Tarçın Yerine Kullanabileceğiniz Lezzetli Alternatifler

by baharatdiyari
Cinnamon Substitute

Toz tarçın Amerikalıların çoğunlukla Cassia ağacının toz haline getirilmiş kabuğudur. Çubuk tarçın ise toz haline getirilmemiş kabuktur. Her iki formu da yaygın olarak kullanılsa da, bazen birini veya her ikisini de bulamayabilirsiniz. Peki, bu baharatın sunduğu tatlı sıcaklığı elde etmek için en iyi tarçın ikamesi nedir? Seçeneklerinizi inceleyelim.

En İyi Seçenek: Yenibahar

Her ne kadar yenibahar Yeni Dünya’dan gelse de ve tarçın Asya’dan gelmekteyse de, bu iki baharatın lezzet açısından birçok ortak noktası bulunmaktadır. Yenibahar meyveleri, tarçının birçok notasını, muskat ve karanfil lezzetlerini içerir. Bu, bu iki baharatın bulunduğu herhangi bir tarife sorunsuz bir şekilde uyum sağlayabileceği anlamına gelir.

UYARI: Yenibahar, tarçına göre çok daha keskindir, bu nedenle iki baharat eşit miktarlarda kullanılmamalıdır. Yenibaharı tarçın ikamesi olarak kullanırken, tarifin önerdiği tarçın miktarının üçte biri kadar yenibahar kullanın.

Alerjik bir reaksiyondan kaçınmaya çalışıyorsanız tarçın özü uygun olmayabilir, ancak yine de diğer durumlarda alternatif olarak kullanılabilir. Tarçın özü, tarçın kabuğunun alkolle ıslatılmasıyla elde edilir.

Tarçın özünün, doğrudan tarçın kabuğundan çıkarılan ve çok daha konsantre olan tarçın yağından farklı olduğunu unutmayın. Dört tarçın çubuğunu iki hafta boyunca bir fincan hafif romda ıslatarak kendi tarçın özünüzü yapabilirsiniz. Tarçın özü, uzun bir raf ömrüne sahiptir ancak zamanla yavaş yavaş etkisini kaybedecektir.

Bir Tutam: Kakule

Kakule aromatik bir baharattır ve tarçınla birlikte birçok yemekte kullanılır. Örneğin, her iki baharat da birçok köri tozu karışımında bulunabilir. Kakule, özellikle tuzlu yemeklerde tarçın için etkili bir ikame olarak kullanılabilir. Tarçını kakule ile 1:1 oranında değiştirebilirsiniz. Tarifinizde bir çay kaşığı tarçın isteniyorsa, bunun yerine bir çay kaşığı kakule kullanabilirsiniz.

Diğer Alternatifler

Diğer seçenekleriniz bal kabağı baharat karışımıdır ve içinde tarçın bulundurur. Bu baharat karışımını, tatlı yemeklerde tarçın yerine kullanabilirsiniz. Tarifinizde her çay kaşığı tarçın yerine ½ çay kaşığı bal kabağı baharatı kullanmak isteyebilirsiniz. Bal kabağı baharatı, tarçın yerine kullanabileceğiniz tek baharat karışımı değildir. Muskat ve yenibahar veya kakule ve kişniş karışımlarını da düşünebilirsiniz. İstediğiniz lezzeti elde edene kadar her bir baharatın farklı oranlarını deneyin.

Bu baharat kombinasyonları tarçından daha güçlü olabilir, bu nedenle tarifin tarçın için önerdiği miktarın yarısını kullanmanız önerilir. Tarçın yağı, bazı durumlarda toz tarçın yerine kullanılabilir, ancak oldukça konsantre olduğu için dikkatli kullanılmalıdır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın