Portakal kabuğu çok yönlüdür, çünkü kendine özgü bir tat ve doku sağlar hem tuzlu hem de tatlı yemeklere. Portakal kabuğunu bütün olarak kullanabilir veya sıcak sıvılara ekleyerek esansiyel yağını ve dolayısıyla aromasını serbest bırakabilirsiniz. buket garni. Portakallar yaygın olarak bulunsa da, kendinizi portakalsız buluyorsanız ve markete özel bir gezi yapmak için zamanınız yoksa, kabuklarını değiştirme seçenekleri de vardır. Aşağıda birkaç mükemmel portakal kabuğu alternatifi bulunmaktadır.
En iyi seçeneğiniz: Limon kabuğu
Limonların bütün olarak çıkarılması kolay, nispeten kalın bir kabuğu vardır. Kabuğunun kalınlığı portakallara olan benzerliklerinden sadece bir tanesidir. Ayrıca yemeklere çok fazla lezzet katmalarını sağlayan güçlü bir narenciye aromasına da sahiptirler. Hem hacmi hem de tadı limon kabuğu portakal kabuğuna benzer, bu nedenle onu 1:1 yerine kullanın.
Şekerlenmiş narenciye kabuklarından (kek ve tatlıların üzerini kaplamak için harikadır) marmelatlara kadar her şeyde portakal kabuğu yerine limon kabuğu kullanabilirsiniz. Aslında limon kabuğu marmelatı, standart portakal kabuğu marmelatına mükemmel bir alternatif olarak kabul edilir. Ayrıca portakal kabuğu gerektiren güveç ve soslara taze veya kurutulmuş limon kabuğu ekleyin, böylece tatları sıvıya karışabilir ve servis yapmadan önce çıkarın.
İyi bir ikinci seçenek: Greyfurt kabuğu
Greyfurt, bazılarının diyebileceği gibi, bir kült olan narenciye meyvelerinden biridir. Herkes onlardan hoşlanmaz. Bunun nedeni etinin ve suyunun biraz acı olabilmesidir. Ama iyi haber: Acılık meyvenin bu iki kısmında yoğunlaşıyor. Kabuğun kendisi portakal ve limon gibi diğer turunçgillerin kabuklarından daha acı değildir.
Portakal kabuğu gerektiren her tarifte güçlü bir narenciye aroması sağlamak için greyfurt kabuğunu kullanabilirsiniz. Portakal ve limon kabuğu gibi şekerlemeler yapabilir veya portakal kabuğu marmelatına benzer tat profiline sahip bir marmelat yapmak için kullanabilirsiniz.
Limon kabuğu gibi greyfurt kabuğunu da portakal kabuğunun yerine 1:1 oranında kullanabilirsiniz.
Kısaca: Portakal kabuğu rendesi
Portakal kabuğu rendesi portakal kabuğunun dış kısmı. Bir zester veya peynir rendesi ile kazınabilir. Altındaki yenilebilir ancak acı olabilen beyaz özü ifade etmez. Zest, kabuğun tamamının istenmediği yemeklerde portakal aromasını sağlamanın harika bir yoludur. Örneğin rendelenmiş kabuğu rendesini bir salatanın üzerine veya cheesecake dolgusunun üzerine serpebilirsiniz.
Kabuğun özünü içermediğinden kabuğun hacmi daha azdır ve bu nedenle şekerlenmiş meyve veya marmelat ihtiyacınız varsa kabuğun yerine uygun bir alternatif değildir. Portakal aromasını istediğiniz, ancak tam portakal kabuğu parçalarının olması gerekmediği yemeklerde kullanın.
Bir portakalın kabuğunu değiştirmek için bir portakalın kabuğunu kullanabilirsiniz.
Diğer alternatifler
Portakal suyu veya portakal suyu konsantresi, portakal kabuğunun yerine doku eklemek yerine lezzet vermek amacıyla kullanıldığı yemeklerde kullanılabilir. Yeterli portakal aroması elde etmek ve fazla sıvıyı telafi etmek için tarifteki diğer sıvıların tamamını veya bir kısmını değiştirmek için kullanın. Limon suyu bazı uygulamalarda işe yarayabilir ancak portakal suyundan daha ekşi olma eğilimindedir.
Limon kabuğu ve limon kabuğu rendesi de işe yarayabilir, ancak kabuğun kendisi portakal veya limondan çok daha incedir. Kalınlık/doku kritikse limon veya greyfurt kabuklarından daha iyi bir seçim değildir.
Portakal özü de sadece lezzetin uygun olduğu durumlarda bir seçenektir, ancak bir uyarıyla. Bir alkol bazı ile oldukça konsantredir. Bu nedenle portakal özü, çiğ gıdalar için lezzet arttırıcı olarak kullanmak yerine, pişirme ve fırınlamada (alkolün yakıldığı yerde) en iyi şekilde kullanılır.