Nane, el altında bulundurulması gereken faydalı bir bitkidir. Smoothie'lere ve diğer içeceklere tat vermek için mükemmeldir; çeşitli yemeklerde lezzetli tatları tamamlamak için de kullanabilirsiniz. Nane yapraklarını spagetti sosunuza ekleyebilir, tavuk pesto yapmak için kullanabilir, hatta salataya ekleyebilirsiniz. Kendine özgü bir tadı var bu pek çok sıradan yemeği daha ilginç hale getirebilir. Nane yapraklarının yerine hızlı bir acil durum alternatifine ihtiyacınız varsa, birkaç seçeneğiniz vardır. Bu seçenekleri bulmak kolaydır; Aslında bunlardan bazılarını baharat dolabınızda veya buzdolabınızda zaten bulundurabilirsiniz.
En iyi bahis: Fesleğen
Nane aroması keskin ama aynı zamanda canlandırıcı ve serinleticidir. Fesleğen de aynı nitelikleri sunuyor. Tadı biraz biberimsi olsa da nanenin bilindiği mentol serinliğiyle desteklenen güçlü, tatlı bir aroması var.
Fesleğen nane ailesinin bir parçasıdır ve yaprakları özellikle ince kıyıldığında nane yerine geçebilmektedir. Ayrıca nane gerektiren pek çok tuzlu yemekte fesleğen kullanabileceğiniz gibi, bazı tatlılarda da etkili olabilir. Fesleğen yaprakları içeceklerde bile kullanılabilir ve sağlığa çok sayıda faydası vardır.
Fesleğen yapraklarını nane yapraklarının birebir yerine kullanabilirsiniz.
Çoğunlukla şekerlere ve kremalara tat vermesiyle bilinen nane özünü bulmak kolaydır ve bazı yemeklerde nane aroması sağlayabilir. Nane özleri saf, doğal veya yapay olarak etiketlenebilir. Saf ve doğal nane özleri, nane yapraklarıancak yapay veya taklit özler, nane benzeri bir tat yaratmak için çeşitli diğer bileşenlerin bir araya getirilmesiyle yapılır. Nane yapraklarını votkaya batırarak evde kendi nane ekstraktınızı yapabilirsiniz.
Nane yağı şekerlemelerde kullanılan başka bir ekstrakt türüdür. Nanenin daha konsantre bir şeklidir ancak nane yapraklarından da yapılır. Yaprakları taşıyıcı yağa batırarak kendi nane yağınızı yapabilirsiniz. Taşıyıcı yağ, zeytin veya badem yağı da dahil olmak üzere herhangi bir yenilebilir yağ olabilir.
Tarifinizdeki her yemek kaşığı kıyılmış nane yaprağı için dört damla nane özü veya bir damla nane yağı kullanın.
Kısaca: Mercanköşk
Bu bitki nane ailesinin bir başka üyesidir ve İtalyan yemeklerinde yaygın olarak kullanılır. Mercanköşk hassas bir tadı var nane ile ilişkili mentol nitelikleriyle birlikte. Nane gerektiren yemeklerin hemen hemen hepsinde kullanılabileceği gibi makarna yemeklerinde, çorbalarda ve sebzelerde de yaygın olarak kullanılmaktadır.
Nane yerine mercanköşk kullanırken, tarifte nane için belirtilen miktarın yarısını kullanarak başlayın. Gerekirse tarif istenilen lezzete ulaşana kadar daha fazlasını ekleyebilirsiniz.
Diğer alternatifler
Tarhun nane yerine kullanabileceğiniz başka bir seçenektir. buna benzer bir tadı var anasonve bazı içeceklerde nane yerine kullanabilirsiniz. Biberiye nane ailesinin bir başka üyesidir. Nanenin tüm lezzetli uygulamaları için mükemmeldir ve özellikle etler için etkili bir tamamlayıcıdır.