İyi bir Shiso İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Shiso Substitute

Shiso, Çin fesleğen ve perilla da dahil olmak üzere birçok isimle anılıyor. Bulacaksın Shiso yaprakları hem lezzeti hem de boyutları nedeniyle çeşitli Asya mutfaklarında kullanılır, bu da onları diğer yiyeceklerin paketlenmesinde kullanışlı kılar. Bu bitkiyi bulamıyorsanız veya aceleniz varsa, birçok etkili shiso alternatifinden birini düşünün.

En iyi seçeneğiniz: Nane

Hem nane hem de shiso aynı Lamiaceae familyasına aittir ve bu nedenle her iki bitki de hoş kokulu ve lezzetli olmalarıyla karakterize edilir. Mor nane ve perilla nanesi shiso'nun birçok ismi arasındadır.

nane tatlılığı ve aroması Shiso'nunkilerle pek çok ortak noktası var. Her ikisi de hafif biberli bir notaya sahiptir ve aynı gıdalardan bazılarıyla iyi bir şekilde eşleşebilir. Nane, en çok tatlılardaki rolüyle bilinir, ancak aynı zamanda çok yönlü, lezzetli bir baharat da olabilir. Nanenin tadı da canlandırıcı ve tanıdıktır, bu da onun seçici yiyicileri bile rahatsız etme ihtimalinin düşük olduğu anlamına gelir.

Nane yapraklarının shiso yapraklarından daha küçük olduğunu unutmayın, bu da dürüm için uygun olmayabileceği anlamına gelir, ancak shiso aromasını gerektiren diğer yemeklerin çoğunda kullanabilirsiniz.

İyi bir ikinci seçenek: Tay fesleğeni

Shiso gibi, Tay fesleğeni nane ailesinin bir üyesidir. Hem shiso hem de Tay fesleğeni, yemeklere karmaşık baharatlı bir tat ve anason notaları sağlama yetenekleri nedeniyle Asya mutfağında yaygın olarak kullanılmaktadır. Shiso gibi Tay fesleğeni de kızartmalarda önemli bir malzemedir. Tay fesleğeni de bazı shiso türleri gibi mor renktedir, bu da yemeğinizin aynı görüneceği ve benzer bir tada sahip olacağı anlamına gelir.

Tay fesleğen yaprakları, boyutlarından dolayı, shiso yerine geçen yemeği sarma olarak kullanmanız gereken yemekler için ideal olmayabilir; ancak shiso'dan istediğiniz lezzet profilini sağlamak için mükemmeldirler. Tay fesleğeninin keskin tadı nedeniyle, tarifinizin shiso için ihtiyaç duyduğu miktarın yaklaşık yarısı ile başlamalı ve tadı arttırmalısınız.

Bir tutam: Üzüm yaprakları

Akdeniz mutfağının bu temel yemeğinde shiso yapraklarının yerine başka bir iyi alternatif bulabilirsiniz. Üzüm yapraklarının boyutu onları sarma malzemesi olarak kullanmak için ideal kılar ve dağılmadan uzun pişirme sürelerine dayanacak kadar sağlamdır.

Bulması en kolay üzüm yaprakları salamura edilecek ve shiso gerektiren yemeklerin çoğunu tamamlayabilecek bir tada sahip olacak. Asma imkanınız varsa taze üzüm yapraklarını kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu yolu seçerseniz, ilk ilaçlamadan önce yapraklarınızı toplamayı unutmayın.

Yaprak sarma gerektiren pişmiş yemekleri hazırlarken üzüm yapraklarını tıpkı shiso yaprakları gibi kullanabilirsiniz.

Diğer alternatifler

Tatlı fesleğen aynı zamanda nane ailesine aittir ve shiso'dan istediğiniz anason ve hafif biberli notaları sağlayabilir. Nane ile kombinleyerek shisoya olan benzerliğini arttırabilirsiniz. Bu iki bitkiyi bulmak kolaydır ve kızartmalar, çorbalar ve benzeri yemekler için idealdir.

Sırasında kişniş nane değildir, oldukça aromatiktir ve tadı da en az shiso kadar etkili olabilir. Tayland yemeklerinde yaygın olarak kullanılır ve shiso gerektiren yemeklerdeki çoğu malzemeyi tamamlar.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın