Shichimi Togarashi İçin En İyi Alternatifler ve Kullanım Önerileri

by baharatdiyari
Shichimi Togarashi

Shichimi togarashi, aynı zamanda Japon yedi baharat tozu olarak da bilinir. Çorbalar ve erişteler için popüler bir baharattır. Ayrıca ızgara et ve deniz ürünlerinin üzerine sürmek veya kabuk olarak da kullanılabilir. Benzersiz, cesur ama temiz tatlarıyla Japon mutfağının temel özelliklerini örnekler. Lezzetini mükemmel bir şekilde taklit edebilecek baharat karışımları olmasa da, birkaç iyi alternatif vardır.

En İyi Seçenek: Kendiniz Yapın

Geleneksel baharat karışımlarında olduğu gibi, shichimi togarashi’deki malzemeler de aşçının tercihine göre değişebilir. Ancak, içerikler genellikle aşağıdakileri içeren yaklaşık on baharattan oluşan bir listeden seçilir: kırmızı biber gevreği, kavrulmuş portakal kabuğu ve Sansho tozu.

Shichimi togarashi’nin kendi versiyonunu yapmak için, istediğiniz lezzet profilini elde etmek amacıyla ihtiyaç duyduğunuz baharatları bir araya getirmeniz yeterlidir. Karışımınızı daha karmaşık ve özgün hale getirmek için yukarıdaki üç baharatın yanı sıra nori pullarını, zencefili ve kenevir tohumlarını da kullanabilirsiniz. Tam tarifi burada görün.

Shichimi togarashi’yi karıştırmanın en kolay yolu, tüm malzemelerden aynı miktarda kullanmaktır, ancak bazı kişiler daha sıcak bir lezzet profili için daha fazla kırmızı biber kullanır.

İyi Bir İkinci Seçenek: Nanami Togarashi

Nanami togarashi esasen shichimi togarashi ile aynı baharat karışımıdır ancak daha güçlü bir narenciye aromasına sahiptir. Shichimi togarashi ile aynı şekilde kullanabilirsiniz. Bu karışım, çoğu shichimi togarashi karışımında mevcut olandan daha fazla narenciye notası istediğiniz yemeklerde tercih edilebilir. Nanami togarashi’nin narenciyeye daha fazla vurgu yapması, onu deniz ürünleri yemeklerinin mükemmel bir tamamlayıcısı haline getirir.

Alternatif: Dukkah

Fıstık ve tohumların sağladığı tat ve doku, shichimi togarashi’nin en dikkat çekici yönlerinden biridir. Dukkah baharat karışımları genellikle şunları içerir: susam tohumları, tıpkı shichimi togarashi gibi. Bazı karışımlar fındık da içerir. Cevizli lezzet profili onu iyi bir alternatif yapan şeydir. Ayrıca dukkah, sıklıkla ızgara etlerde kabuk olarak ve pişmiş yiyeceklerde çeşni olarak kullanılır.

Dukkah’ı, tarifinizin shichimi togarashi için önerdiği şekilde (ve aynı miktarda) kullanın.

Diğer Alternatifler

Za’atar, Orta Doğu baharat karışımı, shichimi togarashi’ye benzeyen birkaç farklı bölgesel varyasyona sahiptir. Shichimi togarashi gibi, hem ızgara etler için kabuk hem de çeşni olarak hizmet eder. Ayrıca fındıksı bir tat ve gevrek bir doku sağlamaya yardımcı olmak için susam tohumları da içerir. Lübnan çeşidi, shichimi togarashi’deki kavrulmuş portakal kabuğunun narenciye notalarını sağlayabilen portakal kabuğuna sahiptir. Çoğu za’atar karışımının her ikisini de içerdiğini unutmayın: kekik ve kekik, Shichimi togarashi gerektiren tüm yemekleri tamamlamayabilir.

Furikake baharat karışımı, nori, kurutulmuş ve öğütülmüş balık, susam ve tuzdan oluşur. Varyasyonlar şunları içerebilir: miso ve wasabi. Shichimi togarashi’nin bazı lezzet notalarını içerse de, bazı karışımlar, shichimi togarashi gerektiren tüm yemeklerde işe yaramayabilecek güçlü tatlara sahip olabilir.

Tsire olarak bilinen Batı Afrika baharat karışımı, bir shichimi togarashi ikamesi olarak aşırı görünebilir, ancak iki ana lezzet bileşenini sağlar: fındık tadı ve sıcaklık. Bu iki tat, onu shichimi togarashi’ye uygulanabilir bir alternatif haline getirir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın