı tüketiciler için mükemmel kılar.

Bunun yerine kullanırken bu ekstra acılığı aklınızda tutmalısınız; ancak bu sadece ısıtılmış yiyeceklerde görülür. Yaban turpu ısıtıldığında acılığını kaybeder, bu da yalnızca soğuk yiyecekler için uygun olduğu anlamına gelir.

Keskinliğini korumadığı ve bu nedenle iyi bir alternatif olacak kadar benzer olmadığı için hardal tozu yerine rendelenmiş yaban turpu kullanmaktan kaçının. Hardal tozu yerine yaban turpu tozu kullanırken, tarifinizde hardal tozu için belirtilenin yarısını kullanın.

Diğer Alternatifler

Zerdeçal, parlak sarı rengi yemeğinizde sorun yaratmayacaksa hardal tozuna alternatif olarak kullanılabilir. Hardal gibi hafif bir baharatlılığın yanı sıra hardalla benzerlik gösteren acı notalara sahiptir. Hardal tozuyla aynı miktarda zerdeçalı da kullanabilirsiniz.

Wasabi tozu da başka bir seçenektir. Wasabi’nin yaban turpu ile benzerlikleri vardır ve wasabi tozu hardal tozuna benzer bir kıvama sahiptir. Hardaldan beklediğiniz keskinliği ve etkisini sağlayabilir. Yaban turpu gibi, hardal tozundan daha sıcaktır; bu yüzden onu dikkatli kullanmalısınız. Hardal tozu için tarifinizin gerektirdiğinin yaklaşık yarısını ekleyerek başlayın ve istediğiniz tada kadar ilerleyin.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın