Tilapia, özellikle lezzetli olmaması nedeniyle somon ve diğer yağlı balıklardan farklıdır. Bu, deniz ürünleri sevenler tarafından pek kabul edilmediği anlamına gelse de, bir faydası var: tilapia, çok çeşitli baharatlar için mükemmel bir boş sayfadır. Baharat dolabınızdaki hemen hemen her baharatla daha da zenginleşecek. Aşağıda listelenenler en popüler olanlardan bazılarıdır ve birçok tilapia tarifinde yer almaktadır; ancak sadece onlar değil. Burada belirtilmeyen diğerlerini denemekten çekinmeyin.
Paprika
Kırmızı biberin yaptığı en önemli şey tilapianın rengini arttırmaktır. Tilapia sadece nispeten yumuşak bir balık değildir, aynı zamanda beyazdır ve görünüşü ilgi çekici değildir. Kırmızı biberin parlak kırmızısı öne çıkıyor ve onu anında daha çekici hale getiriyor. Kırmızı biberin tadı, görünüşüne göre ikinci planda kalsa da, yine de bu baharatın getirdiği önemli bir parçadır. Kırmızı biberi tek başına kullanmazsınız; kırmızı biberin hafif meyveli tadı, daha keskin baharatlara mükemmel bir arka plan notu verir.
Limon biberi
Ekşi narenciye deniz ürünleri ile iyi gider ve limon tartışmasız en iyi seçimdir, ancak limon
kırmızı biber
Çekici kırmızı rengin yanı sıra ısı da istiyorsanız,
Reyhan
Fesleğen, limon da dahil olmak üzere narenciye meyveleriyle iyi uyum sağlar ve tilapia için baharat görevi görür.
Kekik
Fesleğenden elde edilenin bir kısmını kekik getirir ama ilave bir lezzetli kenar. Kekik daha güçlüdür ve fesleğen kadar tatlı değildir. Kekik nispeten hafif bir balığa daha sağlam, umami bir kalite verir. Hafif bir narenciye notası için kekik yerine limonlu kekiği deneyin.
Karabiber
Baharatların en temellerinden biri olan karabiber her şeye çok yakışıyor. Karakteristik hafif sıcaklığının yanı sıra, karabiber hafif bir narenciye notasının yanı sıra biraz acılık sunar ve bunların hepsi tilapia için harika tamamlayıcılardır. En iyi sonuçları elde etmek için, balıklarınızı baharatlandırmadan hemen önce kendi karabiberlerinizi öğütün.
Kereviz
Kereviz otsu lezzet profili tilapiaya harika bir katkı sağlar ve bu listedeki diğer baharatlarla iyi uyum sağlar. Kereviz aynı zamanda pişmiş veya buharda pişirilmiş tilapyanın umami lezzetini artıran yoğun lezzetli bir baharattır.
Sarımsak
Belki de baharatların en lezzetlisi, sarımsağın güçlü kükürt notaları tilapia'nın hafif tadıyla iyi gider. Sarımsak, tilapia'yı daha zengin hale getirir ve diğer tüm baharatların etli özelliklerini yoğunlaştırır.
Tarhun
Tarhun lezzetinin çoğu açıklaması anason ve meyanköküne benzetiyorum. Hafiftir, parlaktır ve tilapia gibi hafif proteinler için mükemmeldir. Birçoğu tilapia ile çalışan Fransız balık preparatlarında popülerdir.
Rezene
Rezene balık merkezli başka bir bitkidir. güçlü bir meyankökü notası. Harika bir baharat olmanın yanı sıra, ince kıyılmış rezene yaprakları tilapia'nın görünümünü güzelleştirir.