Öğütülmüş tarçın çoğu Amerikalının aşina olduğu şey aslında Çin tarçını ağacının toz haline getirilmiş kabuğudur. Çubuk tarçın ise basitçe toz haline getirilmemiş ağaç kabuğudur. Baharatın bu iki türü yaygın olarak kullanılsa da, bazen bunlardan birinin veya her ikisinin tükenmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu durumda nereye başvurmalısınız? Bu baharatın sunduğu o tatlı sıcaklığı elde etmek için en iyi tarçın ikamesi nedir? Seçeneklerinizi inceleyelim.
En İyi Seçenek: Yenibahar
Yenibahar Yeni Dünya’dan gelirken, tarçın Asya’dan gelir; ancak lezzet açısından iki baharatın birçok ortak noktası vardır. Yenibahar meyveleri, tarçının birçok notasını ve ayrıca hindistan cevizi ve karanfil notalarını içerir. Bu, bu iki baharatı içeren herhangi bir tarife mükemmel bir şekilde uyacağı anlamına gelir.
Uyarı: Yenibahar, tarçına göre çok daha keskindir ve bu nedenle iki baharat eşit miktarlarda kullanılmamalıdır. Yenibaharı tarçın yerine kullanırken, tarifin önerdiği tarçın miktarının üçte biri kadar yenibahar kullanın.
Alerjik reaksiyondan kaçınmaya çalışıyorsanız, tarçın özü uygun olmayabilir, ancak diğer durumlarda yine de alternatif olarak işe yarayabilir. Tarçın kabuğunun alkole batırılmasıyla yapılır.
Tarçın ekstraktının, çok daha konsantre ve doğrudan tarçın kabuğundan elde edilen tarçın yağından farklı olduğunu unutmayın. Dört tarçın çubuğunu yarım bardak hafif romda iki hafta bekleterek kendi tarçın ekstraktınızı hazırlayabilirsiniz. Tarçın ekstraktının raf ömrü uzundur, ancak zamanla etkisi azalacaktır.
Hızlı Çözüm: Kakule
Kakule hoş kokulu bir baharattır ve tarçınla birlikte birçok yemekte kullanılır. Örneğin, her iki baharat da birçok köri tozu karışımında bulunabilir. Kakule, pek çok yemekte, özellikle de tuzlu yemeklerde tarçının yerine etkili bir alternatif olarak kullanılabilir. 1:1 oranında tarçın yerine kakule kullanabilirsiniz. Tarifinizde bir çay kaşığı tarçın yazıyorsa, bunun yerine bir çay kaşığı kakule kullanın.
Diğer Alternatifler
Diğer seçenekleriniz şunları içerir: Kabak tatlısı baharatı, tarçın içeren. Bu baharat karışımını tatlı yemeklerde tarçın yerine kullanabilirsiniz. Tarifinizde her ½ çay kaşığı tarçın için ½ çay kaşığı balkabağı turtası baharatı kullanabilirsiniz. Tarçın yerine kullanabileceğiniz tek baharat kombinasyonu balkabaklı turta baharatı değildir. Küçük hindistan cevizi ve yenibahar veya kakule ve kişniş karışımlarını düşünün. Beğendiğiniz bir tada ulaşana kadar her baharatın farklı oranlarını deneyin.
Bu baharat kombinasyonları tarçından daha etkili olduğundan, tarifte tarçın için belirtilen baharat karışımının yarısını kullanmak isteyeceksiniz. Tarçın yağı, birkaç uygulamada öğütülmüş tarçın yerine kullanılabilir, ancak oldukça konsantre olduğundan dikkatli kullanılmalıdır.