Limon Biberine Alternatif Baharat Seçenekleri

by baharatdiyari
lemon pepper substitute

Limon biberi, popüler ve çok yönlü bir baharat karışımıdır. En iyi bilinen kullanımları arasında kümes hayvanları ve balıklar yer alır; ancak sığır eti ve sebzelerde de kullanılabilir. Bu karışım, baharat dolabınızda her zaman bulundurabileceğiniz kadar kullanışlıdır. Yerel bakkalda biterse veya bulamazsanız ne yapmalısınız? Elinizde bulunabilecek birkaç etkili limon biberi ikamesi vardır.

En İyi Seçeneğiniz: Kendi Limon Biberi Karışımınızı Yapın

Limon biberi, limon kabuğu rendesi ve öğütülmüş karabiber içeren oldukça basit bir baharat karışımıdır. Öncelikle karabiber içerir, ancak başka çeşniler de eklenebilir. Kurutulmuş limon kabuğu rendesini karabiberle birleştirerek basit bir versiyonunu yapabilirsiniz. Daha dolgun bir tada sahip bir karışım oluşturmak için tuz, sarımsak veya kereviz tohumu gibi diğer baharatları da ekleyebilirsiniz.

Kendi temel limon biberi baharatınızı hazırlamak için, 1/2 çay kaşığı kurutulmuş limon kabuğu rendesini 1/4 çay kaşığı tuz ve karabiberle birleştirin. Tadına başka baharatlar ekleyebilirsiniz. Karışımınızı, önceden hazırlanmış limon biberini kullandığınız şekilde kullanın.

İyi Bir İkinci Seçenek: Limonlu Kekik

Limon biberi, biberle birleştirilmiş limon kabuğu rendesini ifade ederken, limonlu kekik aslında doğal olarak limon aromasına sahip bir kekik türüdür. Adından da anlaşılacağı gibi limonlu kekik, limon biberinin limon kabuğu rendesi bileşeninin yerini alarak mükemmel bir iş çıkaran güçlü bir narenciye aroması sunar.

Limon kekiğinin narenciye notalarına ek olarak, narenciye aromasına iştah açıcı bir kontrast oluşturan ve limon biberinin biber elementinin yerini alabilen bitkisel bir tat da sağlar. Daha da yakın bir yaklaşım elde etmek için karabiberle de birleştirebilirsiniz.

Limon biberini limon kekiğiyle değiştirmek için tarifinizin limon biberi için gerektirdiği limon kekiği miktarının iki katını kullanın. Limon biberini kullandığınız şekilde kullanın.

Acil Durumda: Shichimi Togarashi

Japon yedi baharat karışımı olarak da bilinen Shichimi Togarashi, çeşitli baharatlar içerir ve kızarmış ve ızgara Japon yemeklerini tatlandırmak için kullanılır. Lezzet profilinde öne çıkan bileşenler arasında Szechuan karabiberleri ve portakal kabuğu yer alır. Narenciye kabuğu ve Szechuan biberinin dahil edilmesi, çoğu uygulamada limon biberinin yerini almasını sağlar. Shichimi Togarashi’deki diğer tatlar, onu sadece limon ve biberden daha fazla baharat içeren birçok limon biber karışımına daha yakın bir yaklaşım haline getirir.

Tarifinizde limon biberi için gerektirdiğiniz miktarda Shichimi Togarashi kullanın.

Diğer Alternatifler

Limon ekstresi (doğal veya yapay) ve karabiber, limon biberinden istediğiniz lezzet notalarını sağlayabilir. Bazı önceden hazırlanmış limon biber karışımları, limon aromasını artırmak için yapay limon aroması içerir. Bu karışımlardan birinin lezzetini kopyalamaya çalışıyorsanız, bu aslında daha iyi ikamelerden biri olabilir.

Limonlu köri tozu: Limonlu köri tozu karışımlarının çoğu, toz limon suyu ve kurutulmuş limon kabuğu rendesi eklenmiş normal köri tozundan oluşur. Köri tozu karışımlarının içerikleri arasında tipik olarak karabiber de bulunur. Limonlu köri tozu, farklı köri baharatlarının lezzetinin yanı sıra limon ve biber notalarını da sağlayacaktır. Limonlu köri tozunun içerdiği zerdeçal, kullanıldığı yemeklere parlak sarı bir renk verecektir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın