İyi Bir Sansho Biber Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
sansho pepper substitute

Sansho biberi, ızgara yılan balığı ve ördek gibi yağlı yemeklerin geleneksel Japon tarzı için vazgeçilmezdir. Isı ve narenciye notaları Bu proteinlerin her ikisi için de mükemmel tamamlayıcılardır, ancak baharat acil bir durumda bulunması en kolay yol olmayabilir. Hızlı bir sansho biberi yerine ihtiyacınız varsa aşağıdaki listeden birini seçin.

En iyi seçeneğiniz: Szechuan biberi

Szechuan biberi sansho biberinin akrabasıdır. Her ikisi de turunçgil bitkilerinin akrabaları olan dikenli dişbudak ailesinin benzer üyelerinden gelir. İki baharat o kadar benzer ki çoğu kişi bunların aynı baharat olduğuna inanıyor. Aynı olmasalar da, birbirlerinin yerine kullanabileceğiniz kadar yakındırlar. Narenciye bağlantısı, her iki çeşitten de aldığınız limon aromasını açıklayan şeydir. Sansho biberi aslında Szechuan biberinden daha güçlü bir narenciye notasına sahiptir.

Her iki baharat da Piper nigrum ile ilişkili değildir ancak her ikisindeki ısı, karabiberdeki piperin ile aynı aileye ait bileşikler olan sanshoolların sonucudur. Szechuan biberi, sansho biberinin sağlayacağı aynı uyuşturma etkisinin yanı sıra benzer düzeyde bir ısı sağlar. Hem Szechuan hem de sansho biberi, meyvenin kabuklarından ve tohumların atılmasından oluşur.

Sansho biberinin yerine 1:1 oranında Szechuan biberi kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Limon biberi

Biraz biberli sıcaklığın yanı sıra limon notalarını da istiyorsanız, limon biber baharat karışımı tam olarak bunu sağlıyor. Bir bileşenin iyi bir alternatif olup olmadığını belirlerken bulunabilirliğin dikkate alınması da önemlidir. Limon biberini çoğu markette bulmak kolaydır; Szechuan ve sansho biberleri gibi Asya pazarlarıyla sınırlı değil.

Limon biberi bulmanın daha kolay olmasının yanı sıra, bu listedeki diğer ikamelere göre çok daha ucuzdur. Bir diğer büyük avantaj ise bunu kendiniz yapabilmenizdir. İhtiyacınız olan tek şey biraz karabiber ve biraz limon kabuğu rendesi. Bunları eşit miktarlarda karıştırın ve karışımı tam olarak sansho biberini kullandığınız gibi kullanın.

Sansho biberinin yerine 1:1 oranında limon biberi kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Nanami togarashi

Nanami togarashi Japon olması gerçeğinden başlayarak birçok nedenden dolayı harika bir sansho biberi yerine geçer. Bu nedenle sansho biberine değer veren aynı lezzet estetiği için formüle edilmiştir.

Bir diğer önemli sebep ise aslında sansho biberi içermesidir. Nanami togarashi'deki sansho biberi karışımın bir parçasıdır, dolayısıyla yemeğinizde daha az olacaktır; ancak karışımdaki diğer bileşenler arasında narenciye kabuğu rendesi (portakal veya yuzu) ve kırmızı biber yer alır. Bu baharatların her ikisi de sansho biberinden tam olarak istediğiniz lezzet profilini sağlıyor; yani ısı ve narenciye aroması.

Nanami togarashi'yi sansho biberinin 1:1 yerine kullanın.

Diğer alternatifler

Shichimi togarashi Nanami togarashi'ye çok benzer ancak daha düşük oranda narenciye kabuğu rendesi içerir. Öyle olsa bile, sansho biberinin sıcaklığı gibi narenciye aroması da hala oradadır. Nanami togarashi kadar iyi bir alternatif olmasa da etkilidir ve çoğu uygulamada iyi çalışması gerekir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın