Kimyon tohumu çok yönlü bir baharat birçok Avrupa, Asya ve Afrika yemeklerinde kullanılır. Karmaşık lezzetleri hem tuzlu hem de tatlı yemeklere uygundur ve çoğu geleneksel çavdar ekmeği tariflerinin önemli bir bileşenidir. Lahana turşusu yapmayı, sosis cilalamayı veya sosis yapmayı planlıyorsanız kimyon tohumuna ihtiyacınız olacak. Har, Tunus'ta ve onların otantik tatlarını istiyorum. Kimyon tohumlarını yaşadığınız yerde bulmak kolay değilse veya şu anda onlara ihtiyacınız varsa, birçok etkili alternatiften herhangi birini düşünün. Alternatiflerin çoğu yerel bakkalınızda bulunabilir veya baharat dolabınızda zaten mevcut olabilir.
En iyi seçeneğiniz: Anason tohumları
Hem anason hem de kimyon tohumlarının ana kullanımı, bir yemeğin genel lezzet profiline meyan kökü notaları eklemektir. Anason tohumları ve kimyon tohumları, kimyon gibi diğer aromatik baharatları da içeren havuç ailesinin üyeleridir. Aşçıların kimyon tohumlarından istediği meyan kökü aroması, anason tohumlarında o kadar bol miktarda bulunur ki, bu tohumlar meyan kökü şekerinin aromasına da dahil edilir.
Anason tohumlarının, ekmek ve kurabiye gibi unlu mamullerde kullanıldığında kimyon yerine en iyi sonucu verdiğini unutmayın. Güçlü anason aroması, pişirme sırasında acılaşmadan hayatta kalabilir. Kimyon tohumu yerine anason tohumu kullanırken, anasonun iki baharattan daha güçlü bir tada sahip olduğunu unutmayın. Tarifinizin gerektirdiğinden daha küçük miktarlarla denemeler yapın ve damak tadınıza göre ayarlayın.
İyi bir ikinci seçenek: Rezene tohumları
Havuç ailesinin bir diğer üyesi, rezene tohumları İtalyan ve Hint yemeklerinde popülerdir ve Orta Doğu'da da yaygın olarak kullanılmaktadır. Pek çok Amerikalının İtalyan sosisiyle bağdaştırdığı bir lezzet sağlıyorlar. Rezene tohumları, anason tohumlarına çok benzeyen berrak meyan kökü notaları sağlar. Aslında bu iki baharat, lezzet ve görünüm açısından o kadar benzer ki, çoğu zaman birbirleriyle karıştırılıyorlar.
Rezene tohumları, uzun pişirme sürelerine dayanabilecek bir baharata ihtiyaç duyacağınız körilerde, güveçlerde ve benzeri yemeklerde kimyon tohumu yerine en iyi şekilde kullanılır. Bu yemeklerde diğer güçlü tatlarla rekabet edebilecek bir baharata da ihtiyacınız olacak. Kimyon tohumu yerine rezene tohumu kullanırsanız, tarifinizin kimyon tohumu için gerektirdiği miktarın aynısını kullanın.
Bir tutam: Çörek otu tohumları
Bu baharat, siyah soğan tohumları, charnushka ve kalonji gibi birçok isimle anılır. Çörek otu tohumları Tutankamon dönemine kadar tarih boyunca kullanılmaktaydı. Kimyon tohumları gibi meyan kökü notaları sağlarlar ve bu nedenle kabul edilebilir bir alternatiftirler. Çörek otu tohumlarından en iyi sonuçları almak için kullanmadan önce kızartmalı veya kızartmalısınız.
Ayrıca bu baharatın, güveç ve köri gibi ıslak yemeklerde kimyon tohumu yerine kullanılan bir madde olarak en iyi sonucu verdiğini, ancak aynı zamanda Hint naanları ve Rus çavdar ekmeği de dahil olmak üzere ekmeklerde de kullanıldığını unutmayın. Ayrıca baharat losyonlarında kullanmak için bunları öğütebilirsiniz. Çörek otu tohumları yaygın olarak kullanılan bitki ve baharatlarla iyi uyum sağlar. yenibahar, kişnişVe kekik.
Diğer alternatifler
Dereotu tohumları kimyon tohumlarından istediğiniz meyan kökü notalarını elde etmenin başka bir yoludur. Dereotu, benzerlikleri açıklayan havuç ailesinin bir başka üyesidir. Bu tohumlar kremalı çorbalarda ve lahana pişirmek için mükemmeldir.
Yıldız anason kimyon tohumu yerine kullanabileceğiniz başka bir baharattır. Güçlü meyankökü notaları çok güçlü olabilir, bu yüzden dikkatli kullanın.