İyi Bir Sassafras İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
White Sassafras In a Bowl

Sassafras bir Kuzey Amerika ağacıdır. Hem yaprakları hem de kabuğu, önce Yerli Amerikalılar, daha sonra Avrupalı ​​​​sömürgeciler tarafından yüzyıllardır yemek pişirmede kullanılmıştır. Çok sayıda mutfak uygulamasına sahip olmaya devam ediyorlar ve birçok geleneksel tarifte yer alıyorlar. sassafras'ın tadı baharatlar arasında benzersiz kabul edilir; bu, tarifiniz gerektiriyorsa ilk önce dikkate alınması gerektiği anlamına gelir; ancak bulunması her zaman en kolay baharat değildir. Bu bitkiye ulaşamıyorsanız sassafras alternatiflerinden birini düşünün.

En iyi bahis: Bamya

Sassafras'ın en iyi bilinen kullanımlarından biri şu şekildedir: dosya tozu. Dosya tozu, öğütülmüş sassafras yapraklarından yapılır ve kökeni Louisiana'ya dayanan bazı yemeklerde koyulaştırıcı olarak kullanılır. Bu yemekler arasında her ikisi de geleneksel olarak eğe tozu veya bamya kullanılarak yapılan bamya ve jambalaya yer alır. Aslında hangisinin daha iyi koyulaştırıcı olduğu sorusu Louisiana aşçıları arasında hala hararetli tartışmaların konusu olmaya devam ediyor. Kayıtlara geçsin, bamyanın ilk enkarnasyonları bamya ile yapılmıştı.

Hem bamya hem de eğe tozu müsilajlıdır, çünkü sağlık açısından birçok faydası olan çözünür bir lif olan müsilaj içerirler ve onlara koyulaştırıcı özellikler kazandıran da budur. Hangisini kullanırsanız kullanın, yemeğin dokusu esasen aynı olacaktır. Temel fark, bamya kabukları sayesinde ekstra hacim elde etmeniz olacaktır. Bamya hakkında ne hissettiğinize bağlı olarak bu kötü bir şey olabilir veya olmayabilir.

Bamya kullanmaya karar verirseniz, pişirme işleminin başında eklemeniz gerekeceği için eğe tozundan farklı olduğunu unutmayın.

İyi bir ikinci seçenek: Roux

Isıtılmış yağ ve un karışımı, yemekleri koyulaştırmanın klasik bir yoludur. Hem eğe tozu hem de bamya gibi, meyane, güveçleri ve diğer benzer yemekleri koyulaştırmanın bir yolu olarak hizmet ederken aynı zamanda kendine özgü bir tat da sağlayabilir. Bamya için meyane yaparken aşçı genellikle karışımın mümkün olduğu kadar koyu olmasını sağlamaya çalışır. Pek çok bamya tarifinde bamya veya eğe tozu ile birlikte meyane de kullanılacaktır. Eğer müsilajla koyulaştırma ilginizi çekmiyorsa, meyane tek başına gayet iyi sonuç verecektir.

Bir tutam: Kök birası

Yemeğinizde sassafra lezzetini istiyorsanız ve koyulaştırıcıya ihtiyacınız yoksa kök birası en iyi seçeneğinizdir. Birçok ticari kök birası karışımı sassafras içerir, ancak safrolü çıkarılmıştır. Safrol, FDA'nın toksik olduğunu belirlediği sassafralarda bulunan bir bileşiktir. Gerçek sassafra içermeyen kök biralar tipik olarak lezzetini taklit eden başka tatlar içerecektir.

Kök birası genellikle çok tatlı olduğundan, tatlılığın genel lezzet profilini olumsuz yönde etkilemeyeceği yemeklerle kullanımının sınırlandırılması gerekeceğini unutmayın.

Diğer alternatifler

Anasonun aroması sassafranın yerine geçebilir ve bazı bamya tariflerinde sassafranın yerine kullanılır. Dikkat Anason Güçlü Bir Baharat Olabilir ve ölçülü kullanılmalıdır. Ayrıca koyulaştırıcı olmadığını da unutmayın.

Ararot bir süredir piyasada olan ve glüten içermemesi nedeniyle son zamanlarda yeniden gündeme gelen koyulaştırıcıdır. Ararotun görünümü mısır nişastasına benzer ve aynı şekilde kullanılır; su ile bulamaç haline getirilerek koyulaştırılacak yiyeceğe eklenir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın