Yeşil biber, bazı klasik Fransız yemekleri ve birçok Tayland yemeği için kullanılan bir baharattır. Bu iki mutfak kültüründen tariflerin hayranıysanız, baharat dolabınızda bulundurmanız faydalı olabilir; ancak, aniden tükenirse bulmakta zorlanabilirsiniz. Yeşil biberin yerine aceleyle bir alternatif bulmanız gerekiyorsa, aşağıdaki seçeneklerden birini düşünebilirsiniz.
En İyi Seçim: Beyaz Biber
Beyaz biber ile yeşil biber aynı bitkiden gelir, bu nedenle benzer bir besin değerine ve en azından bazı benzer tat notalarına sahiptirler. Beyazlıkları sayesinde, karabiberin siyah lekelerinin estetik dezavantajı olmadan kremsi soslarda kullanılabilirler.
Yeşil ve karabiberden farklı olarak, beyaz biber, Piper Nigrum bitkisinin olgun meyveleriyle yapılır. Meyveler olgunlaşmadan hasat edilip korunarak daha karmaşık bir lezzet elde edilir, bu nedenle olgunlaşmalarına izin verilir. Beyaz biber, olgunlaşmamış ve sonra kurutulan siyah çeşide göre daha karmaşık bir lezzete sahiptir.
Ayrıca, beyaz biberlerin dış kabuğu çıkarılır. Cilt, karabibere ısısını veren uçucu yağların kaynağı olduğundan, beyaz biberler yeşil biber gibi hafiftir.
Yeşil biber yerine 1:1 oranında beyaz biber kullanın.
İyi Bir İkinci Seçim: Kapari
Kapari, Finders Rose adlı bir Akdeniz çiçeğinin açılmamış çiçek tomurcuklarıdır ve eski zamanlardan beri yiyecek olarak kullanılır. Taze tüketildiğinde acı bir tada sahiptirler, ancak turşu yapıldığında bu lezzet değişir. Acı tadı gidermek için kapari genellikle salamura olarak servis edilir. Ünlü tuzlu ve limon aromaları vardır.
Kapari, yeşil biberle aynı boyuttadır ve küresel, yeşil bir görünüme sahiptir, bu da onlara benzer bir görünüm verir. Ayrıca benzer bir dokuya sahiptirler ve özellikle salamura kapari de tuzlu olduğundan, yeşil biber gerektiren hemen hemen aynı yemeklerde kullanılabilirler. Salamura kapari, yeşil biberden alamayacağınız bir ekşilik sunsa da, lezzet profili, yeşil biber gerektiren yemeklerde kullanılan tatlarla iyi uyum sağlar.
Herhangi bir yemekte yeşil biber yerine 1:1 oranında kapari kullanın.
Zor Durumda: Pembe Biber
İsimleri onları yeşil biberler gibi gösterebilir, ancak pembe biber aslında tamamen farklı bir bitkiden gelir. Perulu biber ağacı olarak da bilinen Baie (veya baies) gülünün meyvesidir. Bu bitki, Piper Nigrum ile ilişkili değildir.
Pembe biberler, düşük seviyede kalıcı bir ısı sağlasalar bile, nispeten hafif bir aromaya sahiptir. Hafiflikleri, onları yeşil biberlere harika bir alternatif yapar. Görünüşte isimlerinin ima ettiği kadar farklıdırlar, ancak her ikisi de aynı tür yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Her ikisi de kremsi soslarda kullanım için popülerdir ve bu sosların görünümünü iyileştirir.
Yeşil biberler için 1:1 oranında pembe biber kullanın.
Diğer Alternatifler
Yukarıdaki ikamelerin hiçbirini yerel marketinizde bulamıyorsanız, daha kolay bulunan bir yedek tercih edebilirsiniz. Yeşil zeytinler bir baharat olarak kabul edilmese de, yeşil biberlerin sağladığına benzer bir yeşil renk sunabilir. Doğranmış yeşil zeytinler, yeşil biberlerin kullanılacağı çoğu yemekte iyi çalışması gereken sağlam bir doku ve tuzlu bir tat sağlayabilir.