Sarımsak Chives Yerine Kullanılabilecek Alternatifler

by baharatdiyari
Garlic chives substitute

Sarımsak chives, özellikle Asya yemekleri pişiriyorsanız harika bir bileşendir. Adlarından da anlaşılacağı gibi, karakteristik bir lezzet sunarlar. Bu bitkiyi batı yemeklerinde de kullanabilirsiniz çünkü sarımsak ve chives’a ilginç bir alternatif sunarlar. Ancak, bulmak her zaman kolay değildir. Bu bitkiyi bulamıyorsanız, benzer bir lezzet profili elde etmek için aşağıdaki sarımsak chives alternatiflerinden birini deneyin.

En İyi Seçenek: Sarımsak ve Chives Kombinasyonu

Sarımsak chives, sarımsak ile frenk soğanının birleşiminden oluşan iki ana lezzet notu sunar. Sarımsak notu, lezzet profilinin ön plandadır. Üçü de – sarımsak, frenk soğanı ve sarımsak chives – Allium cinsine aittir. Batıdaki aşçılar için, sarımsak ve frenk soğanı kombinasyonu, sarımsak chives’e göre önemli bir avantaj sunar. Avantajı, bu iki bitkiyi batıdaki bir bakkalda bulma olasılığınızın, sarımsak chives’i bulma olasılığınızdan daha yüksek olmasıdır. Ancak, Asya mutfağına yönelik mağazalarda bulabilirsiniz.

İyi Bir İkinci Seçim: Yabani Sarımsak

Yabani sarımsak Avrupa kökenlidir, ancak Asya sarımsak chives ile birçok özelliği paylaşır. Başlangıç olarak, yabani sarımsak tadı, pırasa ve sarımsak arasında bir karışım olarak tarif edilebilir. Benzer bir tat sunmanın yanı sıra, yabani sarımsak aynı sağlık yararlarının çoğunu da sağlar. Ancak, sarımsak chives’in aksine, yabani sarımsak genellikle doğal olarak toplanır, ekim yapılmaz.

Yabani sarımsak, sarımsak chives ile karşılaştırıldığında Avrupa mutfağında daha uzun bir geçmişe sahiptir. Bu nedenle, sarımsak chives gerektiren tariflere kıyasla, daha geleneksel Avrupa tariflerinde bir bileşen olarak daha fazla yer alır. Örneğin, pestolar, yabani sarımsak içeren çorbalar ve soslar için tarifler bulunmaktadır.

Zor Durumlar İçin: Sarımsak Scapes

Mutfağınızda uzun süre bekleyen sarımsak başlarınız varsa, bazı dişlerin filizlenmeye başladığını fark etmiş olabilirsiniz. Hemen kullanamazsanız, bu dişler, yeşil soğanların tepelerine benzeyen uzun yeşil dallara dönüşebilir. Bunlar sarımsak scapes olarak bilinir. Asya yemeklerinde en sık kullanılanlar, ampullerin büyümesini sağlamak için genç sarımsak bitkilerinden kesilir. Scape’in çıkarılması, sarımsak bitkisinin kaynaklarının daha fazlasını çiçeklere değil ampullere yönlendirmesini sağlar.

Sarımsak scapes, hem sarımsak hem de sarımsak chives’a çok benzer bir lezzet sunar. Ancak, sarımsak scapes ile sarımsak chives arasındaki en önemli farkın dokusu olacağını unutmayın; çünkü sarımsak scapes, sarımsak chives’e göre daha sert ve daha yoğundur.

Diğer Alternatifler

Arpacık, sarımsak chives’a benzer bir lezzet sunar. Arpacık, sarımsağın öne çıkan lezzetini sunmasa da, soğana daha yakın bir tat profili sunar ve yine de Allium notlarının bir karışımını sağlar.

Sarımsak chives’in en kolay tanınabilir lezzet notu sarımsaktır. Sonuç olarak, sarımsak başları, lezzet açısından sarımsak chives için en iyi ikamelerden biri olarak kabul edilebilir. Sarımsak, sarımsak chives’in en belirgin görsel özelliği olan yeşil saplardan yoksundur, bu yüzden görünüm açısından iyi bir yedek değildir. Sarımsak ayrıca hem Doğu’da hem de Batı’da kolayca bulunabilir ve nispeten uygun fiyatlıdır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın