İyi Bir Safran İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Saffron Substitute

Safran yüksek bakım gerektiren çiğdem çiçeğinin damgasıdır (veya ercik). Paella, risotto ve pilav gibi çeşitli lezzetli yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Safran, yalnızca eşsiz tadı nedeniyle değil, ciddi aşçılar arasında da değerlidir. ama aynı zamanda çok pahalı olduğu için. Safran dünyadaki en pahalı besindir. Bir poundu, yer mantarı ve havyar da dahil olmak üzere diğer tüm lüks malzemelerden çok daha değerlidir. Safranın satın alınmasını haklı çıkarmakta zorlanıyorsanız, iyi haber şu ki, konu ikame ürünler olduğunda birçok seçeneğiniz var.

En iyi seçeneğiniz: Zerdeçal

Bu zencefil ailesinin üyesi en çok tavsiye edilen safran ikamesidir. Zerdeçal, vicdansız baharat tüccarlarının onu gerçek safranın saflığını bozmak için kullanacak kadar benzerdir. Safran rengine benzer (pişirildiğinde) sarı bir renk sağlar. İstenilen rengi sağlayacak olsa da kendine has bir tada sahip olduğunu unutmayın. Başlangıç ​​olarak safranın zerdeçala kıyasla çok daha farklı ve daha dünyevi bir tadı vardır. Sonuç olarak safran gerektiren bazı yemeklerde zerdeçalın tadı pek işe yaramayabilir.

Bazı uzmanlar safranın etkili bir alternatifi olarak zerdeçalı kırmızı biberle birleştirmeyi öneriyor. Bu safranın yerine geçmek için 1/4 çay kaşığı zerdeçal ile 1/2 çay kaşığı safranı birleştireceksiniz.

Zerdeçal, iyi stoklanmış marketlerin baharat reyonunda ve bazı sağlıklı gıda mağazalarında bulunabilir.

İyi bir ikinci seçenek: Annatto

Bu baharat achiote ağaçlarından elde edilir ve şöyle tanımlanabilecek bir lezzet sağlar: hem tatlı hem biberli. Annatto genellikle Latin Amerika ve Karayipler'de safran yerine kullanılır. Hatta bazı yerlerde “fakirin safranı” olarak da anılır.

Annatto'yu doğrudan yemeğinize eklemiyorsunuz; bunun yerine suda kaynatıp daha sonra sıvıyı kullanarak bir ekstrakt elde edersiniz. Eklediğiniz annatto ekstraktının miktarına bağlı olarak tarifinizdeki sıvıyı ayarladığınızdan emin olun. Annatto tohumlarını bazı marketlerin Meksika bölümünde ve Latin pazarlarının baharat bölümünde bulabilirsiniz.

Kısaca: Aspir

Aspir Bazıları tarafından safranın mükemmel bir alternatifi olarak kabul edilir. Bu çiçekli bitkinin en çok aspir yağı üretmek için kullanıldığı bilinir ve aynı zamanda “Meksika safranı” veya “Meksika safranı” olarak da bilinir. safran. Tamamen farklı bir bitkiden gelmesinin yanı sıra, bir diğer fark da bu bitkinin kullanılan kısmının tepecik değil, taç yaprakları olmasıdır.

Aspir, yiyecekleri renklendirme konusunda benzer bir yeteneğe ve hoş, farklı bir tada sahip olduğundan genellikle safran olarak anılır. Yemeğiniz bir çay kaşığı safran gerektiriyorsa onun yerine bir çay kaşığı aspir kullanabilirsiniz.

Diğer alternatifler

Zerdeçal, annatto tohumu veya aspir bulamıyorsanız deneyebileceğiniz birkaç seçenek daha vardır. Safran rengine benzer bir renk sağlamak için kadife çiçeği çiçekleri kullanılabilir. Çiçekleri kurutmanız ve ardından safran iplikleri yerine kullanabileceğiniz bir toz haline getirmeniz gerekecektir. Diğer bir seçenek ise kakulebenzer bir tat sağlayabilir ancak sarı rengi sağlayamaz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın