Kala Namak olarak da bilinen Hint siyah tuzu, tuzlar arasında benzersizdir. Çarpıcı görünümü lezzetiyle birlikte dikkat çeker. Chaat Masala veya bunu gerektiren diğer Hint yemeklerini yaparken, otantik bir lezzet için çok önemlidir. Benzer şekilde, vegan yemeklerde yumurtaların lezzetini simüle etmenin harika bir yoludur. Siyah tuz çevrimiçi olarak bulunabilir, ancak yerel mağazalarda bulmak zor olabilir. Başka bir deyişle, elinizde yoksa ve hemen biraz ihtiyacınız varsa, aşağıdaki siyah tuz ikamelerinden birine başvurmanız gerekebilir.
Himalaya pembe tuz, siyah tuzun çıkarıldığı aynı bölgeden gelir. Himalaya pembe tuzu, mineral safsızlıkları nedeniyle pembe görünür. Siyah tuz da öğütüldüğünde pembe bir görünüm alır. Himalaya pembe tuz, siyah tuz yapmak için hammadde olarak da kullanılır.
Himalaya pembe tuzunu siyah tuza dönüştürmek için geleneksel yöntem, bir fırında çok yüksek sıcaklıklarda ısıtılmayı içerir. Isıtılmanın yanı sıra, kükürt notlarını ve demir sülfürü sağlayan Harad tohumları gibi diğer bileşiklerle de birleştirilir.
Himalaya pembe tuz aynı şekilde işlenmez, bu nedenle sülfür lezzetine sahip değildir; ancak, siyah tuzunkine benzer bir doku ve çekici bir renge sahip olacaktır. Ek olarak, aynı baskın lezzet olan tuza sahiptir.
Himalaya pembe tuzunu siyah tuzun 1:1 yerine kullanabilirsiniz.
İyi Bir İkinci Seçim: Hawaii Siyah Tuzu
Siyah Hawaii lav tuzu, Hint siyah tuzu ile birçok ortak noktaya sahiptir. Siyah tuz gibi, Hawaii siyah lav tuzu da volkaniktir ve siyah rengini vermek için işlenir. Tuzlu aromasıyla birlikte hafif bir sülfürik aroma içerir, bu da siyah tuzu özel kılan özelliklerden bazılarını sağlayabilir. Hawaii siyah tuzunun en yaygın kullanımı, koyu kristallerinin yiyeceklere dramatik bir görünüm kazandırabileceği bir son tuzdur.
Siyah tuz gibi, Hawaii siyah lav tuzunun, işlenmesinde kullanılan kömürün bir sonucu olarak toksinleri çıkarma yeteneği de dahil olmak üzere çeşitli tıbbi faydaları olduğuna inanılmaktadır.
Siyah tuzun 1:1 yerine Hawaii siyah lav tuzunu kullanabilirsiniz.
Bir Tutam: Chaat Masala
Chaat masala, topluca chaat olarak bilinen çeşitli Hint sokak yiyeceklerini tatlandırmak için kullanılan bir baharat karışımıdır. Büyük ölçüde mango tozu ve diğer baharatlar nedeniyle ekşi ve lezzetlidir. Ayrıca güçlü bir sülfür kalitesine sahiptir çünkü geleneksel karışımlar genellikle siyah tuzu da içerir. Siyah tuz içermesi, belirli tariflerde sadece siyah tuza etkili bir alternatif haline getirebilir. Lezzetlerinin, siyah tuzun tek başına kullanılmasını gerektiren bazı durumlar için uygun olabileceğini belirtmek önemlidir.
Diğer Alternatifler
Hawaii Kırmızı Tuzu (Alaea tuzu olarak da bilinir) başka bir volkanik tuz türüdür. Kırmızı tuz, rengini Hawaii tuz havuzlarını kaplamak için kullanılan volkanik kilden alır. Bu kilin bir kısmı üretim sürecinde emilir.
Kosher tuzu, siyah tuzun sülfür aroması yoktur, ancak daha büyük taneleri onu mükemmel bir kaplama tuzu yapar.