Karayip Lezzeti

by baharatdiyari
Karayip Lezzeti

Yenibaharın birçok baharattan oluşan bir baharat karışımı olduğu yaygın bir yanılgıdır. Gerçekte yenibahar, Orta ve Güney Amerika'nın yemyeşil yağmur ormanlarına özgü, yaprak dökmeyen ağaçların olgunlaşmamış meyvelerinden yapılan tek bir baharattır.

Bu baharat, adını 1600'lü yıllarda İngilizler, baharatın lezzetini birleştiren bir tada sahip olduğunu bulduklarından almıştır. tarçın, zencefil, hindistan ceviziVe karanfil.

Yenibaharın türetildiği ağaçlar bir zamanlar yerel yağmur ormanlarında bol miktarda büyürken, bu yağmur ormanlarının talihsiz bir şekilde tükenmesi nedeniyle artık sayıları azalıyor.

Bugün yenibahar, Meksika ve Orta Amerika'nın bazı bölgelerindeki tarlalarda yetiştiriliyor ve en iyi yenibahar Jamaika'da yetiştiriliyor. Jamaika'nın hem iklimi hem de toprağı, tüm dünyaya ihraç edilen doğru, aromatik meyvelerin üretilmesi için idealdir.

çok fazla yenibaharçok fazla yenibahar

Yenibahar, hem tuzlu hem de tatlı yemekleri güzelce tatlandıran son derece aromatik bir baharattır. Bu özel baharatın güçlü, baharatlı tadı ve aroması, hindistan cevizi, karanfil, tarçın ve tarçın karışımına çok benzemektedir. karabiber.

Ardıç ve karabiber ipuçlarının yanı sıra biberli tonlarla sıcak ve tatlı bir şekilde keskindir. Yenibahar da bir miktar ısı taşır ve sıcaklık ölçeğinde 4 olarak derecelendirilir.

Yenibaharın Sağlığa Faydaları

Yüzyıllardır yenibahar çeşitli ev ilaçlarında kullanılmıştır. Optimum sağlığın anahtarı olan bazı vitamin ve mineraller açısından zengin olduğundan, günlük takviye olarak ağızdan kapsüller halinde bile alınır.

Yenibahar aşağıdaki mineralleri içerir:

  • Potasyum
  • Manganez
  • Ütü
  • Bakır
  • Selenyum
  • Magnezyum

Yenibaharda aşağıdaki vitaminler de bulunur:

  • A vitamini
  • B Vitamini₆
  • C vitamini
  • Riboflavin
  • Niasin

Bu hoş kokulu, faydalı baharat, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli yaygın rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır:

  • Hazımsızlık
  • Kusma
  • Karın ağrısı
  • İshal ve şişkinlik
  • Ateş, soğuk algınlığı ve grip
  • Depresyon
  • Tükenmişlik
  • Çürükler
  • Artrit
  • Eklem ağrısı
  • Kas ağrıları
  • Bakteriyel ve mantar enfeksiyonları
  • Diş ve diş eti ağrısı

Yenibaharın yaygın kullanımları

Yenibahar, Karayip mutfağında diğer etnik mutfak türlerinden daha hayati bir bileşendir. Tatlılık ve baharat lezzetlerinin birleşimi, geleneksel mutfağı, sarsıntılı baharatlardan moles'e kadar tatlandırır ve hatta turşuda kullanılır. Bu baharatın benzersiz lezzet profili, onu Meksika ve Orta Amerika mutfağında da popüler ve yaygın olarak kullanılan bir malzeme haline getiriyor.

Yenibahar belki de en çok Jamaika mutfağını tatlandırmada kullanımıyla tanınır ve karakteristik ısısını ve aromasını en klasik yemeklerin bazılarına verir. Jamaika pislik baharatı, geleneksel Jamaika sığır köftesi gibi cömert yenibahar porsiyonları içerir.

Avrupa mutfağında yenibahar, turşu, marinatlar ve baharatların sıcak olarak işlenmesinde popüler ve önemli bir içeriktir. Ayrıca füme ve konserve etleri, ezmeleri ve terrineleri tatlandırmak için yaygın olarak kullanılır.

Orta Doğu mutfağı, geleneksel güveç ve et yemeklerinde bu baharata ihtiyaç duyar. Filistin mutfağında yenibahar, birçok popüler ana yemeği tatlandıran tek baharat olarak sıklıkla tamamen kullanılır.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yenibahar öncelikle kekler, meyveli turtalar, pudingler ve balkabağı turtası gibi tatlılarda kullanılır. Aynı zamanda Cincinnati tarzı bibere bilindiği karakteristik ve ayırt edici tat ve aromayı veren anahtar bileşendir. Yenibahar Birleşik Krallık'ta ABD'de olduğu gibi kullanılıyor

Yenibahar, ketçap, turşu, sosis ve baharatlı çaylar gibi çok popüler bazı ürünlerin ticari üretiminde bile yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yenibaharın en yaygın kullanımlarından biri – özellikle Amerikan mutfaklarında – tarçın, hindistan cevizi veya karanfil yerine kullanılmasıdır. Bir tutam olarak yenibahar, bu bileşenlerin herhangi biri için çok iyi bir alternatif sağlayabilir. Tadı çok benzer olacağından ancak kendine özgü tadı ve aromasıyla bir sonraki özel yemeğinizi yaratmanıza yardımcı olacağından, bu ikameyle biraz deneme yapmayı bile düşünebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın