Yumurta beyazı tozu, taze yumurta akı için rafa dayanıklı bir alternatiftir. Ayrıca pastörize edilmiştir, bu da gıda kaynaklı hastalık riskini önemli ölçüde azaltır. Yumurta beyazı tozu birçok açıdan benzersiz bir üründür; ancak, eğer elinizde yoksa ya da kullanamıyorsanız, birkaç etkili acil durum ikamesi bulunmaktadır. En iyi seçeneklerinize bir göz atalım.
En İyi Seçenek: Taze Yumurta Akı
Yumurta beyazı tozu su ilavesiyle yeniden oluşturulduğunda, taze yumurta akları ile arasında çok az fark vardır. Taze yumurta akları, yeniden oluşturulmuş yumurta beyazı tozunun görünümüne, tadına ve tarifteki işlevine en yakın eşleşmeyi sağlar.
Tabii ki, önemli bir fark, yumurta beyazı tozunun pastörize edilmiş olmasıdır; ancak bu, öncelikle gıda güvenliğini etkiler, doku veya görünümü değil. Her ikisi de pişirildiğinde veya köpüğe çırpıldığında tamamen aynı işlevi görür.
Taze yumurta aklarının daha fazla emek gerektirdiğini unutmayın. Bir tarif için yeterli miktarda elde etmek için birden fazla yumurtayı kırmanız ve ayırmanız gerekebilir. Ayrıca, uzun bir raf ömrüne sahip değildirler.
İki yemek kaşığı yumurta beyazı tozunu değiştirmek için 3 yumurta akı kullanın.
İyi Bir İkinci Seçenek: Beze Tozu
Beze tozu çoğunlukla yumurta beyazlarından oluşur, bu da onu beze veya benzeri bir uygulamada yumurta beyazı tozunu değiştirmek için ideal bir alternatif yapar. Normalde yumurta beyazı tozunun sert tepecikler oluşturmayacağı herhangi bir tarifin yerine kullanılmaz. Beze tozu, makaronlar ve limon beze turtaları için kraliyet buzlanma ve beze yapmak için yaygın olarak kullanılır. Melek yemek kekleri yapmak için de kullanılabilir.
Yumurta beyazı tozuna ek olarak, beze tozu, stabilitesini artırmak için sitrik asit ve gıda diş etleri ile birlikte topaklanmayı önlemek için mısır nişastası içerebilir. Bu diğer bileşenler, tamamen kurutulmuş yumurta beyazlarından oluşan saf yumurta beyazı tozunun yerine kullanıldığında ne kadar iyi çalıştığını etkileyebilir.
Yumurta beyazı tozu yerine 1:1 oranında beze tozu kullanın.
Zor Durumda: Aquafaba
Aquafaba, nohut konservesindeki sıvı için kullanılan egzotik bir terimdir. Bu sıvı süzülebilir ve yumurta akı köpüğüne çok benzeyen bir köpük haline getirilebilir. Taze yumurta akları gibi, yumurta beyazı tozundan farklıdır çünkü bir toz değildir; ancak, aynı şekilde kullanılabilir.
Tartar kreması ile çırparak vegan bir beze yapmak için kullanın. Diğer vegan yumurta beyazı tozu ikamelerinden farklı olarak, ısıya dayanabilir. Tamamen hayvan ürünleri içermeyen bir yumurta ikamesi olarak, aquafaba, yumurta beyazı tozu veya bütün yumurtaların yerine veganlar için uygundur.
İki yemek kaşığı yumurta beyazı tozunu değiştirmek için 1/3 fincan aquafaba kullanın.
Diğer Alternatifler
Keten tohumu çözünür bir lif olan müsilaj açısından zengindir. Müsilaj içeriği, keten tohumlarını bir köpüğe çırpıldığı veya bağlayıcı olarak kullanıldığı uygulamalarda etkili bir yumurta akı yerine geçer. Müsilajı serbest bırakmak için keten tohumlarını suya batırın. Birkaç dakika içinde, su ve tohumlar, yeniden oluşturulmuş yumurta beyazı tozuna benzer bir doku alacaktır. Not: Keten tohumu köpüğü ısıya dayanmaz, bu nedenle makaronlar veya benzer şekilde ısıtıldığı yemeklerde kullanılamaz.