öğütülmüş tarçın Çoğu Amerikalının aşina olduğu şey aslında Çin tarçını ağacının toz haline getirilmiş kabuğudur. Çubuk tarçın basitçe toz haline getirilmemiş ağaç kabuğudur. Baharatın iki türü yaygın ve yaygın olarak kullanılsa da, kendinizi bunlardan birinin veya her ikisinin dışında bulabilirsiniz. Nereye dönüyorsun? Bu baharatın sunduğu o tatlı sıcaklığı hala elde etmek için en iyi tarçın ikamesi nedir? Seçeneklerinizi ele alalım.
En iyi bahis: Yenibahar
Buna rağmen yenibahar Yeni Dünya'dan geliyor Tarçın ise Asya'dan geliyor, lezzet söz konusu olduğunda iki baharatın pek çok ortak noktası var. Yenibahar meyveleri birçok tarçın notasının yanı sıra tarçın notalarına da sahiptir. hindistan cevizi Ve karanfil. Bu, bu iki baharatı içeren herhangi bir tarife kusursuz bir şekilde uyması gerektiği anlamına gelir.
Uyarı: Yenibahar tarçınla karşılaştırıldığında çok daha keskindir ve bu nedenle iki baharat eşit miktarlarda kullanılmamalıdır. Yenibaharı tarçın yerine kullanırken, tarifin tarçın için önerdiği yenibahar miktarının üçte birini kullanın.
Alerjik reaksiyondan kaçınmaya çalışıyorsanız tarçın özü uygun olmayabilir ancak diğer durumlarda yine de alternatif olarak işe yarayabilir. Tarçın kabuğunun alkole batırılmasıyla yapılır.
Tarçın ekstraktının, çok daha konsantre olan ve doğrudan tarçın kabuğundan elde edilen tarçın yağından farklı olduğunu unutmayın. Dört tarçın çubuğunu yarım bardak hafif romda iki hafta bekleterek kendi tarçın ekstraktınızı hazırlayabilirsiniz. Tarçın ekstraktının raf ömrü uzundur ancak zamanla etkisi giderek azalacaktır.
Kısaca: Kakule
Kakule hoş kokulu bir baharattır Tarçınla birlikte birçok yemekte de kullanılır. Örneğin, her iki baharat da birçok köri tozu karışımında bulunabilir. Kakule pek çok yemekte, özellikle de tuzlu yemeklerde tarçının yerine etkili bir alternatif olarak kullanılabilir. 1:1 oranında tarçın yerine kakule kullanabilirsiniz. Tarifinizde bir çay kaşığı tarçın yazıyorsa bunun yerine bir çay kaşığı kakule kullanın.
Diğer alternatifler
Diğer seçenekleriniz şunları içerir: kabak tatlısı baharatıtarçın içeren. Bu baharat karışımını tatlı yemeklerde tarçın yerine kullanabilirsiniz. Tarifinizde her ½ çay kaşığı tarçın için ½ çay kaşığı balkabağı turtası baharatı kullanmak isteyeceksiniz. Tarçın yerine kullanabileceğiniz tek baharat kombinasyonu balkabaklı turta baharatı değildir. Küçük hindistan cevizi ve yenibahar veya kakule ve kakule karışımlarını düşünün. kişniş. Beğendiğiniz bir şeye ulaşana kadar her baharatın farklı oranlarını deneyin.
Bu baharat kombinasyonları tarçından daha etkili olduğundan, tarifte tarçın için belirtilen baharat karışımının yarısını kullanmak isteyeceksiniz. Tarçın yağı, birkaç uygulamada öğütülmüş tarçın yerine kullanılabilir ancak oldukça konsantre olduğundan dikkatli kullanılmalıdır.