İyi Bir Rezene Tohumu Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Fennel Seed Substitute

Rezene, maydanozla akraba olan çok yıllık çiçekli bir bitkidir. Kökü ve sapı sebze olarak pişirilebilse de tohumları popüler bir baharattır. Tarih boyunca, rezene tohumları çeşitli yemeklerde kullanıldığı gibi yemekten sonra nefesi tazelemek için de kullanılmaktadır. Geleneksel olarak makarna soslarında, sosislerde ve çeşitli domuz yemeklerinde hem öğütülmüş hem de bütün halde kullanılırlar. İyi haber şu ki, rezene tohumuna alternatif arıyorsanız bazı seçenekleriniz var.

En iyi seçeneğiniz: Anason Tohumları

Hem rezene hem de anason tohumları İki farklı bitkiden gelmelerine rağmen benzer bir lezzet profilini paylaşıyorlar. Rezenenin botanik adı Foeniculum vulgare, anasonun botanik adı Pimpinella anisum'dur. Tatları o kadar benzer ki bazen birbirleriyle karıştırılıyorlar. Anason tohumlarının rezene tohumlarından daha küçük ancak daha keskin olduğunu unutmamak önemlidir. Bu, rezene tohumu yerine anason tohumunu kullanırken eşit miktarda kullanabileceğiniz anlamına gelir. Rezene tohumları gibi anason tohumlarını da bütün veya öğütülmüş olarak kullanabilirsiniz.

İyi bir ikinci seçenek: Meyan kökü

Hem rezenenin hem de anasonun tadı birbirine çok benzer meyan kökübu da onu her ikisi için de iyi bir alternatif haline getiriyor. Anason ve rezene tohumu gibi hem tuzlu hem de tatlı yemeklerde kullanılabilir.

Meyan kökünün bazen odunsu kökler şeklinde geldiğini unutmayın. Bu şekilde kullanırsanız, kökleri sıcak bir sıvıya batırmanız ve ardından sıvıyı yemeğinizi tatlandırmak için kullanmanız gerekecektir. Daha uzun süre demleyerek veya sıvıya daha fazla meyan kökü ekleyerek lezzetin yoğunluğunu artırabilirsiniz. Rezeneden daha güçlü bir tada sahip olan meyan kökü tozunu da kullanabilirsiniz. Rezene tohumu yerine meyan kökü tozu kullanıldığında, tarifin gerektirdiği her çay kaşığı rezene için yarım çay kaşığı kullanın.

Kısaca: Kimyon tohumu

Bunlar rezene ailesinin bir üyesidir ve benzer meyankökü aromasına ve benzer görünüme sahiptirler. Şunu belirtmek önemlidir: kimyon tohumu Meyan kökü aromasının yanı sıra başka lezzet notaları da var. Yeni başlayanlar için kimyon, rezene kadar tatlı değildir ve biraz cevizli bir notaya sahiptir; ancak rezene tohumu veya kimyon tohumu ile yapılabilecek çavdar ekmeği tarifleri de vardır. Birçok yemekte kabul edilebilir bir alternatif olabilir.

Diğer seçenekler

Elinizde anason tohumu, meyan kökü veya kimyon tohumu yoksa Apiaceae familyasının başka bir üyesini tercih edebilirsiniz. Dereotu tohumları onun yerine geçebilecek başka bir rezene akrabası da var. Dereotu tohumları kimyon tohumlarına benzer bir tada sahiptir ve hemen hemen aynı şekilde kullanılabilir.

Kimyon tohumları gibi rezene veya anason tohumları kadar lezzetli olmadıklarını unutmayın. Bazı yemeklerde tohum yerine ince kıyılmış rezene yaprakları kullanmayı da düşünmelisiniz, ancak bu her uygulama için uygun olmayabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın