İyi Bir Tajin İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Tajin Substitute

Tajin baharatı Meksika'da 1980'lerden bu yana popülerdir ancak artık Kuzey Amerika'da Meksika tarzı meyve yemekleri ve kokteyllerin yanı sıra dünya çapında popüler bir baharat karışımı haline gelmiştir. Eğer bulamazsanız ve hemen ihtiyacınız varsa, işte deneyebileceğiniz bazı Tajin baharatı alternatifleri.

En İyi Bahsiniz: Kendi Tajin Baharatınızı Yapın

Düzenli olarak Meksika yemeği pişiriyorsanız ve elinizde kurutulmuş biber çeşitleri varsa, Tajin baharatını evde yapmak nispeten kolaydır.

Ticari Tajin baharatı üç biberle yapılır: guajillo biberi, biber ağacıVe koridor. Elinizde ticari versiyondan üç biber varsa bu ideal olur, ancak bunun yerine diğer kurutulmuş Meksika biberlerini kullanarak kendi versiyonunuzu yapabilirsiniz. Alternatifler şunları içerir: geniş, CascabelsVe çipot.

Biberlerinizi baharat öğütücüde iri toz kıvamına gelinceye kadar öğütün. İdeal olarak, limon aromanızın kurutulmuş limon kabuğu rendesinden gelmesini istersiniz, ancak elinizde yoksa taze de işe yarayacaktır.

Alternatif olarak, öğütülmüş biber pullarınızı limon suyuyla birleştirebilirsiniz, ancak toz özelliğini kaybedecek ve daha fazla macun elde edeceksiniz; macun tüm Tajin baharat uygulamaları için ideal olmayabilir.

İyi bir ikinci seçenek: Limon biberi

Limon biberiyle tıpkı Tajin baharatı gibi kuru bir toz elde edersiniz ve bu toz size Tajin baharatının temel özelliklerini verir: keskin bir narenciye notası ve hafif baharat. Limon biberi kullanmanın bir başka avantajı da Kuzey Amerika'daysanız ticari versiyonların yaygın olarak bulunabilmesidir.

Ticari versiyonun mevcut olmadığı durumlarda, malzemeler – limon ve karabiber – muhtemelen olacak. Limon biberi, kırmızı biber aromasından yoksun olduğu için Tajin baharatının mükemmel bir alternatifi değildir; Hafif bir arka plan notu olmasına rağmen, Tajin baharatının kırmızı biber tadı, ayırt edici unsurlarından biridir.

Ayrıca limon biberinin Tajin çeşnisi gibi tuzla gelmemesi de dikkat çekicidir. Görünüşte de büyük bir fark var: Tajin baharatı parlak turuncu-kırmızı, limon biberi ise sarıdır.

Kısaca: Cholula Acı Sos

Tajin baharatı gibi Cholula acı sosu da bir Meksika ürünüdür. dünya çapında popülerlik kazanan. Cholula'nın orijinal tadı hafif bir ısı, sirkemsi asitlilik ve Tajin baharatına benzer turuncu-kırmızı bir renk sunar. Cholula, hem Kuzey Amerika'da hem de Avrupa'nın birçok yerinde yaygın olarak bulunabilme avantajına sahiptir. Bazı yemeklerde, Tajin baharatındaki limondan gelen narenciye kokusunun yerine sirke tadı gelebilir.

Cholula kullanmanın dezavantajları arasında sıvı olması yer alır; bu da onu kuru bir malzemeye ihtiyaç duyduğunuz yemeklerde ve kokteyllerde kullanamayacağınız anlamına gelir.

Diğer alternatifler

Baharat karışımlarının kombinasyonu biber tozu Ve zaatar Tajin baharatının lezzetinin çoğuna yakın olabilir. Bu baharat karışımları, Tajin baharatlarından farklı bazı içeriklere sahiptir, dolayısıyla size Tajin baharatından alacağınızdan daha karmaşık bir tat vermeleri muhtemeldir, ancak karışım yine de aynı uygulamalar için işe yaramalıdır.

Loomi bir baharattır oluşan toz kurutulmuş limon İran yemeklerinde kullanılır. Eğer Tajin baharatının keskin narenciye notalarını istiyorsanız ve baharat dolabınızda biraz tezgâhınız varsa deneyebilirsiniz. Rengi sağlamasa da Tajin baharatının lezzetinin en dikkat çekici unsurunu sağlayacaktır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın