İyi Bir Kekik Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Thyme Substitute

Kekik popüler ve çok aromatik bitki Avrupa'da yetişir ve nane ile akrabadır. Çok sayıda farklı kekik çeşidi vardır. Birçok yemeğe tatlı ve dünyevi bir tat verir ve Akdeniz mutfağında yaygın olarak kullanılır. İyi bilinen ve yaygın olarak kullanılan bir bitki olduğundan, çoğu ciddi aşçı, baharat rafında bir şişe bulundurur. Ancak kekiğiniz bitmiş olabilir veya ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz bir şey olmayabilir. Eğer bir alternatif arıyorsanız, iyi haber şu ki çok sayıda iyi seçenek var.

En iyi seçeneğiniz: İtalyan baharatı

Aslında kekik içerdiğinden kekik alternatifi için en sağlam seçeneğiniz bu olacaktır. İtalyan baharatı İtalyan yemeklerinde yaygın olarak kullanılan şifalı otların bir karışımıdır. Kendinizi kekiksiz bulursanız, İtalyan baharatı neredeyse tek başına kekik kadar işe yarayacaktır çünkü içerdiği otlar kekiği mükemmel şekilde tamamlar ve kekiği gerektiren çoğu yemekte işe yarar.

İyi bir ikinci seçenek: Mercanköşk ve maydanoz

Diğer şifalı bitkiler kekiğin eşsiz lezzetini mükemmel bir şekilde taklit edemese de, taklit etmek için bunların bir kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Mercanköşk nane ailesinin bir başka üyesidir ve bazı açılardan benzerdir.

Ancak kekiğin aksine uzun süre pişmeye dayanamayacağını unutmamalısınız. Uzun süre kavurma yapacaksanız, pişirmenin sonuna doğru eklemek isteyebilirsiniz, aksi halde ısı, hafif tadını bozar.

Mercanköşkün tadı tatlıdır ve bazen kekiğe benzer şekilde tanımlanır; aslında kekik aynı zamanda yabani mercanköşk olarak da adlandırılır. Maydanozla birleştirerek etkili bir kekik ikamesi yapabilirsiniz.

Maydanoz genellikle garnitür olarak kullanılır ve yemeğin tadı üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacak ancak yeşilimsi bir renk tonu verebilecek hafif bir tat sağlar. Mercanköşk ve maydanoz kullanırken tarifin gerektirdiği her çay kaşığı kekik için 1 çay kaşığı mercanköşk ve 1/2 çay kaşığı maydanoz eklemek isteyeceksiniz.

Kısaca: Tarhun

Tarhun Bazıları tarafından kekiğe benzer bir tada sahip olduğu düşünülmektedir. Bunu balık veya tavuk içeren yemeklerde kekik yerine kullanabilirsiniz. Tarifte bir çay kaşığı kekik gerekiyorsa bunun yerine bir çay kaşığı tarhun ekleyebilirsiniz.

Diğer alternatifler

Kekik yerine kullanabileceğiniz diğer yaygın şifalı bitkiler şunlardır: kekik Ve reyhan. Bunların hepsi İtalyan baharatına dahildir ve kekikle birlikte lezzetini verir.

Biberiye Ayrıca, özellikle domuz eti veya kuzu eti içeren yemekler pişirirken, kekiğe iyi bir alternatif olarak da yaygın olarak önerilmektedir. Ancak biberiyenin diğer baharatları kolaylıkla bastırabilecek çok güçlü, kendine özgü bir tada sahip olduğunu unutmamalısınız. Bu seçeneği denerseniz, tarifin gerektirdiği her çay kaşığı kekik için 3/4 çay kaşığı biberiye eklemeniz gerekecektir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın